Cairo

Cairo
Cairo

Cairo er Ægyptens hovedstad og verdens 3. største by, der blev grundlagt i 969 e.kr.. Der bor ca. 22 mio mennesker. Her ligger Mellemøstens største basar område, Khan El Kahlili, hvor de lokale mødes for at handle, ryge shisha (vandpibe) og fortælle historie. Desuden finder man Det ægyptiske museum, Kairo tårnet, citadellet med sin smukke alabast moskee, og i udkanten af Kairo ligger Giza, hvor de verdens berømte pyramider står.  Læs mere

Kulturelle udflugter

Kulturelle udflugter

Kulturelle udflugter
Cairo er en verdens største byer, hvor der bor ca. 22 mio mennesker. I 1920 erne boede der knap 1 mio, og i 1960erne boede der knap 4 mio. Så byen er altså blevet mere end 5 dobelt på kun 40 – 45 år. Cairo er fuldt med kontarster og der er utrolig stor forskel på rig og fattig. Ved siden af den fattige mand med sin æselkærre, kan man se den rige mand i jakkesæt, som sidder i sin dyre bil med aircondition og læderindtræk. Lige så støjende, overfyldt og kaotisk som Kairo er, lige så charmerende, inspirerende og fascinerende er byen. Der er altid liv og mennesker på gaden 24 tmer i døgnet.
Her ligger Mellemøstens største basar område, Khan El Kahlili, hvor de lokale mødes for at handle, ryge shisha (vandpibe) og fortælle historie. Desuden finder man Det ægyptiske museum, Kairo tårnet, citadellet med sin smukke alabast moskee, og i udkanten af Kairo ligger Giza, hvor de verdens berømte pyramider står. Nord for Kairo findes Nildeltaet. Det er her hvor Nilen deler sig i 2 grene og løber ud i middelhavet. Nildeltaet er Ægyptens mest frodige område, her er der ris, majs og bomuldsmrker.

4 tours