Valuta og Drikkepenge i Egypten

Valuta og Drikkepenge i Egypten

Hvilken Valuta og Drikkepenge i Egypten bruger man?

Vi anbefaler, du medbringer Euro eller Usd hjemmefra. Ægyptiske pund kan du hæve, når du ankommer til Ægypten. De fleste banker i Danmark har idag ikke Ægyptiske pund.

Hvor kan jeg finde pengeautomater i Ægypten, hvis jeg ønsker at hæve kontanter?

Der er pengeautomater overalt i Ægypten. Især i større byer, i turistmæssige steder og på mange hoteller. Pengeautomater accepterer større kreditkort og ofte dit private betalingskort. Man kan også udviksle penge men kun euro eller usd i automaten.

Pengene er i den nationale valuta ægyptiske pund (EGP eller LE). Spørger din bank om den daglige grænse. Vi foreslår også, at du informerer din bank, når du rejser. Så de ved, at du muligvis trækker flere penge end normalt.

Er der udvekslingskontorer i Ægypten?

Ja, og du får normalt en bedre kurs på vekslingskontorer end hvis du bytter penge hjemmefra. Der er udvekslingskontorer i alle de store byer og hoteller. Nogle hoteller har endda en ATM maskine, hvor du kan udveksle penge men kun euro eller usd i automaten eller hæve penge.

Kreditkort som MasterCard og Visa kan bruges til betaling i større butikker og restauranter.

Hvad er de almindelige åbningstider for banker i Ægypten?

Generelt er bankerne åbne fra søndag til torsdag 9:00 til 17:00. I weekender (fredage og lørdage) og helligdage er alle bankfilialer lukket. Du må der nøjes med ATM- maskiner.

Hvilke store og hæderlige banker vil være i Ægypten?

I Ægypten finder du et stort antal hæderlige banker. Blandt disse er den arabiske afrikanske internationale bank. Egypts nationalbank. Bank misr. Kommercielle internationale bank, og Barclays bank.

De fleste af disse banker accepterer større kreditkort og tilbyder almindelige banktjenester.

Hvor mange penge skal jeg medbringe på min ferie til Ægypten?

Det er helt op til dig, hvor mange penge du vil medbringe. Vi anbefaler dog, at du altid bærer mellem 100 og 500 ægyptiske pund på dig, hvis du tilfældigvis støder på noget på det lokale marked. Når du besøger papyrusfabrikker, parfume og alabasterfabrikker eller for ekstra drikkepenge.

Kan jeg betale med kredit- eller betalingskort i Ægypten?

I de fleste tilfælde ja. De fleste restauranter, butikker og hoteller accepterer Visa og MasterCard

Betaler jeg ekstra gebyrer for at bruge mit kreditkort i Ægypten?

Hvis du skal bruge dit kreditkort, foreslår vi, at du spørger din bank inden afrejse, om der er gebyrer. Hvis du ønsker at bruge dit kreditkort, når du handler, anbefaler vi, at du beder om ekstra provision eller gebyrer. I nogle tilfælde risikerer du at betale 3-5% af det samlede køb, hvis du bruger et kreditkort.

Skal jeg betale afgifter og skatter, hvis jeg medbringer personlige ting?

Nej. Alle personlige ejendele, som du bærer til personlig brug, er fritaget for told og skatter.

Hvis du medbringer elektronisk udstyr såsom bærbare computere og videokameraer, kan det være nødvendigt at registrere dem hos toldmyndighederne for at sikre, at de eksporteres ved afgang. Gem kopien af formularen sammen med dit pas.

Valuta og Drikkepenge i Egypten

Hvor meget skal jeg give i drikkepenge i Ægypten?

Drikkepenge er i princippet frivilligt, men det er en del af de lokales løn og forventes.
Dog det er helt op til dig, hvor meget du giver i drikkepenge til hver service. Vi anbefaler følgende: Hvis du får en god behandling, er det en fin måde at sige tak ved at give drikkepenge.
Hvis du føler dig dårligt behandlet. Oplever en dårlig service. F.eks. på en restaurant er det bedre at gemme drikkepengene til en anden, der har fortjent det.
Det er altid en god ide at have små sedler eller nogle mønter til rådighed.
Lokale Guider & Chauffører. Vagter. Bagageservice, samt ansatte på restauranter. Det er nogle af de personer, hvor man normalt vil give drikkepenge.

Valuta og drikkepenge i Egypten

Valuta og Drikkepenge i Egypten
Valuta og Drikkepenge i Egypten

Valuta og drikkepenge i Egypten