Endagstur til Luxor med bus og engelsktalende guide

Endagstur til Luxor Karnak tempel & Kongernes dal

Med andre nationaliteter & Engelsktalende guide

Udforsk Egyptens gamle hovedstad under Egyptens gyldne tid Luxor, den levende by på Nile-østbredden. Besøg de velbevarede tempelkomplekser i Karnak. Karnak er det største tempelkompleks i Egypten, dedikeret til Gud Amon, hans kone, Mut og deres søn Khonso. Besøer Kongernes dal, Hatshepsuit Templet på dødsiden på vestbredden, sammen med andre turister og med engelsktalende guide og egyptolog.

Turen til Luxor i detaljer:

Under vores Endagstur til Luxor med bus, henter vi dig direkte fra din hotel dør om morgenen, hvor vores guide vil bære et skilt med dit navn på til vores Endagstur til Luxor med bus, i hånden. På vores vej til Luxor, kan du langs Nilen allerede få et indtryk af det Ægyptiske landskab, og livet i forskellige byer og landsbyer i det Øvre Ægypten; og vi vil selvfølgelig gøre stop, når du end har brug for det.

Endagstur til Luxor med bus
Endagstur til Luxor med bus – Karnak tempel

Karnak tempel

Når vi kommer frem til vores destination, vil vi først og fremmest vise dig under vores Endagstur til Luxor det unikke Karnak Tempel, som helt sikkert er et af de mest ekstraordinære templer i verden, da det stadig er i en utrolig god tilstand, selvom det har stået i flere tusinde år – så med en smule fantasi, vil du nemt finde dig selv tilbage i fortiden, dengang templet stod i al sin pragt. Du vil få en del tid til at spadsere rundt, hvor du kan besøge indgangspartiet og få et indtryk af, hvordan de enorme pyloner blev bygget. Gå ned gennem Sfinksalléen, hvor der på begge sider er rækker af kriosfinkser (sfinks med vædderhoved), oplev hypostylhallen med dens mere end 100 store, men velbevarede søjler, beundre hieroglyfferne og malerierne, besøg den hellige sø, og tag et kig på de forskellige kapeller, templer og statuer. Og hvis du har lyst, kan du finde den hellige skarabæ tæt på søen, og hvis du går rundt om den tre gange, med uret – så siger legenden, at efterkommere snart vil følge…!

Efter dette fascinerende besøg, vil vi fortsætte vores Endagstur til Luxor og nyde en sejltur over Nilen til vestbredden, hvor vi vil spise en lækker frokost på en lokal restaurant.

Endagstur til Luxor med bus
Endagstur til Luxor med bus – Nilen

Når vi alle er mætte, vil vi fortsætte vores Endagstur i bus. Først vil vi gøre ophold for at tage et kig på de 3.400 år gamle Memnon Kolosserne, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet.

Memnon Kolosserne

Endagstur til Luxor med bus
Endagstur til Luxor med bus – Memnon kolosser

Memnon kolosserne er lavet af quartzite (kvartsit sandsten), der blev stenbrudt ved el-Gabal el-Ahmar (nær det moderne Cairo) og transporteret 675 km (420 mi) over land til Theben (Luxor). Stenerne antages at være for tunge til at være transporteret opstrøms på Nilen. De blokke, som senere romerske ingeniører har brugt til at restaurere den nordlige kolossi, kan være kommet fra Edfu (nord for Aswan). Inkluderet stenplatforme, som de står på – selv omkring 4 m (13 ft) – når colossi en tårnhøjde 18 m (60 ft) i højden og vejer anslagsvis 720 ton hver.

Kongernes dal

Endagstur til Luxor med bus
Endagstur til Luxor med bus – Kongernes dal

Herefter er det tid til at besøge Kongernes Dal, hvor de gamle ægyptere begravede deres konger, og embedsmænd, igennem 500 år, og hvor mumierne af de mest berømte og glamourøse personer fra faraonisk tid er fundet. Kongernes Dal blev brugt som gravplads fra ca. 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. og indeholder 63 grave. Dalen er især berømt for sine mange grave der tilhører de mest betydningsfulde faraoer, og at gravene er så godt velbevaret. I dalen er faraoer som Seti I, og Ramses II begravet, hvis begge grave er udsmykket med Egyptisk maling, Hieroglyffer og offergaver. Desværre er gravene blevet udsat for gravtyve der har berøvet gravene for alt med værdi, som f.eks deres gyldne ædelsdele, skulpturer og deres sarkofag.

Du kan her gå ned i gravene, som tilhører de Ægyptiske herskere, og opleve de velbevarede farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer på væggene.

Hatshepsuts dødstempel

Endagstur til Luxor med bus
Endagstur til Luxor med bus – Dronning Hatshepsut Døds Templet LuxorLuxor

Vores sidste stop under vores Endagstur til Luxor er enestående – nemlig besøget til Hatshepsuts Tempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Vi vil returnere til hotellet om aftenen, når vores Endagstur til Luxor med bus er slut.

TILBUD: 

Her kan du godt nøjes med en spændende fortælling og fin forklaring om både gamle og moderne Egypten på dansk. Dansktalende guide i Luxor vil koste dig et ekstra tillæg på 250,- dkk per person til minimum 2 personer.

Prisen inkluderer:
  • Transport fra/til dit hotel, og mellem seværdighederne, i førsteklasses køretøjer med A/C
  • Engelsktalende guide
  • Adgangsbilletter til de ovennævnte seværdigheder
  • Sejltur over Nilen
  • Frokost på en lokal restaurant
Prisen inkluderer ikke:
  • Drikkepenge til chauffører og turguider
  • Personlige ejendele, måltider, drikkevarer eller ydelser, som ikke er nævnt
  • Internationale og nationale flyvninger
  • Visum

Endagstur til Luxor med bus
1 dagstur til Luxor med bus
VIP - Endagstur til Luxor med bus

Tour Reviews

maj 21, 2017

Sfinks Rejser offered us a perfect tailor made packages that was fully adapted to a family with young children. We had a wonderful day trip to Luxor as well as a day packed with a private snorkelling trip on the red sea as well as a wonderful private tour in the desert on a jeep with a camel ride. Nader was an exceptional host, he took very good care of us, listened to our needs and ensured we had a wonderful holiday creating a perfect balance between fun for our three children as well as keeping us intrigued by all his knowledge of the history and culture of Egypt. What made the tours really special is that we felt we were in Egypt on our own, away form the big groups and crowds. We highly recommend this travel agency and we will definitely book our next trips with Sfinks Rejser again.

Leave a Review

Rating