Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage

1

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage med dansktalende guide

Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage
Aswan

Den behageligste og mest fascinerende måde at opleve Ægypten på er ombord på et Nilkrydstogt, som i et behageligt tempo sejler ned ad Nilen. Fra skibet kan man iagttage det fantastisk smukke land og et sceneri der udspiller sig på land kun få meter borte.

På skibet vil vi gøre hold ved de største seværdigheder langs floden og på den måde også få et indblik i de lokale Ægypteres liv og dagligdag. På dette Nilkrydstogt vil du opleve en stor del af den fantastiske Ægyptiske historie sammen med vores Dansktalende guide, der vil ledsage jer på hele Nilkrydstogtet. Med dansktalende guide opnår I at få mest muligt ud af at opleve den Ægyptiske historie.

Dette Nilkrydstogt er oplagt til dig, som gerne vil opleve Ægyptens kulturelle historie og samtidig slappe af og nyde det solrige vejr i Ægypten.

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage rundrejse i detaljer:

Dag 1: Cairo

Ankomst: Efter ankomsten til Cairo, vil I blive mødt af vores agent, som vil hjælpe jer igennem den nødvendige procedure. Han vil også eskortere jer til jeres hotel og hjælpe jer med indtjekning på hotellet.

2

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage med dankstalende guide

Dag 2: Cairo

Giza Pyramider – Det Ægyptiske Museum:

Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage
Den Store Sfinks

Efter morgenmaden på hotellet, vil vi hente jer og køre til Giza plateauet, hvor en af Verdens Syv Vidundere (Kheops pyramiden) står, og vi vil også hilse på Sfinksen. Efter pyramiderne spiser vi frokost (ægyptisk mad), på en meget fin restaurant ved Nilen, inden vi kører til Det Ægyptiske Museum. På museet findes verdens ældste arv, på 122.000 skatte, bl.a. Tutankhamons gravudstyr samt hans guldmaske.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage med dankstalende guide

3

Dag 3: Aswan: Fly til Aswan – Aswan Dæmningen – Den Ufuldendte Obelisk – Philae Templet – Nubisk landsby (tilkøb):

Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage
Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage

Så er vi nået til Aswan, og så besøger vi den store Aswan dæmning, en af de største bedrifter inden for arkitektur og ingeniørarbejde i det 20. århundrede. Fra dæmningen er der en storslået udsigt over Nasser-søen, der er verdens største menneskeskabte sø. Det kæmpestore vandreservoir, der er opstået bag dæmningen strækker sig 550 km sydpå og helt ind i nabolandet Sudan. Hele området var tidligere hjemsted for godt 40.000 mennesker fra Nubien og Sudan, der blev forflyttet i forbindelse med dæmningsbyggeriet.

Herefter kører vi til den lille havn, hvorfra vi vil sejle ud på Nasser-søen og besøge Philae Templet, der er tilegnet den vigtige egyptiske gudinde Isis. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 8 år langt projekt rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed.

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage med dansktalende guide

Efter frokost vil vi nyde endnu en sejltur på Nilen, denne gang i en felucca. Der er også mulighed for at opleve en ekstra sejltur mellem stenpuklerne og øerne i Nilen, til Den Nubiske Landsby, hvor vi besøger Nubierne og leger med krokodillerne.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage

4

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage med dansktalende guide

Dag 4: Kom Ombo – Edfu

Kom Ombo Templet – Edfu Templet:

Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage
Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage

Tidligt om morgenen vil vi sejle mod Kom Ombo. Om formiddagen efter morgenmad, ankrer vi i Kom Ombo, og sammen går vi ind og besøger Ægyptens eneste dobbelttempel, der er dedikeret til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Det arkitektoniske mesterværk byder på dobbelte, perfekt symmetriske elementer med tvillingeindgange, gårdanlæg, søjler og helligdomme, der formentlig er udtryk for en slags dobbelt præsteskab. Templet står på et forbjerg ved en krumning i Nilen, hvor de hellige krokodiller i oldtiden lå og bagte i solen på bredden af Nilen, og man kan derfor se et lille museum med krokodillemumier. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Edfu.

