Cairo

"<yoastmark

Cairo er en verdens største byer, hvor der bor ca. 22 mio mennesker. I 1920 erne boede der knap 1 mio, og i 1960erne boede der knap 4 mio. Så byen er altså blevet mere end 5 doblet på kun 40 – 45 år. Byen Cairo er fuldt med kontraster og der er utrolig stor forskel på rig og fattig. Ved siden af den fattige mand med sin æselkærre, kan man se den rige mand i jakkesæt, som sidder i sin dyre bil med aircondition og læderindtræk. Lige så støjende, overfyldt og kaotisk som Kairo er, lige så charmerende, inspirerende og fascinerende er byen. Der er altid liv og mennesker på gaden 24 tmer i døgnet.
Her ligger Mellemøstens største basar område, Khan El Kahlili, hvor de lokale mødes for at handle, ryge shisha (vandpibe) og fortælle historie. Desuden finder man Det ægyptiske museum, Cairo tårnet, citadellet med sin smukke alabast moskee, og i udkanten af Kairo ligger Giza, hvor de verdens berømte pyramider står. Nord for Cairo findes Nildeltaet. Det er her hvor Nilen deler sig i 2 grene og løber ud i middelhavet. Nildeltaet er Egyptens mest frodige område, her er der ris, majs og bomuldsmrker.

Cairo bydele 

Cairo Heliopolis:

Den fineste del af byen er Heliopolis. Her bor de rige inklusive Landets præsident Al SiSi. Her finder man også et levn fra oldtiden, nemlig en 22 m høj obelsik. Byen som den ser ud i dag blev grundlagt af den belgiske Baron Empain i 1906. Derfor kan man se nogle meget smukke gamle huse.

Cairo lufthavn
Cairo lufthavn
Cairo lufthavn
Cairo lufthavn ligger i udkanten af Egyptens hovedstad Cairo Heliopolis. Lufthavnen ligger 15 km fra centrum og har årligt 16.148.480 mio. passagerer (2010). Det er Afrikas næststørste forretnings-lufthavn efter efter Johannesburg International lufthavn.

Det administreres sammen med andre lufthavnsfaciliteter af EHCAAN eller det egyptiske holdingselskab for lufthavne og luftnavigation. Ledelsen foregår gennem kontraktmæssige arrangementer, der i øjeblikket ejes af Fraport AG. Begyndte som flådebase og var det efter Anden verdenskrig, at Kairo Lufthavn begyndte at tage form. Efter at de amerikanske styrker, der befalede basen var forladt efter krigens afslutning, blev den overtaget af Civil Luftfartsmyndighed til globale civile luftfartsformål. Det var i 1963, at lufthavnen fik sin titel efter at have erstattet Heliopolis, den gamle lufthavn, der ligger langs Hike-Step-regionen i den østlige del af Kairo.

I 2009 var Cairo Lufthavn i stand til at betjene ca. 14,4 millioner passagerer, hvilket er en betydelig procentvis stigning fra året før. Det håndterede også omkring 143.000 flyvninger i samme år, også en strategisk stigning fra året før. Mængden af ​​flyfragt, der passerede gennem lufthavnen, var omkring 275.000. Midt i denne statistik kommer Cairo Lufthavn stadig på andenplads i Afrika med hensyn til travl lufthavnsaktivitet.

Der er mere end 65 flyselskaber, der bruger lufthavnen, samt ni fragt- og charterflyselskaber. EgyptAir har den største del af operationerne i lufthavnen, der tager op til 61 procent af alle afgangsspor. Efter at EgypAir blev optaget i det lukrative luftfartsselskab i Star Alliance, har Cairo Lufthavn været klar til at blive hovedknudepunktet for større destinationer fra Afrika, Europa og Mellemøsten, da den har A380-faciliteter blandt andre større værktøjer.

Når lufthavnen fortsætter med at vokse med hensyn til passager- og flytrafik, er den i konstant udvikling for at imødekomme disse stadigt stigende behov

 Downtown
Cairo Egypten
Cairo – Centrum
Downtown ligger i centrum af byen, hvor man kommer til at køre langs med Nilen på Cornichen (Nilgaden). Ved Nilens østlige og vestlige bredder, kalder man dem i Ægypten Cornichen. I Downtown finder man bl.a. Det Ægyptiske museum, Det Amerikanske Universitet og Den arabiske Ligas hovedkvarter.
 

