Endagstur til Cairo Museum & Giza Pyramider

Med andre nationaliteter & Engelsktalende guide

Hvem der ikke har set cairo, har ikke set verden ”Et tusind og en nat”. Hvis du har lyst til at køre gennem ørkenen langs med Det Røde Hav, hvor du har mulighed for at se olieboringer, delfiner, Vestas vindmøllepark samt Suez Kanalen, så tag med os på denne Endagstur til Cairo med bus.

Gruppe Endagstur til Cairo med bus højdepunkter:

1- Egyptiske Museum Cairo

2- Frokost

3- Giza Pyramider & Den Store Sfinks

Endagstur til Cairo udflugten i detaljer:

Mini Gruppe Bus fra Hurghada til Cairo

Vi henter dig og de andre gæster (Mini Gruppe) til Endagstur til Cairo med bus direkte fra din hotel dør om morgenen, hvor vores guide vil bære et skilt med dit navn på, i hånden. Nu starter køreturen mod Cairo. Undervejs er der mulighed for at se de mange olieboringer i ørkenen ved Ras Gharib 155 km nord for Hurghada. Der kommer også et lille stykke af Danmark, når vi kører forbi Vestas vindmøllepark ved Zafarana byen knap 255 km, hvor vi skal holde en lille pasue, så der er mulighed for at gå på toilettet, at strække benene, at have en kop te eller kafe, eller spiser lidt morgenmad.

Bagefter fortsætter vi vores bustur mod Cairo langs ved Det Røde havs kysten samt den sydlige del af Suez Kanalen inden vi drejer mod vesten, mod Nilen gennem den østlige ørken.

Endagstur til Cairo med bus
Endagstur til Cairo med bus

Egyptisk Museum Cairo

Vores første ophold under Endagstur til Cairo med bus, bliver på Det Egyptiske Museum i Cairo, som rummer en umådelig stor samling af artefakter, smykker, statuer, sarkofager, mumier og mange andre genstande omfatter den gyldne drengekonge Tutankhamon. Oplev skattene fra det faraoniske Ægypten og dyk ned i historien om den fascinerende civilisation. Du kommer til at se Tutankamons guldmasken ansigt til ansigt.

Endagstur til Cairo med bus
Tutankhamons guldmasken

Tutankhamons Grav:

Der blev fundet næsten 5.000 genstande i Tutankhamons grav. I ”Det Den døde farao havde et helt rum fyldt med mad, spil og våben. Ifølge tekster fra den egyptiske oldtid om begravelsesskikke har dette været tænkt som forsyning til sit efterliv. I et andet rum stod en guldtrone med et billede af Tutankhamon og hans hustru Ankhesenamon, tre forgyldte brikse og fire hestevogne, der var skilt ad.

I et tredje rum lå faraonens mumie inden i hele otte kister. Yderst var fire forgyldte trækasser inden i hinanden, hvoraf den største var fem meter lang. I den mindste var en stensarkofag, som igen indeholdt to forgyldte trækister og til sidst en tredje inderste kiste af rent guld. De tre inderste kister havde form som et menneske, der ligger ned, med faraos kongelige dragt og hovedbeklædning. I den inderste kiste lå Tutankhamons mumie med en maske af massivt guld over ansigtet. Du kan læse mere om, hvordan Tutankhamons grav så ud, og hvad man har fundet i den, i artiklen ”Tutankhamon” (se kilder). Nogle af tingene fra graven kunne man se på en udstilling, der blev sendt verden rundt, bl.a. i Malmø i 2012.

Egyptisk Museum Cairo

Endagstur til Cairo med bus
Egyptisk Museum Cairo

Museet for egyptiske antikviteter, kendt almindeligvis som det egyptiske museum eller Kairo museum, Egypten, er hjemsted for en omfattende samling af gamle egyptiske antikviteter. Det har 122.000 skatte, men, resten som knap 120.000 i lagerrum. Bygningen blev bygget i 1901 af det italienske byggefirma Garozzo-Zaffarani til et design af den franske arkitekt Marcel Dourgnon og er et af de største museer i regionen. Fra marts 2019 er museet åbent for offentligheden. I 2021 skal museet erstattes af det nye Grand Egyptian Museum i Giza

Herefter er det tid til frokost på en lokal restaurant ved Nilen eller ved pyramiderne. Der er mulighed for at sejle på verdens længste flod, Nilen, fra museet til restauranten, hvor man kan kigge på centrum og det moderne Cairo fra båden.

Sejlturen på Nilen

Endagstur til Cairo med bus
Sejlturen på Nilen
 Giza Pyramider & Den Store Sfinks

Efter frokost fortsætter vi vores Endagstur til Cairo med bus og kører vi til de enorme Giza Pyramider. Du vil blive imponeret over denne sidste af Oldtidens syv vidundere. Bygget for mere end 4.500 år siden, som evige monumentale grave for faraonerne Kheops, Khefren og Mykerinos, er de stadig en arkitektonisk hemmelighed. Du kan også dele et hemmeligt smil med den mystiske Sfinks, en skulptur med løvekrop og et ansigt af en farao. Hvis du har lyst kan du frivilligt ride på en kamel, træde ind i en pyramide eller besøge ”Solbåds Museet”, som ligger ved siden af Den Store Pyramide. Den legendariske ”Solbåd” er et stykke ekstraordinært ingeniørkunst, hvori Kheops, som byggede den Store Pyramide, ønskede at sejle gennem Underverdenen.

Endagstur til Cairo med bus
Giza Pyramider

Efter denne spændende Endagstur til Cairo med bus udflugt fra Hurghada, vil vi nu køre tilbage til Hurghada og dit hotel.

Endagstur til Cairo med bus Pris:

Prisen er 650,- DKK per person

TILBUD: Endagstur til Cairo med bus & Dansktalende guide i Cairo

Her kan du godt nøjes med en spændende fortælling og fin forklaring om både gamle og moderne Egypten på dansk. Dansktalende guide i Cairo vil koste dig et ekstra tillæg på 250,- dkk per person til minimum 2 personer

Endagstur til Cairo med bus Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkepenge til chauffører og turguider
 • Personlige ejendele, måltider, drikkevarer eller ydelser, som ikke er nævnt
 • Internationale flyvninger
 • Visum

Endagstur til Cairo med bus Prisen inkluderer:

 • Transport fra/til dit hotel og mellem seværdighederne i førsteklasses køretøjer med A/C
 • Grupperejse med engelsktalende guide
 • Adgangsbillet til de ovennævnte seværdigheder
 • Frokost på en lokal restaurant

Yderligere aktiviteter, som vi kan tilbyde dig mod ekstra tillæg:

 • Sejltur på Nilen
 • Kamelridning rundt om Pyramiderne
 • Adgangsbillet til (Giza Pramider) enten Kheops, Khefrens eller Mykerinos’ Pyramide i Giza

Endagstur til Cairo med bus

Tour Reviews

maj 21, 2017

En dagstur til Cairo og sejltur med catamaran fra Hurgada.
2 meget forskellige ture, men begge perfekt og professionelt arrangeret.
Turen til Cairo med dansk guide, som havde styr på tingene. Kan helt klart anbefales at vælge VIP turen, fremfor at skulle afsted sammen med 30 andre i en stor bus.
Turen i catamaran ud fra Hurgada var ligeledes perfekt især fordi man både fik mulighed for at se fiskene fra bunden af båden og snorkle. Vi gjorde stop efter ca 15 min sejlads og gik ned i bunden af båden, hvor man her kunne se hele undervandslivet uden at blive våd (perfekt hvis man ikke bryder sig om at snorkle)
Derefter sejlede vi lidt længere og gjorde et stop til – på ca 1,5 time. Her kunne man snorkle langs revet (rigtig fint sted med fisk og koraller) eller nyde solen/skyggen.

Vil helt sikkert anbefale sfinks rejser til alle som skal til Egypten – billige priser, fede ture og god korrespondence med Nadar, man føler sig i trykke hænder

juni 25, 2020

Vi fandt Sfinks Rejser ved et tilfælde og det er vi meget glade for. Vi bryder os ikke om at følges med en masse andre turister, så denne unikke mulighed, var lige noget for os. Programmet blev skræddersyet til os med en god og meget effektiv dialog med Nader. Nader er egypter, men han taler flydende dansk. Han har boet i Danmark og kender derfor også til vores kultur, noget vi synes var spændende, så vi kunne sammenligne vores kultur med den egyptiske. Nader har studeret egyptisk histore på universitet og han ved derfor alt hvad der er værd at vide og han formidler det på en meget entusiatisk og humoristisk måde.
Nader har et stort netværk af venner, familie og bekendte overalt hvor vi kom, som han også kan trække på, hvilket også er en stor fordel. De varmeste anbefalinger skal lyde fra os til Nader og Sfinks RejserHistorisk og enestående rejse med Sfinks Rekser

Leave a Review

Rating