Edfu Templet Egypten

Edfu Templet Egypten

Edfu templet
Edfu templet

Edfu templet

Edfu byen er meget kendt for dets store ptolemæiske tempel (Hours eller Edfu templet), der blev opført mellem 237 f.v.t. og 57 f.v.t.
Horus templet i Edfu er det mest velbevarede tempel i hele Ægypten, der blev bygget efter de gamle ægyptiske regler og principper.

Horus Egyptisk falkegud

Edfu templet er dekoreret med mange relieffer, som dækker vægge og søjler, der fortæller om de gamle ægyptiske religiøse ceremonier, fester og ritualer. Et af de mest interessante af disse relieffer er myten om den ægyptiske falkegud Horus og sin hævn over Seth,, der havde myrdet hans far Osiris.
Derudover findes der andre relieffer, der viser opførelsen af ​​templet, målings ritualet, grundstens ceremonien og andre igen handler om de forskellige offerscener.

Edfu templet omfatter fire statuer af falkeguden Horus, hvoraf to af dem står ved indgangen til den store pylon væg, samt et naos i granit der tilhørte Nectanebo II (C 360-342 f.kr)
Helligdommen er det ældste monument i templet og tilhører et tidligere tempel. Templet omfatter også andre ruiner, der tilhører Ramses III.

Resterne af den gamle garnison i Edfu ligger omkring 50 m vest for templet – til venstre for templets ældste Pylon væg.
Et fransk og polsk hold har udgravet noget af den antikke by, og fundet mastaba grave fra det gamle rige samt ruinerne fra et romersk hus.

Edfu templet historie:

Edfu var et af flere templer, der blev bygget under det Ptolemaiske Kongerige, herunder Dendera-tempelkomplekset, Esna, Temple Om Kombo og Philae. Dens størrelse afspejler tidens relative velstand. Det nuværende tempel, der blev påbegyndt “den 23. august 237 f.Kr., bestod oprindeligt af en søjle i søjlen, to tværgående haller og et barkhelligdom omgivet af kapeller.”  Bygningen blev startet under regeringsperioden for Ptolemæus III Euergetes og blev afsluttet i 57 f.Kr. under Ptolemæus XII Auletes. Det blev bygget på stedet for et tidligere, mindre tempel også dedikeret til Horus, skønt den tidligere struktur var orienteret øst-vest snarere end nord-syd som på det nuværende sted. En ødelagt pylon ligger lige øst for det nuværende tempel; der er fundet inscriptionsbevis, der indikerer et bygningsprogram under de nye kongeriges herskerne Ramesses I, Seti I og Ramesses II.

En naos af Nectanebo II, en relikvie fra en tidligere bygning, er bevaret i den indre helligdom, der står alene, mens templets barqueshelligdom er omgivet af ni kapeller.

Edfu templet blev brugt som et religiøst monument efter Theodosius I’s forfølgelse af hedninger og edikt, der forbød ikke-kristen tilbedelse inden for det romerske imperium i 391. Som andre steder blev mange af templets udskårne relieffer raseret af tilhængere af den kristne tro, der kom at dominere Egypten. Det sorte loft i hypostylshallen, som er synligt i dag, antages at være et resultat af brandstiftelse, der havde til formål at ødelægge religiøse billeder, som derefter blev betragtet som hedensk.

I løbet af århundreder blev templet begravet til en dybde af 12 meter under drivende ørkensand og lag af flodsilt deponeret af Nilen. Lokale indbyggere byggede hjem direkte over det tidligere templet. Kun de øverste rækkevidde af templets pyloner var synlige i 1798, da templet blev identificeret ved en fransk ekspedition. I 1860 begyndte Auguste Mariette, en fransk egyptolog, arbejdet med at frigøre Edfu-templet fra sandene.

Edfu templet er næsten intakt og et meget godt eksempel på et gammelt egyptisk tempel. Edfu templets arkæologiske betydning og høje bevaringsstatus har gjort det til et centrum for turisme i Egypten og et hyppigt stop for de mange flodbåde, der sejler om Nilen. I 2005 blev adgangen til templet ombygget med tilføjelse af et besøgscenter og brolagt parkeringsplads. Et sofistikeret lyssystem blev tilføjet i slutningen af ​​2006 for at tillade natbesøg

Edu templet Religiøs betydning

Horus falkeguden

Edfu templet er det største tempel dedikeret til Horus og Hathor fra Dendera. Det var centrum for flere festivaler, der var hellig for Horus. Hvert år rejste Hathor syd fra sit tempel i Denderah for at besøge Horus i Edfu, og denne begivenhed, der markerede deres hellige ægteskab, var anledningen til en stor festival og pilgrimsrejse.