Kitchens Island

Kitchener's Island
Kitchener’s Island

Kitchener’s Island er en botanisk have fyldt med eksotiske, importerede planter og træer fra hele verden. Øen ligger på den anden side af Elephantine Island fra Aswan. Øen blev opkaldt efter den britiske general, Horatio Kitchener (1850-1916), sendt til Egypten i 1883 for at omorganisere den egyptiske hær, som han derefter førte mod Mahdi fra Sudan. Men øen er kendt for sin have og de eksotiske planter, som Kitchener plantede der og fortsætter med at blomstre i dag. Du kan sejle i en Felucca eller tage en motorbåd til den østlige Nil for at nå øen.

Kitchener Øen

Der er et stort udvalg af plantager og træer på øen, hvoraf nogle findes naturligt på øen, før den blev omdannet til den botaniske ø, mens andre er bragt ind.

Der er også en række meget sjældne palmetræer på øen, såsom det kongelige palmetræ, Sabal-palmetræet og det foniske palmetræ.

Den bedste måde at se øen på uden at gå masser er at gå ind i hovedindgangen og gå på øens fulde længde, indtil du når sydspidsen og booke en felucca derfra og bede kaptajnen om at vente på dig på den anden ende. Den botaniske ø Aswan er opdelt i 27 firkanter med lodrette og vandrette stier, der skærer hinanden og gør det som et skakbræt. Det er en fantastisk oplevelse at udforske denne ø og alt hvad den har at byde på.
Der er en lang række plantager og træer på øen. Nogle af dem blev naturligt fundet på øen, før den blev omdannet til en botanisk ø, og andre er bragt ind. Der er et antal sjældne palmer, såsom Royal Palm Tree, Sabal Palm Tree og Phonic Pam træ.