3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor Egypten

 

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor
Aswan

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor program i detaljer:

Dag 1- Aswan Dæmningen – Philae Templet – Felucca – Nubisk Landsby (tilkøb)

Efter morgenmaden vil vi starte vores 3 Dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor med besøget til  den store Aswan dæmning, en af de største bedrifter inden for arkitektur og ingeniørarbejde i det 20. århundrede. Fra dæmningen er der en storslået udsigt over Nasser-søen, der er verdens største menneskeskabte sø. Det kæmpestore vandreservoir, der er opstået bag dæmningen strækker sig 550 km sydpå og helt ind i nabolandet Sudan. Hele området var tidligere hjemsted for godt 40.000 mennesker fra Nubien og Sudan, der blev forflyttet i forbindelse med dæmningsbyggeriet.

Herefter kører vi til den lille havn, hvorfra vi vil sejle ud på Nasser-søen og besøge Philae Templet, der er tilegnet den vigtige egyptiske gudinde Isis. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 8 år langt projekt rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed. Nu vi slutter turen, så vi skal til vores Nilkrydstogt skib, hvor vi skal spise vores lækker frokost.

frokost og middag er inkluderet

Prisen er ved minimum 4 personer

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor med dansktalende guide i Egypten

Dag 2 –  Kom Ombo – Edfu Templet

Tidligt om morgenen ankrer vi i Kom Ombo, og sammen går vi ind og besøger Ægyptens eneste dobbelttempel, der er dedikeret til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Det arkitektoniske mesterværk byder på dobbelte, perfekt symmetriske elementer med tvillingeindgange, gårdanlæg, søjler og helligdomme, der formentlig er udtryk for en slags dobbelt præsteskab. Templet står på et forbjerg ved en krumning i Nilen, hvor de hellige krokodiller i oldtiden lå og bagte i solen på bredden af Nilen, og man kan derfor se et lille museum med krokodillemumier.

Når turen er færdig sejler vi videre mod Edfu, mens vi nyder vores sidste middag om bord.

Om eftermiddagen kører vi til Egyptens mest velbevarede tempel, Horus templet i Edfu.der er det mest intakte faraoniske tempel i Ægypten. Templets tårnlignende søjle blev rejst af Ptolemæus IX og du kan her se et par smukke statuer af falkeguden Horus. Oplev her den smukke offerhal, og nyd synet af de mange smukke og kunstfærdige relieffer på væggene. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Luxor.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor med Dansk Guide
Edfu templet

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor med dansktalende guide i Egypten

Dage 3 – Kongernesdal, Hatshepsuit’s dødstepmlet – Karnak templet

Tidligt om morgenen kører vi til Luxors vestbred og besøger Kongernes Dal hvor faraonerne blev begravet fra det 18. dynasti og indtil det 20. dynasti, efter at have forladt Memphis området. Du kan her få adgang til gravene og opleve de farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene.

Herefter kører vi til dronning Hatshepsuts Dødetempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Her kan du se relieffer af transporten af obeliskerne til Karnak, samt fødslen af Dronning Hatshepsut. Relieffer på sydsiden af den midterste terrasse viser dronningen ekspedition til landet Punt, som var kendt for deres røgelse

Efter frokost besøger vi først det berømte Karnak Tempel, et stort open-air museum der blev opført over en periode på mere end tusinde år. Oplev den fantastiske hypostylhal med de gigantiske søjler og de store obelisker rejst af Tuthmoses I og dronning Hatshepsut.

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor med Dansk Guide
Vestbredden – Luxor
Sejltur på Nilen med dansktalende guide

Sfinks Rejser står for at gennemføre alle vores kulturelle udflugter, rundrejser og Nilkrydstogt med en faglig dygtig dansktalende guide & egyptolog. Vores dansktalende guide i Egypten har læst til turisme & egyptologi i 4 år på universitetet. De er godkendte hos de ægyptiske myndigheder og har også en licence fra ministeriet af turismen.

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor prisen inkluderer:
 • 3 nætter på 5 * Deluxe Nilkrydstogt, som er baseret på helpension.
 • Alle adgangsbilletter til alle turistattraktioner, der er nævnt i den vedhæftede rejseplan
 • Alle transportmidler med aircondition-nye busser
 • Alle måltider som nævnt i den vedhæftede rejseplan
 • En faglig dygtig dansktalende guide, der er uddannet som ægyptolog (Minimum 4 personer)
 • 1 lille flaske mineralvand pr. Dag pr. Person under udflugter. 
3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor prisen inkluderer ikke:
 •  Eventuelle andre personlige udgifter (F.eks. drikkevarer, frugtsaft, gebyrer eller langdistanceopkald osv.)
 • Udenrigs og indenrigs flybilletter.
 •  Enhver anden service, der ikke er nævnt ovenfor.
 • Drikkepenge til personale og drikkevarer
 •  Drikkepenge til guide, chauffør, assistent, og alle personaler.
 •  Visum
3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor
Prisen er ved minimum 4 personer

3 dages Nilkrydstogt fra Aswan til Luxor med Dansk Guide