Cairo

Cairo
Cairo

Cairo

Cairo er en verdens største byer, hvor der bor ca. 22 mio mennesker. I 1920 erne boede der knap 1 mio, og i 1960erne boede der knap 4 mio. Så byen er altså blevet mere end 5 dobelt på kun 40 – 45 år. Cairo er fuldt med kontarster og der er utrolig stor forskel på rig og fattig. Ved siden af den fattige mand med sin æselkærre, kan man se den rige mand i jakkesæt, som sidder i sin dyre bil med aircondition og læderindtræk. Lige så støjende, overfyldt og kaotisk som Kairo er, lige så charmerende, inspirerende og fascinerende er byen. Der er altid liv og mennesker på gaden 24 tmer i døgnet.
Her ligger Mellemøstens største basar område, Khan El Kahlili, hvor de lokale mødes for at handle, ryge shisha (vandpibe) og fortælle historie. Desuden finder man Det ægyptiske museum, Kairo tårnet, citadellet med sin smukke alabast moskee, og i udkanten af Kairo ligger Giza, hvor de verdens berømte pyramider står. Nord for Kairo findes Nildeltaet. Det er her hvor Nilen deler sig i 2 grene og løber ud i middelhavet. Nildeltaet er Ægyptens mest frodige område, her er der ris, majs og bomuldsmrker.
Kairo består af flere forskellige bydele bl.a.
Cairo - Heliopolis
Cairo – Heliopolis

A) Heliopolis:

Den fineste del af byen er Heliopolis. Det er her de rige bor inklusive Landets præsident Al SiSi. Her finder man også et levn fra oldtiden, nemlig en 22 m høj obelsik. Heliopolis som den ser ud i dag blev grundlagt af den belgiske Baron Empain i 1906. Derfor kan man se nogle meget smukke gamle huse.
e 2 Ægyptens ælds
 B) Downtown
Cairo
Cairo
Den ligger i centrum af byen, hvor man kommer til at køre langs med Nilen på Cornichen (Nilgaden). Ved Nilens østlige og vestlige bredder, kalder man dem i Ægypten Cornichen. I Downtown finder man bl.a. Det Ægyptiske museum, Det Amerikanske Universitet og Den arabiske Ligas hovedkvarter.
 
C) Det gamle Kairo

Man har også den bydel man kalder for den gamle Kairo. Her ligger det koptiske kvarter som er omringet af en mur, og huser nogle af de ældste kirker og synagoger i verden. Her finder man Skt. Sergios (Abu Serga) kirke hvor den hellige familie hellige jomfru Maria, Jesus og Josef, mentes at have gemt sig da Herodes ville slå alle drengebørn under 2 år ihjel. Der findes også Ben Ezra synagogen hvor Moses blev fundet af faraoens datter i sivkurven. Der ligger ved siden af begge 
2 Ægyptens ældste moskee (Amr Ibn Alaas).

E) Giza