11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten

1

11 Dages Rundrejse & badeferie 

11 Dages Rundrejse
11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten

11 Dages Rundrejse højdepunkter:

Cairo – Giza Pyramider – Det Ægyptiske Museum – Khan El Khalili Basaren – Sakkara – Memphis (tilkøb) 

Hurghada – Mahmya – Luxor – Karnak Templet – Luxor Templet – Kongernes Dal – Hatshepsuts Dødetempel – Memnon Kolosserne 

Edfu Templet – Kom Ombo Templet – Abu Simbel Templet –

Aswan -Aswan Dæmningen – Philae Templet – Nubisk Landsby (tilkøb)

11 Dages Rundrejse i detaljer:

Dag 1: København – Cairo

Udrejse til Ægypten med fly – Salah El Din Citadellet – Det Koptiske Cairo

11 Dages Rundrejse

Efter ankomsten til Cairo lufthavn, vil I blive mødt af vores agent, som vil hjælpe jer igennem den nødvendige procedure. Herefter starter vi vores rundrejse. Vi besøger først Salah El Din Citadellet, hvor vi også vil se Alabaster Moskéen. Efter frokost på en fin restaurant i byen kører vi til det Koptisk Cairo. Efter denne introduktion til Ægypten kører vi til hotellet, hvor I vil blive indkvarteret.

Middag er inkluderet

11 Dages Rundrejse

2

11 Dages Rundrejse

Dag 2: Cairo

Giza Pyramiderne – Det Ægyptiske Museum – Khan El Khalili Basaren

Efter morgenmaden på hotellet, vil vi hente jer og køre til Giza plateauet, hvor en af Verdens Syv Vidundere (Kheops pyramiden) står, og vi vil også hilse på Sfinksen. Efter pyramiderne spiser vi frokost (ægyptisk mad), på en meget fin restaurant ved Nilen, inden vi kører til Det Ægyptiske Museum. På museet findes verdens ældste arv, på 122.000 skatte, bl.a. Tutankhamons gravudstyr samt hans guldmaske.

Efter museet kører vi igennem centrum og kigger på det moderne Cairo, mens vi kører til den gamle del, hvor 1001 Nats Eventyr stammer fra, og vi vil fornemme atmosfæren, når vi går en tur gennem Khan El Khalili Basaren. Vi slutter vores vidunderlige dag med en lækker middag i centrum, på Felfela restauranten, hvor vi smager på forskellig ægyptisk kogekunst.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

3

Dag 3: Cairo

Dagen er til fri disposition – Sakkara – Memphis (tilkøb)

Denne dag i Cairo er uden inkluderede arrangementer. Det er muligt at tilkøbe en udflugt til Sakkara og Memphis, eller man kan bruge dagen på egen hånd. Vores rejseleder står naturligvis til rådighed med gode råd og vejledning til, hvordan man får mest ud af dagen.

Vælger man at besøge Sakkara og Memphis bliver I hentet efter morgenmaden. Vi kører først til Sakkara, der engang blev brugt som kongelig nekropol for den ældgamle hovedstad Memphis. Sakkara rummer utallige kongelige pyramides, inklusiv Djosers verdenskendte trinpyramide, bygget for mere end 4600 år siden. Herefter kører vi til Memphis, hvor man kan opleve ruiner fra den ældgamle by samt den store kolossal statue af Ramses II. Så går turen tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er til fri disposition. Frokost bliver indtaget på hotellet.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

4

Dag 4: Cairo – Hurghada

Flyrejse til Hurghada ved Det Røde Hav

Om morgenen flyver vi til Hurghada, hvor vi tjekker ind på vores 5 * hotel, og slapper af resten af dagen på stranden, eller ved poolen.

Om aftenen mødes vi igen, og vi kører til Hurghadas bedste fiskerestaurant, og spiser middag. Bagefter går vi en lille tur i byen, og sætter os på en ægyptisk coffee-shop i Den Nye Marina, hvor vi får lidt at drikke, og man kan prøve at ryge shisha (vandpibe).

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

5

11 Dages Rundrejse

Dag 5: Hurghada

Paradis øen Mahmya

Tidligt om morgenen kører vi til Den Nye Marina, hvor vi stiger om bord, og sejler til paradis øen eller Mahmya (et beskyttet område og national park), hvor vi tilbringer vores dag på stranden eller i havet, og indimellem spiser vi frokost.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

11 Dages Rundrejse

6
11 Dages Rundrejse

Dag 6: Hurghada – Luxors østbred

Bus til Luxor – Nilkrydstogt – Karnak Templet – Luxor Templet

Om morgenen kører vi til Luxor, og tjekker ind på vores Nilkrydstogtskib. Efter frokost besøger vi først det berømte Karnak Tempel, et stort open-air museum der blev opført over en periode på mere end tusinde år. Oplev den fantastiske hypostylhal med de gigantiske søjler og de store obelisker rejst af Tuthmoses I og dronning Hatshepsut.

Herefter besøger vi Luxor Templet, der blev opført under Amenhotep III, og var dedikeret til guderne Amun, hans kone Mut og deres søn Khonsu. Du kan også her opleve en gammel kirke samt en moské der er bygget ovenpå templet. Efter besøget kører vi en lille tur igennem byen, og kigger på det moderne Luxor med de fine huse og butikker, og de gamle kvarterer og deres snævre gader og marked.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

11 Dages Rundrejse
7

11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten

Dag 7: Luxors vestbred

Tur i luftballon (tilkøb) – Kongernes Dal – Hatshepsuts dødetempel – Memnon Kolosserne

 1. Der er mulighed for at prøve en tur i luftballon om morgenen, på vestbredden, hvor man kan flyve sammen med fuglene, mens man ser den nye dag står op nedenfor!!

