Qena Egypten

Sheikh el-Qenawi-moskeen, Qena, Egypten
Sheikh el-Qenawi-moskeen, Qena, Egypten

Qena Guvernement:

Qena er en by i Øvre Egypten, og hovedstaden til Qena Guvernement, der ligger på den østlige bred af Nilen, var det kendt i antikken som Kaine eller Καινή på græsk, som betyder “ny (by)”.

Qena Guvernement
Qena Guvernement

Turisterne, der rejser mellem Luxor og Det Røde Hav

Qena Guvernements hovedstad ligger omkring 92 km fra El Balyana og ca. 63 km nord for Luxor. Det er mest berømt for sin nærhed til ruinerne af Dendara. Det skylder sin moderne velstand til åbningen af Wadi Qena mod Det Røde Hav, hvilket er en stor trafik rute mellem Øvre Egypten og Det Røde Hav.

Turisterne, der rejser mellem Luxor og Det Røde Hav vil sikkert passere gennem denne by, da der kun er én god vejforbindelse. Qena er kendt for sin keramik, især porøse vand. (I dag kan turister køre på den nye asfalterede motorvej gennem ørkenen direkte til Luxor).

Qena Guvernement seværdigheder og attraktioner:

Qena Guvernement
Dendera templets lampen

Dendera templet

Qena Guvernement er også rig på mange og forskelligartede turistattraktioner, herunder; Faraoniske monumenter som Denderah Templet, som er ligger på Vestbredden af Nilen, ca. 5 km fra centrum, der har inskriptioner og relieffer, der dateres tilbage til Dronning Kleopatras tid samt græske skrifter. Derfor har turisterne, der bor ved Det Røde hav eller turisterne, der rejser mellem Luxor og Det Røde Hav en god mulighed for et kort besøg.

Qena Guvernement dækker et stort område på 1,851 km2 og der er bor ca. 2,959,175 i provinsen. Byen ligger 455 syd for Kairo, 623 km syd for Alexandria og 452 km syd for Giza.

Sufi Center – Abd El – Rahim Moske

Qena har oplevet store restaureringer, og kom på tredjepladsen i UNESCO By ´´Skønhedskonkurrence´´.Ud over sin gamle ægyptiske arv som byen Cainepolis. Qena har en vigtig islamisk arv og en berømt moske. Den Maghrebi Abd El – Rahim, der slog sig ned i Qena efter sin hjemkomst fra Mekka og grundlagde en Sufi Center her. Ved hans død i 1195 blev moskeen opført over hans grav og blev et valfartssted. Byen har også en betydelig islamsk arv og en berømt moske. Maghrebi Abd el-Rahim bosatte sig i Qena, da han vendte tilbage fra Mekka og grundlagde et Sufi-center her. Efter hans død i 1195 blev moskeen bygget over hans grav og blev et sted for pilgrimsrejse. Der er en enorm moderne moske af Sheikh el-Qenawi på torvet, der vidner om hans betydning. Der er også Omari moské i Qus

Naqada – Koptisk center
Qena Guvernement
Naqada Kloster

Naqada er en by på den vestlige bred af Nilen i Qena Governorate, Egypten. Det inkluderer landsbyerne Tukh, Khatara, Danfiq og Zawayda. Byen er en af få, der har haft et koptisk flertal i 1960 og bevaret det koptiske sprog indtil 1950’erne, samt nogle koptiske klostre i Naqada – kulturen Markaz.

Qena er en landbrugs samt en industriel Provins, der indtager førstepladsen i produktionen af sukkerrør, tomater, bananer, sesam, og hibiscus. Samlede dyrkede areal er næsten 291.700 hektarer eller 1,166 km2 hvoraf sukkerrør udgør 64 % og 60 % af sukkerproduktionen på landsplan. Provinsen værter 3 sukkerfabrikker og en spinding og vævning fabrik, ud over Aluminum Kompleks, som er et af de største industrianlæg i Mellemøsten.

Provinsen er også indehaver af to industriområder; Det første ligger i KalaheenQaft Markaz (konglomerat af landsbyer). Også et af de vigtigste projekter, er det ikke – vævet stof fabrik, Antibiotiske fabrik samt mad projekter og plastindustrien. Den anden industrielle zone er på Yahaw i Naggâ Hamadi udstyret med den nødvendige infrastruktur, hvor investorerne er velkommen til at starte deres projekter.

Transport

Qena Guvernement
Rødehavsbjergene

Qena har et netværk af gader, veje og motorveje med grønt og blomstrede fortove. Fra byen er der en vej, der krydser den østlige ørken til Safaga byen og havn ved Det Røde Hav. Kanp 170 km fra Qena Guvernement til Det Røde havs kysten ved Safaga   byen og 230 km til Hurghada byen.

Rødehavsbjergene 

Rødehavsbjergene er sammensat af den udsatte neoproterozoic vulkan-sedimentære klippe i det arabisk-nubiske skjold. Selv om klippen i sig selv er 550–900 millioner år gammel, blev bjergene skabt ved løft, da selve Røde Hav blev dannet i Oligocene, kun for ca. 23–34 millioner år siden. De røde havbakker er således en del af den samme formation som Sarawat-bjergene i Saudi-Arabien og bjergene på Sinai-halvøen.