Vinterferie tilbud - Cairo & Nilkrydstogt

1

Vinterferie tilbud – Cairo & Nilkrydstogt med dansktalende guide

Vinterferie tilbud - Cairo & Nilkrydstogt
Vinter tilbud (okt – apr)

Den behageligste og mest fascinerende måde at opleve Ægypten på er ombord på et Nilkrydstogt, som i et behageligt tempo sejler ned ad Nilen. Fra skibet kan man iagttage det fantastisk smukke land og et sceneri der udspiller sig på land kun få meter borte.

På skibet vil vi gøre hold ved de største seværdigheder langs floden og på den måde også få et indblik i de lokale Ægypteres liv og dagligdag. På dette Nilkrydstogt vil du opleve en stor del af den fantastiske Ægyptiske historie sammen med vores Dansktalende guide, der vil ledsage jer på hele Nilkrydstogtet. Med dansktalende guide opnår I at få mest muligt ud af at opleve den Ægyptiske historie.

Dette vinterferie tilbud & Nilkrydstogt er oplagt til dig, som gerne vil opleve Ægyptens kulturelle historie og samtidig slappe af og nyde det solrige vejr i Egypten.

Programmet for de 15 dage vil være følgende: (ændringer i programmet kan forekomme)

Vinterferie tilbud – Cairo & Nilkrydstogt i detaljer:

Dag 1: København – Cairo

Ankomst til Cairo lufthavn, hvor du mødes med en af vores repræsentanter, som vil assistere dig, og derefter køres du til hotellet nær pyramiderne.

Egypten, Cairo & Luksus Nilkrydstogt med dansktalende guide

2

Cairo –  Nilkrydstogt – Egypten

Dag 2: Cairo

Giza Pyramider – Det Ægyptiske Museum – Khan El Khalili Basaren – fly til Luxor – overnatning på Nilkrydstogt:

Efter morgenmaden på hotellet, vil vi hente jer og køre til Giza plateauet, hvor en af Verdens Syv Vidundere (Kheops pyramiden) står sammen med Giza Pyramider, og vi vil også hilse på Sfinksen. Efter pyramiderne spiser vi frokost (ægyptisk mad), på en meget fin restaurant ved Nilen, inden vi kører til Det Ægyptiske Museum. På museet findes verdens ældste arv, på 122.000 skatte, bl.a. Tutankhamons gravudstyr samt hans guldmaske.

Vinterferie tilbud Cairo & Nilkrydstogt
Vinterferie tilbud Cairo & Nilkrydstogt

Efter museet kører vi igennem centrum og kigger på det moderne Cairo, mens vi kører til den gamle del, hvor 1001 Nats Eventyr stammer fra, og vi vil fornemme atmosfæren, når vi går en tur gennem Khan El Khalili Basaren.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

3

Dag 3: Luxor
Østbredden – Karnak TempletLuxor Templettur i luftballon tidligt om morgenen (tilkøb)

Vinterferie tilbud – Cairo & Nilkrydstogt
Karnak templet Luxor

Om morgenen kører vi til Luxor, og tjekker ind på vores Nilkrydstogtskib. Efter frokost besøger vi først det berømte Karnak Tempel, et stort open-air museum der blev opført over en periode på mere end tusinde år. Oplev den fantastiske hypostylhal med de gigantiske søjler og de store obelisker rejst af Tuthmoses I og dronning Hatshepsut.

Herefter besøger vi Luxor Templet, der blev opført under Amenhotep III, og var dedikeret til guderne Amun, hans kone Mut og deres søn Khonsu. Du kan også her opleve en gammel kirke samt en moské der er bygget ovenpå templet. Efter besøget kører vi en lille tur igennem byen, og kigger på det moderne Luxor med de fine huse og butikker, og de gamle kvarterer og deres snævre gader og marked.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

4

Dag 4: Vestbredden
Kongernes Dal – Hatshepsuts Dødetempel – Memnon Kolosserne – Sejle til Edfu:

Der er mulighed for at prøve en tur i luftballon om morgenen, på vestbredden, hvor man kan flyve sammen med fuglene, mens man ser den nye dag står op nedenfor!!

Vinterferie tilbud Cairo & Nilkrydstogt
Vinterferie tilbud Cairo & Nilkrydstogt

Tidligt om morgenen kører vi til Luxors vestbred og besøger Kongernes Dal hvor faraonerne blev begravet fra det 18. dynasti og indtil det 20. dynasti, efter at have forladt Memphis området. Du kan her få adgang til gravene og opleve de farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene.

Herefter kører vi til dronning Hatshepsuts Dødetempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Her kan du se relieffer af transporten af obeliskerne til Karnak, samt fødslen af Dronning Hatshepsut. Relieffer på sydsiden af den midterste terrasse viser dronningen ekspedition til landet Punt, som var kendt for deres røgelse.

Inden vi kører tilbage til vores skib gør vi ophold ved de 3400 år gamle Memnon Kolosser, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet. Når vi ankommer tilbage til vores skib spiser vi frokost og starter vores sejltur mod Aswan. Resten af dagen slapper vi af, og nyder udsigten, mens vi sejler mod Edfu, men inden vi når dertil, skal vi igennem Esna Slusen.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

5

Dag 5: EdfuKom Ombo
Edfu TempletKom Ombo Templet

Efter morgenmaden ombord kører vi til Ægyptens mest velbevarede tempel, Horus templet i Edfu.der er det mest intakte faraoniske tempel i Ægypten. Templets tårnlignende søjle blev rejst af Ptolemæus IX og du kan her se et par smukke statuer af falkeguden Horus. Oplev her den smukke offerhal, og nyd synet af de mange smukke og kunstfærdige relieffer på væggene. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Kom Ombo.

Om eftermiddagen ankrer vi i Kom Ombo, og sammen går vi ind og besøger Ægyptens eneste dobbelttempel, der er dedikeret til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Det arkitektoniske mesterværk byder på dobbelte, perfekt symmetriske elementer med tvillingeindgange, gårdanlæg, søjler og helligdomme, der formentlig er udtryk for en slags dobbelt præsteskab. Templet står på et forbjerg ved en krumning i Nilen, hvor de hellige krokodiller i oldtiden lå og bagte i solen på bredden af Nilen, og man kan derfor se et lille museum med krokodillemumier.

Når turen er færdig sejler vi videre mod Aswan, mens vi nyder vores sidste middag om bord.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

6

Vinterferie tilbud – Cairo & Nilkrydstogt med dansktalende guide

Dag 6: Aswan
Aswan Dæmningen – Philae TempletNubisk landsby (tilkøb):

Vinterferie tilbud Cairo & Nilkrydstogt
Vinterferie tilbud Cairo & Nilkrydstogt

Så er vi nået til Aswan, og efter morgenmaden besøger vi den store Aswan dæmning, en af de største bedrifter inden for arkitektur og ingeniørarbejde i det 20. århundrede. Fra dæmningen er der en storslået udsigt over Nasser-søen, der er verdens største menneskeskabte sø. Det kæmpestore vandreservoir, der er opstået bag dæmningen strækker sig 550 km sydpå og helt ind i nabolandet Sudan. Hele området var tidligere hjemsted for godt 40.000 mennesker fra Nubien og Sudan, der blev forflyttet i forbindelse med dæmningsbyggeriet.

Herefter kører vi til den lille havn, hvorfra vi vil sejle ud på Nasser-søen og besøge Philae Templet, der er tilegnet den vigtige egyptiske gudinde Isis. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 8 år langt projekt rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed.

Efter frokost vil vi nyde endnu en sejltur på Nilen, denne gang i en felucca. Der er også mulighed for at opleve en ekstra sejltur mellem stenpuklerne og øerne i Nilen, til Den Nubiske Landsby, hvor vi besøger Nubierne og leger med krokodillerne.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

7

Dag 7: Aswan
Der er ikke planlagt udflugt denne dag. Besøg til Abu Simbel Templerne (tilkøb):

Abu Simbel Templet

Efter morgenmaden kører vi til Abu Simbel, hvor vi besøger verdens mest imponerende monument – Abu Simbel, hvor fire gigantiske statuer af Ramses II, 22 m høje, er hugget ud af bjerget, og danner indgangen til et imponerende tempel. Den indre del af templet blev hugget ud i klippen, med en længde på mere end 60 meter, og er smukt dekoreret med søjler, farverige relieffer og figurer skåret ud i klippen. Lidt derfra ligger et mindre tempel, der er dedikeret til hans ynglings hustru, dronning Nefertari. Vær venligst opmærksom på at du her ser noget unikt i Ægyptisk kunst – statuerne af kongen og dronningen, der pryder facaden, er lige høje.

Vi spiser frokost i byen og slutter dagen med Ægyptens bedste og mest moderne lys og lyd show med laser, der viser kærlighedshistorien mellem Ramses II og dronning Nefertari. Herefter kører vi tilbage til Aswan.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

8

Dag 8: Cairo – København
Afrejse til Cairo og videre til Danmark

Prisen er ved minimum 4 personer
Dansktalende guide i Egypten

Sfinks Rejser står for at gennemføre alle vores kulturelle udflugter, rundrejser, vinterferie tilbud og Nilkrydstogt med en faglig dygtig dansktalende guide & egyptolog. Vores dansktalende guide i Egypten har læst turisme & egyptologi i 4 år på universitetet. De er godkendte hos de ægyptiske myndigheder og har også en licence fra ministeriet af turismen.

Prisen inkluderer:
 • Flybilletter Cairo – Luxor / Aswan – Cairo
 • Alle fly-skatter og afgifter
 • Visum
 • Transport i 1. klasses køretøjer med a/c
 • Indkvartering på et 5* hotel i Cairo med helpension
 • Indkvartering på et 5* Nilkrydstogtskib med helpension
 • Indkvartering på et 5* hotel i Aswan med morgenmad
 • Alle udflugter og adgangsbilletter
 • Dansktalende guide

Prisen inkluderer ikke:

 • Flybilletter København – Cairo
 • Drikkevarer
 • Udflugt i luftballon over Luxor (kan tilkøbes)
 • Udflugt til Abu Simbel templerne (kan tilkøbes)
 • EU Produktionsansvarsforsikring
 • Rejse- og sygeforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til alt personale
 • Andet der ikke er specificeret

Bestil din næste vinterferie tilbud nu 

Vinterferie Tilbud

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating