Sharm El Sheikh Egypten

Sharm El Sheikh Egypten

Sharm El Sheikh
Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh 

Enkeltheden af sol, natur, sand og hav, de luksus 5 stjernede hoteller, vandsport, shopping og underholdning. Dette er Sharm El Sheikh, en af de mest imponerende og udviklede turistdestinationer på Sinai-halvøen.

Den vidunderlige karakteristiske fauna og flora i byen, som er svær at finde andre steder i verden, de fineste undersøiske koralrev, fisk og farverige havdyr, det fine vejr i byen har alle kvalificeret Sharm el Sheikh til at være et af de mest foretrukne feriesteder i verden.

Sharm El Sheikh eller Sheikens bugt på arabisk ligger på den sydlige spids af Sinai-halvøen, i Syd Sinai Provinsen, på kyststrækningen langs Det Røde Hav.

Fredens By

Byen bliver også kaldt ”Fredens By”, på grund af det store antal internationale fredskonferencer, der har været afholdt der. Derfor valgte UNESCO i år 2000 byen, som den fineste by i verden for fred og skønhed blandt 14,000 andre byer.

Der bor ca. 35.000 indbyggere her og byen er det administrative centrum for Syd Sinai Provinsen, der omfatter de mindre kystbyer fra Dahab til Nuweiba samt Skt. Katharinas Kloster og Sinaibjerget.

Sharm El Sheikh anses for at være blandt de mest charmerende, maleriske turistdestinationer i hele verden med sine store bjerge, der tager farve efter de jern og mangan depoter i bjergene, som danner betagende scener.

Historie

Sharm El Sheikh var oprindeligt en lille fiskerby, men grundet dens strategiske beliggenhed blev den til en stor havn og flådebase for den ægyptiske flåde.

Byen blev erobret af Israel under Suez-krisen i 1956, men blev returneret til Ægypten i 1957. Mellem 1957 og 1967 var FN’s fredsbevarende styrker udstationeret der. indtil Seksdageskrigen i 1967, da byen blev generobret af Israel.

Sharm El Sheikh forblev under den israelske kontrol, indtil Ægypten fik Sinai-halvøen tilbage i 1982, efter fredstraktaten mellem Israel og Ægypten i 1979.

Under besættelsen af byen skete der en kommerciel udvikling og et turist område, der anses som det første i byen, blev bygget. Området med bl.a. Marina hotellet fra 1969, der ligger ca. 6 km nord for Nemma bay, med udsigt over Sharm EL Maya Bay og Nesima området samt dykkerklubber, er nu velkendt som promenade og Nemma Bay Hotel.

Efter Ægypten genvandt kontrollen over byen i 1982, gav de ægyptiske myndigheder særlig opmærksomhed til byen, for at gøre den til en af de mest vidunderlige turistdestinationer, der nu er berømt over hele verden for turister, der kommer fra Europa, USA og alle egne af verden for at tilbringe deres ferie i byen.

Før 1980 var der ikke mange hoteller i Sharm El Sheikh. Blot små lejre for den entusiastiske dykker og en lille fiskerby. I dag, har Sharm El Sheikh de bedste hoteller i verdensklasse, feriesteder, faciliteter og serviceydelser, som gør en ferie i byen ganske til en forunderlig oplevelse.

Luksus hotelkæder som Ritz Carlton, Hyatt, Four Season, Hilton, Sofitel og andre hoteller findes i byen. Der er mange dykker centre og rejsebureauer i byen, der tilbyder alle former for ture og dykker lektioner for eksperter, begyndere og alle aldre. De berømte koralrev tiltrækker dykkere, og snorklers fra hele verden.

Byen Sharm El Sheikh

Området omkring Akaba Bugten er opdelt i fire byer: Taba, Nuweiba, Dahab og Sharm El Sheikh. Sharm El Sheikh byen er blevet opdelt i fem homogene centre nemlig: Nabq, Ras Nusrani, Nemma Bay, Umm Sid og Sharm El Maya. Turistindustrien i Sharm El Sheikh betragtes som kernen for udviklingen.

Nemma Bay

Nemma Bay lange bugt med sandstrand, hvor det første hotel dukkede op i begyndelsen af firserne, er et af de bedste steder at svømme. Udviklingen af kystlinjen på denne bugt er nu færdig og strandpromenaden praler med en smuk brolagt gangbro.

Nemma Bay har et stort antal af de fineste hoteller, og det er målet for turister om aftenen, hvor de vil finde mange butikker, restauranter, barer diskoteker, og ‘Shisha’ cafeer.

Umm Sid (Hadaba)

Dette er et meget højt plateau, der forbinder Nemma Bay og bugten i Sharm El Maya. Umm Sid er centralt beliggende omkring 5 minutters kørsel fra Sharm el Sheikh. Den er også berømt for sine koralrev, og har en meget høj klippe, hvor mange hoteller og forskellige slags boliger ligger. Der findes også kontorer og underholdningsfaciliteter.

Der ligger også byens posthus og telekommunikationscenter. Denne del af byen er vært for Alf Leila Vi Leila, den berømte restaurant og natklub, der tilbyder et vidunderligt orientalsk show hver aften, som omfatter en mavedanser, en Tanoura mand, og vidunderlig levende orientalsk musik.

Sharm El Maya

Dette er navnet givet til den gamle bydel i Sharm El Sheikh. Den maleriske bugt er en naturlig havn og et hjem for mange små både. Den smukke sandstrand har et væld af palmer, der giver naturlig skygge til solbadende gæster.

Bugten Sharm El Maya er i dag under ledelse af den ægyptiske hær og de multinationale styrker og observatører, der har boet i Sharm El Sheikh efter underskrivelsen af Camp David-fredstraktaten mellem Ægypten og Israel i 1979.

Der er mange private yachter og både ankret op her, hvor turisterne kan leje en båd til en dejlig tur for at se det storslåede koralrev eller besøge Nationalparken i Ras Mohamed, som er blandt de mest fantastiske steder at udforske. Det ligger kun 7 km syd for byen og tilbyder en vidunderlig snorkle og dykker mulighed. Det gamle marked i Sharm El Sheikh ligger i Sharm El Maya, og der findes også en nylig række 5 stjernede hoteller og mange restauranter, caféer og butikker. Det gamle marked er det bedste sted til at shoppe souvenirs og gaver til at tage hjem. Man kan gå til den gamle bydel!!

Turistattraktioner

Ras Mohammed nationalpark

Koralrevene er de største naturlige strukturer i verden. De er skrøbelige højproduktive økosystemer, der giver plads, husly og mad til tusindvis af planter, dyr og fisk. Koralrevene i Sharm El Sheikh, med deres flotte farver og former, er uden sidestykke i hele verden. Dette er grunden til at dykkere fra alle regioner besøger Sharm El Sheikh for at nyde de storslåede undersøiske scener, som stedet tilbyder.

Ras Mohammed nationalparken, der ligger på spidsen af Sinai-halvøen, sammen med Nabq, har de mest berømte dykkersteder i det Røde Hav, med 800 meter dybe rev vægge og koral haver.

Besøgende til Sharm El Sheikh kan opleve en bred vifte af vand aktiviteter såsom dykning, snorkling, windsurfing, kite surfing, parasailing, sejlsport og kano.

Eventyrere og sportsfolk finder Sharm El Sheikh som et fristed, der tilbyder forskellige aktiviteter som golf, tennis, ridning, kamel ridning, volleyball, og ørken safari til forskellige oaser og wadi.

Transport

Der er en færgeforbindelse til Hurghada og Akaba i Jordan. Der er også Sharm El Sheikh’s internationale lufthavn. I tillæg til ruteflyvninger til Cairo, Hurghada, Luxor og Alexandria, har Sharm el Sheikh også en hyppig bustrafik til Cairo og andre byer i Ægypten.

Sharm El Sheikh rummer også en række services og faciliteter (sundhedsmæssige, uddannelsesmæssige, kulturelle, kommercielle, indkøbscentre, biografer, kasinoer, skoler m.m.), som tjener både turister og beboere.