Hurghada Egypten

Hurghada
Hurghada

Hurghada

Med sine ca. 243,158 indbyggere, strækker Hurghada sig 30 km langs med Rødehavs kysten og dækker et område på 460 km2. Her bydes på gyldne ørkenbjerge, et tindrende blåt hav med farvestrålende fisk og koraller samt hoteller så store som små landsbyer, med alt hvad hjertet kan begære af komfort.

Rødehavskysten

Byen blev grundlagt i begyndelsen af ​​det 20. årh. og indtil for bare nogle år siden, var det en lille fiskerby. I dag er den dog gået hen og blevet det førende turiststed ved Rødehavskysten og et internationalt center for vandsport; hvis du vil i eller på vandet kan du gøre det her, hvor du kan dyrke alt lige fra vindsurfing og sejlads til dybhavsfiskeri og svømning, men frem for alt dyrkes her snorkling og Rødehavet dykning.
De unikke undersøiske have ud for kysten, er nogle af de fineste i verden, og dykkere fra hele verden strømmer hertil. Det varme vand her er ideelt til de mange arter af sjældne fisk og koralrev, som også kan iagttages gennem glasbund på de dertil indrettede både.

Rødehavet Dykning

Området har mange fine overnatningsmuligheder, der sædvanligvis tilbyder en varm og effektiv service, og restauranterne findes for det meste langs hovedvejen. Mens du er i Hurghada, bør du ikke gå ikke glip af museet og akvariet, med deres komplette samlinger af flora og fauna i Det Røde Hav. Her er desuden mulighed for dykkerture, snorkeling, solbadning, jetski, vandski, paragliding, ubådseventyr, ørkensafarier og bowling. Herudover er diskoteker, souvenirbutikker, toldfributikker, shows og tøjbutikker.

I dag er Hurghada kendt som en party-by, især blandt europæerne. Lokalbefolkningen og andre vil fortælle dig, at livet i Hurghada begynder om natten, med de mange, mange klubber. De er især hyppigt besøgt af unge, men bestemt også af mange andre i alle aldre. Man kan ofte finde en fest, der er centreret omkring besøgende fra en tour gruppe, der nærmest overtager en bestemt bar. De er nemme at finde langs hovedgaden, sammen med en masse billige og dyre hoteller.
Det er også et stort strandressort, hvor tusindvis af ældre europæere og andre kommer med deres familier for at nyde solen og have det sjovt på ressorternes private strande. Mange af disse hoteller (ca. 200 hoteller) tilbyder så mange aktiviteter og faciliteter, så man aldrig får brug for at forlade ressortet. Ofte har de større ressorts små zoologiske haver, legepladser, diskoteker, barer, en flere swimmingpools og endda små teatre.

Der er ca. 24 øer i nærheden af ​​Hurghada, der tilbyder alle former for sjov og spænding. Tag på endags tur til Giftun Island for at snorkle og en fiske barbecue, eller se det Røde Hav fra en ubåd! Når du ikke er i havet kan du shoppe i butikkerne, slappe af i luksus feriebyerne eller besøge levnene fra den romerske Mons Porphyrites (bjerget af porfyr) på den nærliggende Gebel Abu Dukhan (Fader af røg). Eller tag på heldags ture eller safarier for at udforske Røde Havs bjergene på kamelryg eller i jeep. Andre nærliggende øer og destinationer omfatter Shadwan Island (dykning, snorkling, fiskeri, men ingen badning ), Shaab Abu Shiban (dykning, snorkling og badning), Shaab el – Erg (dykning, fiskeri og snorkling ), Umm Gammar Island (dykning og snorkling), Shaab Saghir Umm Gammae (dykning), Careless Revene (dykning), Abu Ramada Island (dykning), Shaab Abu Ramada (fiskeri), Dishet el – Dhaba (strande og badning), Shaab Abu Hash (strande, dykning, snorkling, badning og fiskeri), Sharm el- Arab (dykning, badning og fiskeri) og Abu Minqar Island (strande og badning).

På få år har denne, Rødehavskystens mest populære badeby, vokset sig stor, og der er ikke meget tilbage af den oprindelige fiskerby. Hotellerne ligger tæt langs kysten, og de fleste strande er private. Ca. 95 % af områdets industri består af turisme. I de senere år er der bygget en del boligkvarterer til at huse de mange mennesker, som er strømmet til fra Nildalen og fra udlandet for at finde arbejde.

