Nuweiba Sinai halvøen 

Nuweiba
Nuweiba

Nuweiba

Byen ligger ved kysten på en stor flodslette, der dækker omkring 40 km2, i den østlige del af Sinai-halvøen, og er klemt inde mellem Sinai bjergene og Akaba Bugten. Byen har en særlig beliggenhed med Dahab mod syd og Taba 85 km mod nord. Omkring 150 km mod syd ligger Sharm El Sheikh, 465 km mod sydøst, Kairo, og 70 km mod nord er den ægyptiske-israelske grænse, der skiller mellem Taba og Eilat.

Akaba-bugten

Udflugt til Abu Galum og Det Blå Hul
Udflugt til Abu Galum og Det Blå Hul

Byen er også placeret lige over for den jordanske havn i Akaba, hvilket gjorde Nuweiba til en vigtig ægyptisk havn i Akaba-bugten. Dette er grunden til, at Nuweiba byen har en stor kommerciel betydning, da det er en af de vigtigste ægyptiske porte til den arabiske verden og Asien.

Havnen blev bygget i 1985, og tjener som en færgehavn, samt den giver mulighed for nem rejse mellem Jordan og Ægypten.

I nærheden af havnen, kan man købe et udvalg af toldfrie produkter. Det fælles havneområde er fuldt af butikker og supermarkeder, hvor man kan gøre en god handel med de produkter og varer, som ikke findes i Nuweiba by.

Byen Historie

Ordet Nuweiba betyder springvand på arabisk og byen fik navnet på grund af de mange vandkilder, der er spredt over hele jorden i området. Byens historie går tilbage til dengang byen blev brugt som rasteplads og et mødested for pilgrimme fra det Nordlige Afrika, der tog på pilgrimsfærd til Mekka og tilbage.

Hele området var beboet af to forskellige beduinstammer: Tarabin mod nord, og Muzeina, nogle 8 km mod syd. Siden Seksdageskrigen, da Israel erobrede området, dukkede byen Nuweiba op.

Efter israelernes afgang, ekspanderede byen, og Havn, der ligger 7 km mod syd, blev bygget og udviklet, med flere bilfærger der nu sejler til Akaba i Jordan hver dag af Arabic Bridge Maritime selskab. Nuweiba slot, der blev bygget oven på resterne af en endnu ældre borg i 1893, er blevet foreslået som et UNESCO Verdens arv sted.

Nuweiba i dag

Nuweiba er meget anderledes end nogen anden by i Sinai på grund af de beduin boliger, der stadig findes i byen, og som giver den en unik atmosfære, som følge af beduinernes specielle traditioner og livsstil. Den livsstil, som et stort antal af ægyptere og turister elsker at nyde deres tid med.

De vigtigste aktiviteter for turister og ægyptere i Nuweiba er dykning, snorkling, safari ture eller afslapning på de smukke strande.

Vigtigste turistattraktioner i byen

Faraos Øen
Faraos Øen

Faraos Øen

Den ligger ca. 60 km nord for Nuweiba og syv km syd for Taba og er berømt af to grunde. Den første grund er dens karakteristiske placering ved Akaba Bugten hvorfra man kan se både Jordan, Saudi-Arabien, og Taba i Ægypten. Den anden grund til at denne ø er meget vigtig, er at Saladin opførte sit fort på denne ø i 1170, for at forsvarer Ægypten mod korsfarer. Fortet betragtes som en arkitektonisk kim og indeholder store uberørte ydre og indre vægge og en række kontroltårne.

Øen har også en lille bådehavn så turister kan sejle til og fra øen.

National Park Nabq

Det beskyttede område eller National park Nabq

Nationalparken ligger ca. midtvejs mellem Nuweiba og Taba, og er berømt for det vilde liv, som er fuld af dyr, sjældne gnavere og krybdyr, og en masse immigrerende fugle, der bygger reder i mangrove træerne. Endags tur til dette beskyttede område kan arrangeres af mange turistmæssige kontorer.

 Abu Galum

Det beskyttede område i Abu Galum

Abu Galum ligger også mellem Taba og Nuweiba og har en speciel topografi og et integreret miljø, der består af en kombin

Nuweiba Sinai halvøen
Udflugt til Abu Galum

ation af ørken, bjerge, og dal miljøer. Dette er udover smukke omgivelser i Abu Galum, der er fuld af sjældne farvede fisk og koralrev i havet.

Området huser et stort udvalg af dyr, fugle og sjældne planter, der ikke findes andre steder. Der er også fantastiske dykkersteder især for professionelle dykkere, endda enkelte steder, der er mere end 100 m dybe. Endags tur fra Nuweiba kan også arrangeres til byerne Dahab, Sharm El Sheikh, og Taba. Du kan tage på endags tur til Skt. Katharina og besøge det berømte gamle kloster og nogle af de andre monumenter i nærheden såsom Serabit El Khadem (den gamle turkis mine).