This post is also available in: English

Aswan

Aswan

Aswan
Aswan

Aswan som et navn stammer fra det gamle ægyptiske ord “Svan”, der betyder “markedet”. Aswan har altid haft en stor strategisk betydning, da byen var placeret på den vigtigste handelsrute mellem Ægypten og de ​​sydlige lande; med guld, slaver og elfenben. Mange ekspeditioner blev sendt ud for at udforske mange af de afrikanske lande, der ligger syd for Aswan. Byen var også den største kilde til granit, sandsten og kvartsit der blev anvendt i konstruktionen af de forskellige monumenter I hele Ægypten.

Aswanprovinsen strækker sig til Luxorprovinsen mod nord, til Det Røde Hav mod øst, til Den Nye Dal provinsen mod vest, og Sudan mod syd.

Der bor ca. 1.323.000 indbyggere (2012), hvoraf de fleste er nubiere og lokale stammer fra Kenzo, og dækker et område på 34.608 km ², hvilket gjorde Aswan den 4. største provins i Ægypten. Byen ligger ca. 890 km syd for Cairo og 210 km syd for Luxor.

I oldtiden var guden Khnum (Vædder) den største gud over byen, men han blev senere erstattet af Isis, gudinden for magi, under den græsk-romerske periode.

Et tempel blev viet til hende på øen Philae, der blev flyttet, da vandet i Nassersøen opslugte øen. Templet er stadig kendt som Philae Templet, selvom det blev flyttet til en anden nabo ø Agilika øen.

Byen blev meget vigtig efter opførelsen af ​​Den høje dæmning i 1960 – 1971, da det blev et tilflugtssted for de Nubierne der valgte at flygte til Aswan, efter at vandet oversvømmede deres hjemlande og de andre nubiske monumenter.

Seværdigheder og turistattraktioner:

Abu Simbel Templerne

Philae Templet

Nasser Søen

Den Høje Dæmning

Den Gamle Dæmning

Den Ufuldendte Obelisk

Elephantine Øen

Kitcheners Ø

Det Nubiske Museum

De Nubiske templer:

This post is also available in: English