Den Nubiske landsby udflugt Aswan

Sejltur til Den nubiske landsby i Aswan
Den Nubiske landsby udflugt

Nubisk landsbyen Aswan

Besøg i en nubisk landsby er et must, når du rejser til Egypten. Mellem alle Aswan-attraktioner kan dette være den eneste tur, der fanger dit hjerte i alle betydninger. Det nubiske folk er så venligt og overvældende, og stor gæstfrihed venter på dig i et af de nubiske familiehuse. De har mørk hud og taler et sprog kaldet Nuba eller Nubian. Nogle sagde, at de betragter deres sprog som en meget hellig brugervej og nægter at undervise det til enhver udlænding. De nubiske huse er lavet af mudder og ofte farvet blå eller orange. Palmer og haver er overalt; de opdrætter høns og geder mest på deres gårde. Nogle lokale, hvis ikke landbruget, ville de leve af at sælge kunsthåndværk og kvinder, der tegner Henna til turister. Sådan en vidunderlig tur til voksne, børn og alle aldre.

 

Sejltur til Den nubiske landsby Udflugten i detaljer:

Vores guide vil hente dig direkte fra dit hotel eller dit skib i Aswan til din Felukka sejlads. Den er en traditionel træ sejlbåd, der bruges især langs Nilen i Ægypten, der består af en latinersejl eller trekantet sejl. Felucca kan måle op til 12-13 meter og afhænger meget af vinden, da de ikke er udstyret med motorer.

Sejltur til Den Nubiske landsby Aswan
Felukka sejlads på Nilen

Nyd din Felucca Sejlads i Aswan på Nilen i felucca i ca. en times tid, mens du sejle omkring Elephantine-Øen og den botaniske have, der er kendt for sine sjældne planter, der blev importeret fra hele Verden, da I år 1899 brugte Lord Kitchener denne Ø for at være et sted, hvor hans soldater kan hvile og kalde det Herrens hus, Skt, Simeon Klosteret, Agha Khan Mausoleum, Ædels Graver og mange flere.

Bagefter vil vi skifte til en motor båd, hvor vi kan sejle lettere mod storm til Den Nubiske landsby i nærheden af Aswan. Hvor vi vil opleve en sejltur mellem stenpuklerne og øerne i Nilen, til Landsby, og besøger Nubierne, rider på kamel og hilse på krokodillerne.

Når er vi fremme i landsbyen, kan vi ride på kamelen op ad sandklitten eller  gå en tur i deres lokal markedet, og så et dejligt og hyggeligt besøg hos Nubierne, hvor vi vil få vores velkomst drinks og kigge lidt på deres hus, familie og souvenirs.

 

Sejltur til Den nubiske landsby i AswanBagefter besøger vi deres lille børnhave og skole, hvor vi vil lære lidt om deres sprog og deres aktiviteter!

Hvis du søger eksotiske eventyr, samt en felucca sejltur, vil denne udflugt være dit bedste valg i Aswan!

Sejltur til Den nubiske landsby i Aswan

Prisen er ved min. 4 personer

Hvad er Nubien?

Nubien er i dag et område i det sydlige Egypten og det nordlige Sudan langs Nilen. Nubien var tidligere et uafhængigt kongedømme.

De første spor efter Nubien kan føres tilbage til 3100 f.kr. og bestod af semi-nomadiske stammer, der levede af at holde geder, får og kvæg. Flere kulturer fulgte efter, og området handlede med Egypten. Egypten ekspanderede mod syd fra 1600 f.kr., og i 1520 f.kr. var hele det nordlige Nubien under egyptisk kontrol. Egypterne trak sig dog senere ud, og kongedømmet Kush blev skabt. Kush overtog mange skikke fra egypterne bl.a. pyramidebyggeri. Kush erobrede Egypten i 8. århundrede f.kr. og konger fra Kush regerede som faraoer under Egyptens 25. dynasti i et århundrede. Omkring år 350 blev kongedømmet invaderet af det etiopiske kongedømme Aksum, og riget kollapsede. I de følgende århundreder blev området kristent. Efter Islams ekspansion efter år 700 blev de kristne isoleret, den afsidesliggende ø Kulubnarti var det sidste kendte tilflugtssted for kristne i Nubien, og gradvis blev indbyggerne omvendt til Islam.

Fakta om den nubiske kultur.

Nubiske kvinder har virkelig stolt arv, og de kunne være grunden til, at den nubiske kultur levede indtil nu. De kan godt lide at vise frem deres håndværk og sælge traditionel mad. De bærer stadig traditionelle skikke og fremstiller nubiske smykker til at bære og sælge for turisterne. de er de nubiske kvinder, der holder deres kultur overlevende, de fortæller fortsat deres børn gamle nubiske fortællinger og historier, lærer dem traditionelle nubiske danser og sange og gifter sig inden for deres egne. Nubianer, der stadig er påvirket af gamle egyptiske tro. De troede, at krokodillelegemet, der hænger over husdøren, kan beskytte dets folk mod det onde øje, og det er derfor, du sandsynligvis finder krokodille-mumificerede kroppe over landsbyens døre. Fiskemænd jager krokodillen og fylder dem med halm, mens de holder munden åben og hænger dem på deres huse. De tegner endda krokodiller overalt og kan holde en eller to låst i et bur, som turister kan tage billeder med. Nilen krokodille blev tilbedt i faraoernes tid som ond, misundelse og krigsgud ved navn Sobek, og det er grunden til, at Nubianerne mumificerede krokodillen for at forhindre onde ting og vedtog det som en tradition.

Sejltur til Den nubiske landsby i Aswan
Det Nubiske landsby
Den nubiske landsby

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating