El Gouna Det Røde hav Egypten

El Gouna
El Gouna

El Gouna

El Gouna Byen ligger ca. 400 km fra Cairo. Her finder du utallige forbundne øer, smukke, turkise laguner, moderne golfbaner, luksuriøse ressorts i strandkanten og en endeløs række af vandaktiviteter. El Gouna er en miljøvenlig destination med indkvartering i verdensklasse for alle familiemedlemmer, og man finder en myriade af ydelser og aktiviteter, der passer alle – ja, hele byen fungerer faktisk som et stor ressort med egen TV-kanal, gratis lokal bus samt andre services. Byen har sin egen lufthavn, et sygehus, en moske og en kirke, og tilbyder endvidere golfbaner, kasino, cafeer, diskoteker, stort shoppingcenter samt et museum.

For bare 20 år siden lå her ingenting, men i dag er El Gouna en lille, selvstændig, afslappet badeby på den smukke Rødehavskyst. Beliggende ca. 23 km nord for Hurghada, tilbyder El Gouna en uovertruffen livsstil, der tiltrækker et noget mere eksklusivt publikum, da byen er bygget på 10 km strand, og spreder sig på tværs af øer og laguner (heraf navnet). Byen, med over 20.000 indbyggere, har en fremragende infrastruktur og fremragende service, og er kun en kort flyvetur fra Europa.

El Gouna Egypten
El Gouna Det Røde hav Egypten

Temperaturerne ved denne del af Rødehavet er særdeles behagelige og moderate om vinteren, hvor gennemsnitstemperaturen er mellem 26°c og 33°c med tørt vejr. Med sine moderne spa områder, gourmetrestauranter, golfbaner, tennisbaner og olympiske pools kombinerer denne trendy, kosmopolitiske feriedestination det bedste ved en afslappende oplevelse og ekstreme vandaktiviteter. Det er således den perfekte destination til en bryllupsrejse ved Rødehavets riviera. Eller endnu bedre: Et drømmested at holde bryllup. Forstil dig at gå hånd i hånd med din elskede blandt frodige, grønne parker og krystalklare laguner, før du sammen med dine gæster nyder en stilfuld middag i det fri på et af verdens mest luksuriøse steder.

Gå en tur langs boulevarden ved marinaen, mens du betragter de mest luksuriøse yachts, som du nogensinde har set. Sæt dig på en af restaurantens terrasser, og nyd en gourmetmiddag under den stjerneoplyste himmel, eller gå linen helt ud og bestil en middag på et af disse drømmeskibe. Og hvis du er i humør til en lille kulturel og spændende udflugt, så tag til den nærliggende ørken, hvor du vil blive tilbudt et glas te af beduinerne, og kigge på stjernerne på den skyfrie ørkenhimmel.

Fra El Gouna kan du tage “indenrigs ture” til Luxor, Aswan og Cairo og opdage endnu flere af Ægyptens vidundere.

El Gounas sandstrande og den ideelle temperatur byder besøgende velkommen hele året rundt.

Abu Tig Marina

Den majestætiske og unikke Abu Tig Marina er El Gounas indgang fra havet og mangler ikke noget i forhold til andre internationalt kendte marinaer.

Abu Tig Marin er ejet og drives af det verdenskendte Orascom Hotels Development Company, og har derfor også alle de faciliteter, du skal bruge for at lægge din yacht til kaj uden besvær i en fashionabel havn ved Rødehavets riviera, så du kan nyde dit ophold i faraonernes land.

Abu Tig Marina faciliteter omfatter:

Kajpladser til 117 både, el- og vandforsyning med måler, international telefon fax, Wi-Fi Internetadgang, tøjvask, døgnvagt, toiletter og bruserum samt alle slags ressortfaciliteter.

Når du bor i El Gouna, kan du bare føle dig hjemme og husk at du ikke er helt væk fra alt, da Hurghada ligger i nærheden.

Ring eller skriv til os hvis du ønsker at tage til Hurghada om dagen eller om aftenen eller hvis du har brug for privat transport eller Limousine.

El Gouna Film Festival

I 2017 blev der oprettet en årlig filmfestival, El Gouna Film Festival, den tiltrækker mange egyptiske filmstjerner, og er også vært for nogle internationale stjerner.

Prisen for vores fine transport eller Limousine er kun 249,- DKK Retur

El Gouna
El Gouna laguner
Godt at vide om El Guona:

El Gouna ligger ca. 25 km nord for Hurghada og blev grundlagt med henblik på at skabe det perfekte ferieparadis. Her er du næsten altid omgivet af vand.

Hoteller i El Gouna

Mange af hotellerne i El Gouna ligger på egne små øer ved lagunerne, hvor man kan bade i, hvilket skaber en helt speciel atmosfære. Sandstrandene er lavvandede, og er til stor glæde for børnefamilierne. De fleste hoteller i El Gouna har pool og tilbyder sportsfaciliteter. For de golfinteresserede er der en god 18-hullers golfbane uden for centrum.

El Gounas dine around-program

De fleste hoteller og restauranter i El Gouna har et samarbejde, så de gæster som booker hel-/halvpension eller All Inclusive kan vælge at spise på andre restauranter. Vælger du en højere standard på restauranten, end du selv bor på, betaler du et tillæg og drikkevarer er ikke inkluderet. Kontakt hotellets reception, for yderligere information.

El Gouna
El Gouna
Fakta om El Gouna
Spis ude: Gennemsnitsprisen for en 2-retters menu er ca. 110 DKK pr. person og en øl ca. 18 DKK.
Transfer: Fra lufthavnen til vores hoteller tager det ca. 45 min. Rejseleder følger normalt ikke med på transferen.
Strande: Lavvandede, børnevenlige laguner og fine, kunstigt anlagte sandstrande.
Forlystelser: Indenfor hotelområderne findes oftest flere restauranter at vælge imellem. Mange hoteller har diskotek og natklubber. Nattelivet er i øvrigt roligt. I El Gouna findes også diskoteker og en biograf. Man kan shoppe i butikker, basarer eller på markeder. Husk at forhandle om prisen! Antikviteter må ikke tages ud af landet, men gode kopier af høj kvalitet kan købes på de store museer.
Transport: Indenfor området findes busser og både, som ofte afgår. Busser til Hurghada kører regelmæssigt.
Sport: Der tilbydes, f.eks. dykning, snorkling, sejlads, windsurfing og fisketure. 18-hullers golfbane og ridning. De fleste større hoteller har både tennis- og squashbaner.
Værd at vide:
  • Det er forbudt at plukke koraller fra havet og tage dem med hjem.
  • Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer ind på hotellet.
  • Drikkepenge gives normalt i Egypten. F.eks. til rengøringspersonale, chauffør, restaurant, taxa, m.m.
  • Apollos udflugter kan betales i Euro, USD eller med de mest udbredte kreditkort. Ekstra gebyrer kan tilkomme. De fleste udflugter starter ud fra Hurghada. Ændringer i valutakursen kan gøre, at prisen varierer mellem at booke hjemmefra og på destinationen.

Omkring 12. april 2021 begynder den muslimske hellige fastemåned Ramadanen. I denne periode er den lokale handel lidt mere stille. Mange butikker holder lukket og du kan opleve at diverse servicefag fungerer lidt langsommere. På visse rejsemål serveres der slet ikke alkohol, andre steder kun på udvalgte steder eller kun på værelset. I løbet af Ramadanen er der ikke underholdning, og visse udflugter i Apollos regi kan blive på påvirket.

Hvordan kan man komme til El Gouna?

El Gouna er et egyptisk turiststed, der ejes af Samih Sawiris og udviklet af Orascom Hotels and Development, der stammer fra 1989. Det er beliggende på Røde Hav i Rødehavsregionatet i Egypten, 20 km nord for Hurghada. Det er en del af Rødehavs Rivieraen og en værtsby for El Gouna Film Festival.

Der er 4 måder at komme fra Cairo til El Gouna med fly, bus, taxa eller bil. Der er et par kommercielle flyvninger, der lander direkte I El Gouna lufthavn, hvis du foretrækker at flyve fra Cairo, ellers der er mange daglige fly fra Cairo til Hurghada og derfra skal man tage en taxa til El Gouna.

Derudover har busser fra Cairo en regelmæssig tidsplan, der kører dig direkte til El Gouna. Dagbusserne stopper undervejs, hvilket giver dig mulighed for at se flere steder, og det tager cirka fem timer at komme til Oasen. Vi anbefaler naturligvis, at din ferie i El Guona arrangeres hos Sfinks Rejser.