Det gamle Kairo

Man har også den bydel man kalder for den gamle bydel . Her ligger det koptiske kvarter som er omringet af en mur, og huser nogle af de ældste kirker og synagoger i verden. Her findes Skt. Sergios (Abu Serga) kirke hvor den hellige familie hellige jomfru Maria, Jesus og Josef, mentes at have gemt sig da Herodes ville slå alle drengebørn under 2 år ihjel. Der findes også Ben Ezra synagogen hvor Moses blev fundet af faraoens datter i sivkurven. Der ligger ved siden af begge 2 Ægyptens ældste moskee (Amr Ibn Alaas).

Giza

Velkommen til Giza

Teknisk set er hele Kairo på den vestlige bred af Nilen er Giza guvernment, skønt navnet er uløseligt forbundet med pyramiderne, 9 km fra floden, i udkanten af ørkenen. Virkelig tidsspændte sightseeere kunne tænkes at blive her ude og omgå Kairo helt, men der mangler meget sjov. Mere realistisk kommer du sandsynligvis ud her på en dagstur. Sharia Al Haram (Pyramids Rd) fører direkte til stedet og landsbyen Nazlet As Samaan ved dens base og syd for Pyramids Vej

Giza pyramider
Giza pyramider
Giza pyramider

Den sidste resterende vidunder om den antikke verden; i næsten 4000 år har den ekstraordinære form, upåklagelig geometri og den store hoveddel af Giza pyramider indbudt de åbenlyse spørgsmål: ‘Hvordan blev vi bygget, og hvorfor?’ Århundreder af forskning har givet os dele af svaret. Bygget som massive graver på faraoernes ordrer blev de konstrueret af arbejdsteams titusinder af stærke. I dag står de som en ærefrygtindgivende hyldest til det gamle Egyptens magt, organisering og resultater.

I oversvømmelsessæsonen, hvor Nilen dækkede deres marker, kunne de samme landmænd have været omdisponeret af det meget strukturerede bureaukrati til at arbejde på faraos grav. På denne måde kan pyramiderne næsten ses som et gammelt jobskabelsesprogram. Og oversvømmelsesfarvandet gjorde det lettere at transportere byggesten til stedet.

Saqqara, Memphis & Dahshur
Cairo -Sakkara
Sakkara

Selvom de fleste turister forbinder Egypten med pyramiderne i Giza, vides det at være mindst 118 gamle pyramider spredt rundt om i landet, hvor der opdages mere hvert par år eller deromkring. Størstedelen af disse monumenter er spredt langs ørkenen mellem Giza-platået og semi-oasen i Al Fayoum. De inkluderer den must-see Step Pyramid of Zoser i Saqqara og den røde pyramide og Bent Pyramid of Dahshur. Disse tre pyramider repræsenterer de formative trin i arkitekturen, der nåede frugt i den store pyramide i Khufu (Cheops).

Memphis den første hovedstad i Egypten og Sakkara nekropoliserne af Egypten. Besøg Museum of Ramses II i Memphis, og se på den fascinerende og smukke Alabaster SphinxVisit i Saqqara, den gamle trappede pyramide, lærer du den tidligere konstruktion og besøger Imhotep Museum.

Hvordan man kommer til Cairo?

Der er mange direkte fly fra hele verden der lander i Cairo lufthavn, ellers kan man mellemlande undervejs. Der er også flere daglige indenrigs fly fra Hurghada, Sharm El Sheikh, Luxor, Aswan og Alexandria til Cairo.

Derudover har busser fra alle turiste destinationer en regelmæssig tidsplan, der kører dig direkte til Cairo. Dagbusserne stopper undervejs, hvilket giver dig mulighed for at se flere steder, og det tager cirka fem timer fra Hurghada at komme til Cairo.

Man kan tilgengæld flyve herfra til hele verden eller til andre tursitbyer i Egypten. Man kan også sejle herfra Cairo på Nilen til Luxor og så videre til Aswan.

Vi anbefaler naturligvis, at dit besøg til Cairo arrangeres med dansktalende guide hos Sfinks Rejser.