Aswan 

Aswan
Aswan – Old Cataract hotel

Aswan

Aswan som et navn stammer fra det gamle ægyptiske ord “Svan”, der betyder “markedet”. Byen har altid haft en stor strategisk betydning, da byen var placeret på den vigtigste handelsrute mellem Ægypten og de sydlige lande; med guld, slaver og elfenben. Mange ekspeditioner blev sendt ud for at udforske mange af de afrikanske lande, der ligger syd for Aswan. Byen var også den største kilde til granit, sandsten og kvartsit der blev anvendt i konstruktionen af de forskellige monumenter I hele Ægypten.

Aswanprovinsen strækker sig til Luxorprovinsen mod nord, til Det Røde Hav mod øst, til Den Nye Dal provinsen mod vest, og Sudan mod syd.

Der bor ca. 1.323.000 indbyggere (2012), hvoraf de fleste er nubiere og lokale stammer fra Kenzo, og dækker et område på 34.608 km ², hvilket gjorde Aswan den 4. største provins i Ægypten. Byen ligger ca. 890 km syd for Cairo og 210 km syd for Luxor.

Byen Historie:

Aswan i oldetiden blev kaldt Swenett, senere kendt som Syene, som i antikken var grænsebyen til det gamle Egypten mod syd. Det antages, at Swenett har afledt sit navn fra en egyptisk gudinde med samme navn.  Denne gudinde blev senere identificeret som Eileithyia af grækerne og Lucina af romerne under deres besættelse af det gamle Egypten på grund af deres lignende gudindees lignende tilknytning til fødsel, og hvor importen er “åbneren”. Byens antikke navn siges også at være afledt fra det egyptiske symbol for “handel”, eller “marked”.

Fordi de gamle egyptere orienterede sig mod oprindelsen af Nils livgivende farvande i syd, og da Swenett var den sydligste by i landet, blev Ægypten altid udtænkt til at begynde i Swenett. Byen lå på en halvø på den højre (østlige) bredd af Nilen, lige under (og nord for) den første grå stær af det rennende vand, der strækker sig til den fra Philae. Navigation til deltaet var muligt fra dette sted uden at støde på en barriere.

Stenbrudene i det gamle Egypten, som ligger her, blev fejret for deres sten, og især for den granitiske klippe, der hedder Syenit. De møblerede de kolossale statuer, obelisker og monolitiske helligdomme, der findes i hele Egypten, herunder pyramiderne; og sporene fra stenbruddene, der arbejdede i disse 3000 år siden, er stadig synlige i den oprindelige klippe. De ligger på hver ende af Nilen, og en vej, 6,5 km (4,6 mi), blev skåret ved siden af dem fra Syene til Philae.

Guden Khnum (Vædder)

I oldtiden var guden Khnum (Vædder) den største gud over byen, men han blev senere erstattet af Isis, gudinden for magi, under den græsk-romerske periode.

Et tempel blev viet til hende på øen Philae, der blev flyttet, da vandet i Nassersøen opslugte øen. Templet er stadig kendt som Philae Templet, selvom det blev flyttet til en anden nabo ø Agilika øen.

Byen blev meget vigtig efter opførelsen af Den høje dæmning i 1960 – 1971, da det blev et tilflugtssted for de Nubierne der valgte at flygte til Aswan, efter at vandet oversvømmede deres hjemlande og de andre nubiske monumenter.

Seværdigheder og turistattraktioner:

Der er masser af Seværdigheder og turistattraktioner at se, men det er ikke et sted at skynde sig. Floden er bred, svag og smuk her, der strømmer blidt ned fra Nassersøen omkring dramatiske sten-granitblokke og palme-besat øer. Farverige nubiske landsbyer løber ned mod vandet og skiller sig ud på baggrund af vestbredens ørkenplan.

Den store ø Seheyl og landsbyen Gharb Seheyl, der ligger lige nord for den gamle Aswan-dæmning, har forskellige afslappede pensionater og giver mulighed for at svømme i floden. Dette er perfekte steder at dvæle i et par dage og komme sig fra den hårde rejse- og tempelbesøg.

Abu Simbel Templerne
Philae Templet
Nasser Søen
Den Høje Dæmning
Den Gamle Dæmning

Den Ufuldendte Obelisk

Elephantine Øen

Kitcheners Ø

Det Nubiske Museum

De Nubiske templer:

Hvordan man kommer hertil?

Aswan er omkring 870 km fra Kairo. Der er en mulig flyvninger, der lander direkte i Aswan lufthavn, hvis du foretrækker at flyve fra Cairo.

Derudover har busser fra Kairo en regelmæssig tidsplan, der kører dig direkte til byen eller til Luxor. Der er også et turist og nattog der kører fra Cairo banegården til Luxor og derfra forrtsætter toget til Aswan. Der er også det almindelige tog, der stopper undervejs, hvilket giver dig mulighed for at se flere steder, og det tager cirka 12 timer at komme til Aswan.

Nilkrydstogt Egypten
Aswan
Nilkrydstogt

Man kan også sejler på Nilen enten fra Cairo eller Luxor på et nilkrydstogt til Aswan, ellers kan man godt sejle på Nilen fra Abu Simbel til Aswan

Vi anbefaler naturligvis, at dit besøg til Aswan arrangeres hos Sfinks Rejser.

Godt at vide:

Der er masser af Seværdigheder og turistattraktioner at se i Aswan, men det er ikke et sted at skynde sig. Floden er bred, svag og smuk her, der strømmer blidt ned fra Nassersøen omkring dramatiske sten-granitblokke og palme-besat øer. Farverige nubiske landsbyer løber ned mod vandet og skiller sig ud på baggrund af vestbredens ørkenplan. har forskellige afslappede pensionater og giver mulighed for at svømme i floden. Dette er perfekte steder at dvæle i et par dage og komme sig fra den hårde rejse- og tempelbesøg.

Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor

Det er derfor er Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor dit bedste valg, hvis du vil kombinere din afslappende sejltur med lidt kultur og historie. Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor, vil give dig en mulighed for at udforske byen og Nilens hemmeligheder på 3 afslappende dage. Meget kort men så effektiv sejltur.

Nilkrydstogt fra Aswan til Abu Simbel

Nilkrydstogt fra Aswan til Abu Simbel er dit bedste valg, hvis du vil udforske den vilde natur i Nassersøen, hvis du vil se Nil krokodiller i vandet. Hvis du vil besøge de gamle nubiske templer og hilse på Den magfulde farao Ramses II & hans fru dronning Nefertari ved deres fascienerende templer ved Abu Simbel Nilkrydstogt fra Aswan til Abu Simbel på 4 afslappende dage, er sikkert din bedste næste ferie. Meget kort men så effektiv sejltur.

Nilkrydstogt fra Cairo til Aswan
Oplev Ægypten mens du er ombord på et Nilkrydstogt, Fra skibet skal du iagttage det fantastisk smukke land og et sceneri der udspiller sig på land kun få meter borte. Med skandinavisk guide opnår I at få mest muligt ud af at opleve den Ægyptiske historie.