Information om Egypten

Information om Egypten

Hvor kan jeg finde jeres kontor?

Her på siden kan du finde information om Egypten og om Sfinks Rejser. Vores hovedkontor ligger i Hurghada. Vi har kontakter i alle de store turistbyer som Aswan. Luxor. Kairo og Sharm El Sheikh. Derudover har vi i alle større byer repræsentanter i lufthavne. Busstationer. Havne, på hotellet eller på skibet, der vil hjælpe dig.

Hvem skal jeg kontakte i tilfælde af problemer under min ferie eller udflugt i Ægypten?

Vi er tilgængelige 24 timer i døgnet. 7 dage om ugen, mens du er i Ægypten. Normalt er der ingen problemer. Vi giver dig altid vores kontaktoplysninger, når du ankommer i tilfælde af nødsituationer. Forsøg dog ikke at løse større problemer. Tøv derfor  ikke med at ringe til os. Fortæl os om problemet med det samme. Ikke først efter at du er taget hjem. Vi er her for dig.

Er dine udflugter private?

Ja. Alle vores ture er private. Det betyder, at du rejser med din egen bil, chauffør og dansktalende guide – hvis du har ønsket det. Det betyder også, at din rejse vil være mere fleksibel. Du får en rejse der er skræddersyet til dine interesser. Krydstogter. Dagsture og bådture vil ikke være private, ligesom der vil være andre rejsende. Nogle udflugter tilbyder vi som både private og gruppeudflugter.

Er det et godt tidspunkt at besøge Ægypten i løbet af Ramadan-måneden?

Nogle rejsende foretrækker muligvis at undgå at rejse til Ægypten under Ramadan, som er den hellige måned for muslimer. Under Ramadan faste. Faster muslimer, dvs. fra solopgang til solnedgang. Det ikke tilladt at spise eller drikke. Derfor er mange Ægyptere trætte og ikke fokuserede ved middagstid.

Restauranter, lokale virksomheder og regeringskontorer lukker tidligere end normalt. De fleste turistattraktioner lukker normalt to timer tidligere. Det gør besøgstiderne kortere. Det er ofte meget vanskeligt at få serveret alkohol på restauranter. Barer og caféer. På den anden side er Ramadan en festlig måned. Mange egyptere går ud om natten og fejrer den hellige tid på kaffebarer, som ofte har åbent sent på natten. Måneden slutter med Eid al-Fitr. En tre dages lang fest, der fejres af unge og gamle. Der fejres med masser af mad og søde kager.

Information om Egypten

Hvad er den lokale tid i Ægypten?

Ægypten ligger to timer foran Greenwich gennemsnitstid (GMT +2). Sommertid blev afskaffet i 2011. Det betyder, at om sommeren er Europa og Ægypten i den samme tidszone. Om vinteren er Ægypten en time foran.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Ægypten?

Den bedste tid afhænger af dit humør og dine planer. Ægypten kan besøges året rundt. Hvis du ønsker at tage på Nilen eller sejle til mange seværdigheder, er vintersæsonen fra oktober til marts bedst, fordi det ikke er så varmt som om sommeren.

Hvis du rejser i marts-april (ekskl. Påske) eller i oktober-november, er det mindre travlt. Temperaturerne er stadig behagelige. Dykning og strandferie er tilgængelig hele året. I vintermånederne kan aftenerne være lidt kølige. Især i løbet af foråret kan der være stærk vind eller sandstorm. Om sommeren er temperaturen ret høj. En behagelig brise er næsten altid til stede. Sommeren er ikke så fugtig som i Europa, så den er stadig acceptabel.

Hvilke fritidsaktiviteter er tilgængelige i Ægypten?

Ægypten er en af verdens mest populære feriedestinationer. Ægypten har et meget varieret program for alle. Røde Hav er kendt for at være et dykker- og snorkelparadis. De gunstige vindforhold tiltrækker surfere. Også golf. Quadcykling og ridning er mulige i alle større turistmål. Utallige butikker og markeder er ideelle til en shoppingtur.

I Sinai er der mange muligheder for at gå gennem kløfter. Men højdepunktet er naturligvis de gamle templer og bygninger. Templerne og de fantastiske bygninger fængsler millioner af besøgende hvert år. Talrige ture tager dig en dag eller to til de berømte faraoniske steder. Kulturelskere kan også booke et krydstogt på Nilen. Eller Lake Nasser. Om aftenen. Især på hotellerne, finder du natteliv med restauranter. Natklubber og barer.

Kan jeg finde golfbaner i Ægypten?

Hvis du har fritid i din ferie og er interesseret i at spille golf, kan du finde golfbaner i Ægypten for egen regning! Alexandria. Kairo. Luxor. Taba. Sharm El Sheikh. Hurghada. Soma Bay. El Gouna og Makadi Bay har smukke golfbaner midt i det fantastiske landskab.

Information om Egypten

Hvilke sprog tales i Ægypten?

Arabisk er det officielle sprog i Ægypten. Den ægyptisk-arabiske dialekt adskiller sig fra andre arabisktalende lande som Tunesien og Saudi-Arabien. Inden for landet er der forskellige regionale dialekter.

De fleste egyptere, der arbejder inden for turisme, taler rimeligt godt engelsk. Tysk eller russisk ofte også er godt forstået. Børn lære i skolerne at tale fremmedsprog. De elsker at øve deres sprogfærdigheder med turister. I de populære turiststeder ved børn så små som to år gamle, hvordan man siger velkommen til Egypten. Hvad hedder du? Baksheesh (drikkepenge). Giv mig penge / cigaret / slik på mange sprog.

 

Hvilken type mad er tilgængelig i Ægypten?

Mangfoldigheden af mad i Egypten er meget bred og kosmopolitisk. Normalt finder du retter, der er en krydsning mellem det mellemøstlige og middelhavsretter. Mad er tilgængelig på fantastiske restauranter. Fra gadeboder og snackbarer.

De mindre madboder og kaffebarer tilbyder normalt et godt udvalg af billige let krydret ægyptisk mad samt sandwich. Pizza og pommes frites. Falafel er en snack lavet af bønne. Falafel fås frisk fremstillet fra ethvert gadehjørne. De fleste større hoteller og resorts tilbyder også en bred vifte af internationale retter. Det lokale køkken inkluderer fremragende skaldyr. Pasta og sandwich. Der er også et par større fastfoodkæder i større byer, herunder Hurghada. Forvent at finde næsten enhver form for madlavning, dog med begrænsede menuer.

Et treretters måltid på et hotel koster overalt fra omkring 350 EGP og opefter. Du kan få et treretters måltid på en lokal café til ca. 75 EGP. Vestlige fastfood-restauranter som McDonald’s og Pizza Hut er et almindeligt syn i større byer.

Information om Egypten

Hvordan kan jeg ringe og surfe på Internettet i Ægypten?

Telefontjeneste er tilgængelig overalt i Ægypten bortset fra isolerede områder. Mobiltelefoner er standard for næsten enhver. Landekoden for Egypten er +20. Hvis du ønsker at ringe fra Ægypten. Med en fremmed mobiltelefon eller fra et fastnetnummer. Glem ikke at vælge landekoden og derefter udelade 0 fra koden.

Vil du ringe ud af Ægypten. Så foreslår vi, at du køber et SIM-kort eller et telefonkort. Det er meget billigere. Det forudbetalte kort fås i mobiltelefonforretninger og i næsten alle supermarkeder.

Internetcaféer er vidt tilgængelige. De findes ofte på hoteller. På skibe og på caféer. Nogle steder har gratis trådløst internet tilgængeligt. Hvis ikke, er prisen meget rimelig.