Til Orientering:

 1. Den egentlige by, El Dahar (havnen), som er den gamle bydel, er også det traditionelle hjerte af Hurghada, samt det rette sted at finde noget reelt charme. Turistkontoret er beliggende her, såvel som posthuset, masser af hoteller og restauranter, basar-området for turister og masser af natteliv. El Dahar er også rart og tæt på stranden, og du kan hente et hotel tilbud her såvel som et alt inklusivt ressort.
 2. Sigala eller måge er beliggende 3-4 km syd for El Dahar, hvor Hurghadas nye havn ligger idag. Her ligger Down town med mange fine butikker, coffee shops (Al Harafish, Al Mashrabiya, Al Sokaria), restauranter (bl.a. Star Fish, Al Halaka, Al Mina fiske restaurant) samt den charmerende nye Marina.

Det Ny Hurghada eller turist landsbyvejen, er et stort område, der strækker sig 30 km syd for Sigala langs med kysten til Makadi Bay. Det består af mange luksus hoteller, restauranter (Little Buddha, Hard Rock Café, Bulls) og shopping centre bl.a. (Senzo mall).

3- El Gouna

Praktiske oplysninger for Hurghada:

Områdenr.: 065

Pas og Immigrationskontoret

 • Sharia an-Nasr, Ad-Dahar, Hurghada, Egypt
  • Åbningstid: lørdag – torsdag 08:00 – 14:00
  • Tlf. nr.: 122/3463203

Transport muligheder

 • Man kan tage minibus (fællestaxa), som koster £ 1 EGP/person
 • Det er muligt at leje cykler i byen
 • Man kan køre fra Hurghada til Alexandria, det tager ca. 8½ time (Go Bus eller Super Jet)
 • Man kan køre fra Hurghada til Cairo, det tager ca. 5½ time (Go Bus eller Super Jet)
 • Man kan køre fra Hurghada til Luxor, det tager ca. 3½ time (Go Bus eller Super Jet)
 • Hurghada Lufthavn
 • Hurghada Lufthavnen ligger 15 km syd for El Dahar, hvorfra man kan flyve til Cairo, Luxor eller Sharm El Sheikh

Go Bus kontoret i Hurghada

 • El Nasr Rd, Dahar, Hurghada
  • Tlf. nr.: 19567, 065-3556-199
  • Fax nr.: 065-3556-199

Super Jet kontoret (El Ethad Al Arabyi)

 • El Nasr St., Dahar, Hurghada
  • Tlf. nr.: 065-3553-499

EgyptAir kontoret

 • 1. kontor ved hovedmoskeen i El Dahar
 • 2. El Fariq Youssef Afify st., Touristic Passage Villages Rd., Hurghada
  • Tlf. nr.: 0900-70000, 1717, 065-3463-036, 065-3463-037
  • Fax nr.: 065-3463-031, 065-3463-034

Andet

Der findes også et par offentlige strande i henholdsvis El Dahar og Sigala, men der rekommanderer vi ikke at tage hen, da der er mange ægyptere, som tager på ferie hertil.

Hurghada
Hurghada
Hurghada
Hurghada
De almindeligste fisk i Rødehavet

Koralfisk

Denne gruppe af fisk lever i dybe kløfter og rev, og kan blive op til 60 cm lange.

Kejserfisk

Der findes syv forskellige arter inden for denne gruppe, som oprindeligt hører til i Rødehavet. De kan blive op til 30 cm lange og ses som reget parvis.

Sergentfisk

Disse fisk ses næsten altid i grupper, og kan blive op til 20 cm lange.

Blå Papegøjefisk

Denne fisk tilhører Scaridae-familien, og ses som regel i stimer i den sydlige del af Rødehavet. Papegøjefisk kan blive op til 120 cm lange.

Løvefisk

Løvefisken tilhører Skorpionfiske familien og lever i lavt vand tæt på rev. De svømmer hurtigt for at kunne fange deres bytte. En voksen løvefisk kan blive op til 35 cm lang.

Gul Lægefisk

Den bruger sine knivskarpe rygfinner til at forsvare sig med, men også som et anker på stenene når den sover. Den kan blive op til 20 cm lang.

Klovne Anemonefisk

Denne fisk bygger rede i den beskyttende skov af søanemonernes stikkende fangarme. Der er over 1000 arter af søanemoner, men kun 10 af dem er værter for de 28 forskellige arter af anemonefisk.

Rødfinnet Sløjfefisk

Denne art lever af koralpolypper og kan blive 15 cm lang.

Gyldne Sløjfefisk

Denne fisk er en af de smukkeste i havet, med dens betagende klare gule farve. Man ser dem som regel parvis eller i små grupper. Den kan blive op til 20 cm lang.

Trådfinnet Sløjfefisk / Trådfinnet Koralfisk

Man kan genkende dem ved det trådlignende vedhæng. Den kan blive op til 20 cm lang.