This post is also available in: English

Abu Simbel

Abu Simbel
Abu Simbel

Abu Simbel

Den meget lille landsby ligger 280 km syd for Aswan og kun 40 km nord for den sudanesiske grænse.
Selvom det er hjemsted for adskillige hoteller, er den lille by normalt overset af turister som en feriedestination. De fleste turister foretrækker at besøge den nubiske by på en dags tur fra Cairo eller Aswan eller som en udvidelse til et Nilkrydstogt eller et krydsskib på Nassersøen.

Abu Simbel by ligger på toppen af ​​en bakke med udsigt over Nilen, de majestætiske Abu Simbel templer er et UNESCO Verdens Arv Sted, der først blev rapporteret i 1813 af J.L. Burckhardt, da han kom over bjerget og kun såfacaden af ​​det store tempel, da han forberedte sig på at forlade dette område via Nilen.

Det store tempel, bygget til Ramses II, er primært dedikeret til at Re Horakhty, mens det mindre tempel, til hansyndlings fru dronning Nefertari, er dedikeret til gudinden Hathor. Efter et besøg på dette inspirerende sted, kan dugå rundt i det farverige turistmarked, tage på fugle ture på Nassersøen og komme tilbage til templerne igen omaftenen for at overvære det utrolige inspirerende og mest imponerende lys & lyd show.

Hvis du overnatter i Abu Simbel by, får du mulighed for at nyde freden og magien i denne nubiske by i dit eget tempoog opdage Abu Simbels sande ånd, stirre på de storslåede statuer i timevis og undgå horder af turister, der normalt ankommer i de tidlige morgentimer.

Du får også et glimt af den hjertelige nubiske kultur ved at lytte til den Nubisk musik, møde med de lokale, og måske endda flygte til den nærliggende ørken for nogle mere inspirerende oplevelser.

Historie

Tvillingtemplerne blev hugget ud af bjergsiden under Farao Ramses II (1279 – 1213 f.v.t.) i det 13. årh. f.v.t. entenmellem 1264 – 1244 f.v.t. eller 1244 – 1224 f.v.t. Templet blev bygget for at fejre Ramses II’s sejr over Hittitterne i slaget ved Kadesh i 1274 f.v.t.
Selv om det var Burckhardt, der først rapporterede om templet, så var det Fredrik Norden, der først så templet og nævnte det under sin rejse til Ægypten og Sudan i 1737-38 e.v.t. under Christian VI’s regeringstid.
Navnet Abu Simbel kommer fra en historie om, da Burckhardt blev ført til stedet af en lille dreng ved navn AbuSimbel i 1813 e.v.t., dermed blev templet opkaldt efter ham.
Templet var glemt indtil 1813 e.v.t., hvor den schweiziske orientalist Jean-Louis Burckhardt fandt den øverste frise af hovedtemplet. Burckhardt fortalte om sin opdagelse til den italienske opdagelsesrejsende Giovanni Belzoni, der rejste til stedet, men var ude af stand til at udgrave en indgang til templet. Belzoni vendte tilbage i 1817, og denne gang lykkedes det ham, at komme ind i komplekset. Derfor troede mange, at det var ham, og ikke Burckhardt, derblev ført til stedet af den lille dreng.

Abu Simbel templet
Abu Simbel templet

Det Store Tempel   (Ramses II)

Det Mindre Tempel (Nefertari)
Redningsaktionen fra 1964 – 1968
Læs om transport til samt Lys og Lyd Showet i Abu Simbel på næste side.

This post is also available in: English