Tidligt om morgenen kører vi til Luxors vestbred og besøger Kongernes Dal hvor faraonerne blev begravet fra det 18. dynasti og indtil det 20. dynasti, efter at have forladt Memphis området. Du kan her få adgang til gravene og opleve de farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene.

Herefter kører vi til dronning Hatshepsuts Dødetempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Her kan du se relieffer af transporten af obeliskerne til Karnak, samt fødslen af Dronning Hatshepsut. Relieffer på sydsiden af den midterste terrasse viser dronningen ekspedition til landet Punt, som var kendt for deres røgelse.

Inden vi kører tilbage til vores skib gør vi ophold ved de 3400 år gamle Memnon Kolosser, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet. Når vi ankommer tilbage til vores skib spiser vi frokost og starter vores sejltur mod Aswan. Resten af dagen slapper vi af, og nyder udsigten, mens vi sejler mod Edfu, men inden vi når dertil, skal vi igennem Esna Slusen.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten
Vestbredden Luxor – Luftballon

11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten

8

Dag 8: Edfu – Kom Ombo

Edfu Templet – Kom Ombo Templet

Efter morgenmaden ombord kører vi til Ægyptens mest velbevarede tempel, Horus templet i Edfu.der er det mest intakte faraoniske tempel i Ægypten. Templets tårnlignende søjle blev rejst af Ptolemæus IX og du kan her se et par smukke statuer af falkeguden Horus. Oplev her den smukke offerhal, og nyd synet af de mange smukke og kunstfærdige relieffer på væggene. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Kom Ombo.

Om eftermiddagen ankrer vi i Kom Ombo, og sammen går vi ind og besøger Ægyptens eneste dobbelttempel, der er dedikeret til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Det arkitektoniske mesterværk byder på dobbelte, perfekt symmetriske elementer med tvillingeindgange, gårdanlæg, søjler og helligdomme, der formentlig er udtryk for en slags dobbelt præsteskab. Templet står på et forbjerg ved en krumning i Nilen, hvor de hellige krokodiller i oldtiden lå og bagte i solen på bredden af Nilen, og man kan derfor se et lille museum med krokodillemumier.

Når turen er færdig sejler vi videre mod Aswan, mens vi nyder vores sidste middag om bord.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

9
11 Dages Rundrejse

Dag 9: Aswan – Abu Simbel

Abu Simbel Templet

Efter morgenmaden kører vi til Abu Simbel, hvor vi besøger verdens mest imponerende monument – Abu Simbel, hvor fire gigantiske statuer af Ramses II, 22 m høje, er hugget ud af bjerget, og danner indgangen til et imponerende tempel. Den indre del af templet blev hugget ud i klippen, med en længde på mere end 60 meter, og er smukt dekoreret med søjler, farverige relieffer og figurer skåret ud i klippen. Lidt derfra ligger et mindre tempel, der er dedikeret til hans ynglings hustru, dronning Nefertari. Vær venligst opmærksom på at du her ser noget unikt i Ægyptisk kunst – statuerne af kongen og dronningen, der pryder facaden, er lige høje.

Vi spiser frokost i byen og slutter dagen med Ægyptens bedste og mest moderne lys og lyd show med laser, der viser kærlighedshistorien mellem Ramses II og dronning Nefertari. Herefter kører vi tilbage til Aswan.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

11 Dages Rundrejse

10
11 Dages Rundrejse

Dag 10: Aswan

Aswan Dæmningen – Philae Templet – Felucca – Nubisk Landsby (tilkøb)

Så er vi nået til Aswan, og efter morgenmaden besøger vi den store Aswan dæmning, en af de største bedrifter inden for arkitektur og ingeniørarbejde i det 20. århundrede. Fra dæmningen er der en storslået udsigt over Nasser-søen, der er verdens største menneskeskabte sø. Det kæmpestore vandreservoir, der er opstået bag dæmningen strækker sig 550 km sydpå og helt ind i nabolandet Sudan. Hele området var tidligere hjemsted for godt 40.000 mennesker fra Nubien og Sudan, der blev forflyttet i forbindelse med dæmningsbyggeriet.

Herefter kører vi til den lille havn, hvorfra vi vil sejle ud på Nasser-søen og besøge Philae Templet, der er tilegnet den vigtige egyptiske gudinde Isis. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 8 år langt projekt rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed.

Efter frokost vil vi nyde endnu en sejltur på Nilen, denne gang i en felucca. Der er også mulighed for at opleve en ekstra sejltur mellem stenpuklerne og øerne i Nilen, til Den Nubiske Landsby, hvor vi besøger Nubierne og leger med krokodillerne.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten
Aswan

 

11
11 Dages Rundrejse

Dag 11: Hjemrejse til Danmark

Aswan – Cairo – København

I dag flyver vi alle sammen til Cairo, hvor vi siger farvel og på gensyn, inden I stiger på flyet til Istanbul, og videre til Skandinavien.

Morgenmad er inkluderet

 

Prisen er ved minimum 4 personer

 

Børn under 12 år betaler kun for flybilletter, mad og adgangsbilletter ved seværdigheder!!

Børn under 4 år betaler kun flybilletter og ikke mere end det!!

11 Dages Rundrejse

Prisen inkluderer:

 • Indenrigs flybilletter
 • Indkvartering på et 5 stjernet hotel i Cairo og Hurghada
 • Indkvartering på et 5 stjernet Nilkrydstogtskib
 • Alle måltider
 • Alle udflugter og adgangsbilletter
 • Dansk guide
 • Alle fly-skatter og afgifter
 • Ægyptisk visum

Prisen inkluderer ikke:

 • Udenrigs flybilletter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til alt personale
 • EU Produktionsansvarsforsikring
 • Rejse- og sygeforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Andet der ikke er specificeret

11 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating