Nasser Søen
Nasser Søen
Nassersøen
Abu Simbel templer -Redningsaktionen

Oprettelsen af søen truede med at nedsænke en række betydningsfulde historiske steder (Nubiske templer) – især graver og templer ved Philae og Abu Simbel – under dens farvande. Den egyptiske regering appellerede til UNESCO, med hvis hjælp mange monumenter blev demonteret og rekonstrueret på sikrere grund. I begyndelsen af 1980’erne begyndte landindvindingsprojekter i ørkenen omkring søen. Den nordlige to tredjedele af søen, der ligger i Egypten, er opkaldt efter Gamal Abdel Nasser, præsident (1956–70); den sydlige tredjedel, i Sudan, kaldes Lake Nubia.

Nassersøen hos Sfinks Rejser

Nassersøen eller Lake Nasser vil give dig en afslappende indgangsport mod syd. Nasser-søen NilKrydstogtskibe sejler besøgende lige syd for Aswan for at besøge monumenterne langs dens bredder, herunder Philae templet, Abu Simbel, Kalabsha templet, Qasr Ibrim og flere andre.

Nassersøen
Qertassi Temple

Søens farvande er det eneste sted i Egypten, hvor man stadig kan se den berygtede Nil-krokodille, da deres populationer er udtømt under dæmningen, og det stark smukke ørkenlandskab langs bredderne giver en perfekt mulighed for at slappe af i flere dage med sejlads i det historiske steder med det gamle Nubien.

Udforsk det bedste af Egypten, og lad stress og bekymringer, du har bag dig, når du sejler og oplever en afslappende sejler sydpå Nassersøen for at se monumenter og ruiner i det gamle Nubia. Nyd at se en af de største menneskeskabte søer i verden og se på dens bredder mange af Egyptens store vidundere som de ikoniske Abu Simbel templer, og gå tilbage til det faraoniske Egypten og regeringen under Ramses II. Udforsk forskellige Nasser krydstogter at vælge imellem, og lovede at være en oplevelse som ingen anden.