Efter frokost, om eftermiddagen ombord kører vi til Ægyptens mest velbevarede tempel, Horus templet i Edfu.der er det mest intakte faraoniske tempel i Ægypten. Templets tårnlignende søjle blev rejst af Ptolemæus IX og du kan her se et par smukke statuer af falkeguden Horus. Oplev her den smukke offerhal, og nyd synet af de mange smukke og kunstfærdige relieffer på væggene. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Luxor.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

5

Dag 5: Edfu – Luxor

Karnak Templet – Luxor Templet:

Efter morgenmad besøger vi først det berømte Karnak Tempel, et stort open-air museum der blev opført over en periode på mere end tusinde år. Oplev den fantastiske hypostylhal med de gigantiske søjler og de store obelisker rejst af Tuthmoses I og dronning Hatshepsut.

Herefter besøger vi Luxor Templet, der blev opført under Amenhotep III, og var dedikeret til guderne Amun, hans kone Mut og deres søn Khonsu. Du kan også her opleve en gammel kirke samt en moské der er bygget ovenpå templet. Efter besøget kører vi en lille tur igennem byen, og kigger på det moderne Luxor med de fine huse og butikker, og de gamle kvarterer og deres snævre gader og marked.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

6

Dag 6: Luxor

Tur i luftballon (tilkøb) – Kongernes Dal – Hatshepsut’s Dødetempel – Memnon Kolosserne:

Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage
Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage

Der er mulighed for at prøve en tur i luftballon om morgenen, på vestbredden, hvor man kan flyve sammen med fuglene, mens man ser den nye dag står op nedenfor!!

Tidligt om morgenen kører vi til Luxors vestbred og besøger Kongernes Dal hvor faraonerne blev begravet fra det 18. dynasti og indtil det 20. dynasti, efter at have forladt Memphis området. Du kan her få adgang til gravene og opleve de farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene.

Herefter kører vi til dronning Hatshepsuts Dødetempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Her kan du se relieffer af transporten af obeliskerne til Karnak, samt fødslen af Dronning Hatshepsut. Relieffer på sydsiden af den midterste terrasse viser dronningen ekspedition til landet Punt, som var kendt for deres røgelse.

Inden vi kører tilbage til vores skib gør vi ophold ved de 3400 år gamle Memnon Kolosser, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet. Når vi ankommer tilbage til vores skib spiser vi frokost og starter vores sejltur mod Aswan. Resten af dagen slapper vi af, og nyder udsigten, mens vi sejler mod Edfu, men inden vi når dertil, skal vi igennem Esna Slusen.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet.

7

Dag 7:

Bus til Hurghada

Hurghada med All Inkusiv mad & drikkevarer

8

Dag 8 – 9:

Cairo - Nilkrydstogt - Hurghada 10 dage
Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage

Der er ikke planlagt udflugter disse dage. Det er muligt at tilkøbe diverse udflugter – Se evt. vores endags udflugter

All Inkusiv mad & drikkevarer

10

Dag 10:

Afrejse til Cairo og videre til Danmark

Prisen er ved minimum 4 personer

Dansktalende guide i Egypten

Sfinks Rejser står for at gennemføre alle vores kulturelle udflugter, rundrejser og Nilkrydstogt med en faglig dygtig dansktalende guide & egyptolog. Vores dansktalende guide i Egypten har læst til turismen & egyptologi i 4 år på universitetet. De er godkendte hos de ægyptiske myndigheder og har også en licence fra ministeriet af turismen.

Prisen inkluderer:

 • Flybillet Cairo – Aswan
 • Indkvartering på et 5 stjernet hotel i Cairo og Hurghada
 • Indkvartering på et 5 stjernet Nilkrydstogtskib
 • Alle måltider
 • Alle udflugter og adgangsbilletter
 • Dansk guide
 • Alle fly-skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til alt personale
 • EU Produktionsansvarsforsikring
 • Rejse- og sygeforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Ægyptisk visa
 • Andet der ikke er specificeret

Cairo – Nilkrydstogt – Hurghada 10 dage

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating