Abu Simbel

Abu Simbel
Abu Simbel

Abu Simbel byen

Byen ligger på toppen af ​​en bakke med udsigt over Nilen. Byen er en meget lille landsby ligger 280 km syd for Aswan og kun 40 km nord for den sudanesiske grænse. Selvom det er hjemsted for adskillige hoteller, er den lille by normalt overset af turister som en feriedestination. De fleste turister foretrækker at besøge den nubiske by på en dags tur fra Cairo eller Aswan. Eller som en udvidelse til et Nilkrydstogt eller et krydsskib på Nassersøen. 

Abu Simbel templer

Abu Simbel
Abu Simbel templer

De majestætiske Abu Simbel templer er et UNESCO Verdens Arv Sted, der først blev rapporteret i 1813 af J.L. Burckhardt, da han kom over bjerget og kun såfacaden af ​​det store tempel, da han forberedte sig på at forlade dette område via Nilen.

Det store tempel, bygget til Ramses II, er primært dedikeret til at Re Horakhty. Mens det mindre tempel, til hans yndlings fru dronning Nefertari, er dedikeret til gudinden Hathor. Efter et besøg på dette inspirerende sted, kan du gå rundt i det farverige turistmarked. Tage på fugle ture på Nassersøen og komme tilbage til templerne igen om aftenen. For at overvære det utrolige inspirerende og mest imponerende lys & lyd show.

Men hvis du overnatter i Abu Simbel by, får du mulighed for at nyde freden og magien i denne nubiske by i dit eget tempo. Opdage Abu Simbels sande ånd, stirre på de storslåede statuer i timevis. På den anden side undgå horder af turister, der normalt ankommer i de tidlige morgentimer.

Du får også et glimt af den hjertelige nubiske kultur ved at lytte til den Nubisk musik. Møde med de lokale, og måske endda flygte til den nærliggende ørken for nogle mere inspirerende oplevelser.

Abu Simbel templets historie

Tvillingtemplerne blev hugget ud af bjergsiden under Farao Ramses II (1279 – 1213 f.v.t.) i det 13. årh. f.v.t. entenmellem 1264 – 1244 f.v.t. eller 1244 – 1224 f.v.t. Templet blev bygget for at fejre Ramses II’s sejr over Hittitterne i slaget ved Kadesh i 1274 f.v.t.
Selv om det var Burckhardt, der først rapporterede om templet, så var det Fredrik Norden, der først så templet og nævnte det under sin rejse til Ægypten og Sudan i 1737-38 e.v.t. under Christian VI’s regeringstid.
Navnet Abu Simbel kommer fra en historie om, da Burckhardt blev ført til stedet af en lille dreng ved navn AbuSimbel i 1813 e.v.t., dermed blev templet opkaldt efter ham.

Templet var glemt indtil 1813 e.v.t., hvor den schweiziske orientalist Jean-Louis Burckhardt fandt den øverste frise af hovedtemplet. efter det fortalte Burckhardt om sin opdagelse til den italienske opdagelsesrejsende Giovanni Belzoni, der rejste til stedet, men var ude af stand til at udgrave en indgang til templet. Belzoni vendte tilbage i 1817, og denne gang lykkedes det ham, at komme ind i komplekset. Efter det troede mange, at det var ham, og ikke Burckhardt, der blev ført til stedet af den lille dreng.

Abu Simbel templet
Abu Simbel templet

Det Store Tempel   (Ramses II)

Det Mindre Tempel (Nefertari)
Redningsaktionen fra 1964 – 1968
Læs om transport til samt Lys og Lyd Showet i Abu Simbel på næste side.

Abu Simbel lys & lys show
Abu Simbel templet
Abu Simbel lys & lys show

Gå ikke glip af din chance for at booke dette show! Det storslåede ved Abu Simbel, der betragtes som det mest anerkendte symbol på det gamle Egypten efterlader forskellige spørgsmål. Abu Simbel ligger 280 km fra Aswan på den vestlige bred af Nilen, hvor en gang blev kaldt Nubia. Dette sted blev lavet specielt af Ramses ll i det 5. år af denne lange regeringsperiode, og det var under opførelse indtil hans 35. år som farao, det er det største og smukkeste af forskellige monumenter.

Showet vil give dig en billet tilbage i tiden til tiden for faraoernes ledsagende musik og bringer det gamle liv tilbage til livet og viser dig, hvordan dette tempel så tilbage i tiden. Abu Simbel Sound and Light-show introduceres på forskellige sprog, hvor du kan vælge et passende sprog til dig, hvor du efterlader en hukommelse, der vil holde sig til dit hoved i en levetid. Book Sound and Light-show hos Sfinks Rejser og nyd magien.