1

VIP 2 dages tur til Luxor med dansk guide

En privat tur

Udforsk Egyptens gamle hovedstad under Egyptens gyldne tid Luxor, den levende by på Nile-østbredden. Besøg de velbevarede tempelkomplekser i Karnak. Karnak tempel er det største tempelkompleks i Egypten, dedikeret til Gud Amon, hans kone, Mut og deres søn Khonso. Kører en lille tur ved solnedgang, længs ved Nilen, mens vi kigger på den bedste solnedgang på vestbredden. Vi skal se på byen og dens gamle bydel og centrum. Besøger Luxor templet om aftenen. Næste dag besøger vi Kongernes dal, Hatshepsuit Templet på dødsiden på vestbredden, sammen med andre turister og med dansktalende guide og egyptolog.

VIP 2 dages tur til Luxor udflugt i detaljer:

Vi henter dig direkte til vores VIP 2 dages tur til Luxor fra din hotel dør om morgenen, hvor vores guide vil bære et skilt med dit navn på, i hånden.
På vores vej til Luxor, kan du langs Nilen allerede få et indtryk af det Ægyptiske landskab, og livet i forskellige byer og landsbyer i det Øvre Ægypten; og vi vil selvfølgelig gøre stop, når du har brug for det.

Karnak Tempel

VIP 2 dages tur til Luxor
VIP 2 dages tur til Luxor

Når vi kommer frem til vores destination, vil vi først og fremmest vise dig under vores VIP 2 dages tur til Luxor det unikke Karnak Tempel, som helt sikkert er et af de mest ekstraordinære templer – og der er nok ikke et sted i Ægypten der er mere imponerende end Karnak. Det er det største kompleks der nogensinde er blevet bygget af mennesker og det repræsenterer de samlede bedrifter over mange generationer af bygherrer. Karnak Templet består egentligt af tre hoved templer samt mindre lukkede templer og flere ydre templer, placeret ca. tre kilometer nord for Luxor på 100ha jord, og det er stadig i en utrolig god tilstand, selvom det har stået i flere tusinde år – så med en smule fantasi, vil du nemt finde dig selv tilbage i fortiden, dengang templet stod i al sin pragt. Du vil få en del tid til at spadsere rundt, hvor du kan besøge indgangspartiet og få et indtryk af, hvordan de enorme pyloner blev bygget. Gå ned gennem Sfinksalléen, hvor der på begge sider er rækker af kriosfinkser (sfinks med vædderhoved), oplev hypostylhallen med dens mere end 100 store, men velbevarede søjler, beundre hieroglyfferne og malerierne, besøg den hellige sø, og tag et kig på de forskellige kapeller, templer og statuer. Og hvis du har lyst, kan du finde den hellige skarabæ tæt på søen, og hvis du går rundt om den tre gange, med uret – så siger legenden, at efterkommere snart vil følge…!

Efter at have nydt frokost på en lokal restaurant, vil vi køre til hotellet for at tjekke ind, hvorefter du vil få lidt tid til at se byen på egen hånd.

 køretur ved solnedgang

Om eftermiddagen under vores VIP 2 dages tur til Luxor henter vi dig igen, og vi vil køre en tur igennem byen, hvor vi kigger på det moderne Luxor med de fine huse og butikker, samt de gamle kvarterer med deres snævre gader og marked.

Luxor Templet om aftenen med lys på 

VIP 2 dages tur til Luxor
VIP 2 dages tur til Luxor

Vi slutter køreturen ved det hellige Luxor Tempel, hvor du ikke kun vil opleve faraoniske ruiner – også Alexander den Store, romerne og de tidlige kristne satte deres præg på dette sted og udvidede, ændrede og modificerede de gamle bygninger i henhold til deres behov, eller opførte nye bygninger. Du vil heller ikke undgå det muslimske islæt – en moské står nemlig i Ramses II’s gård.

Luxor Templet er et stort gammelt egyptisk tempel, der ligger på den østlige bred af Nilen. I dag er det kendt som Luxor, men i det gamle Ægypten kaldte man templet ipet resyt eller den Sydlige Helligdom. Luxor templetblev påbegyndt af dronning Hatshepsut (1479-1457 f.v.t.), da hun byggede et lille kapel, der blev dedikeret til Amon Re, Mut og Khonsu, men det var Amenhotep III, der byggede templet (1391-1353 f.v.t.), og blev færdiggjort af Tutankhamon (1333/4-1323 f.v.t.), Horemheb (1319-1292 f.v.t.), og endeligt afsluttet af Ramses II (1279-1213 f.v.t.).

Efter denne interessante dag under vores VIP – To dages tur til Luxor, kører vi tilbage til hotellet, hvor vi vil spise middag, og tilbringe aftenen og natten.

NB! For et ekstra beløb er der mulighed for at se det flotte lys og lyd show ved Karnak Templet om aftenen.

Vip 2 dages tur til Luxor med dansktalende guide

2

VIP 2 dages tur til Luxor

Dag 2:

Luftballon tur
VIP 2 dagestur til Luxor
VIP 2 dagestur til Luxor – Luftballon tur

NB! For et ektsra beløb er der mulighed for at prøve en tur i Luftballon tur om morgenen på vestbredden, hvor man kan flyve sammen med fuglene, mens man ser den nye dag, der står op nedenfor!

Nu skal du synge sammen med fuglene, og flyder over himlen, mens du kigger på en ny dag står op nedenfor. En fantastisk og uforglemmelig solopgang!  Luftballon tur er unik fra alle andre flyveoplevelser, da der ikke er bevægelsesoplevelse, hvor du vil mærke vinden på ansigtet, og flyve i højden op til 1500 fod i ro. Jorden går langsomt væk og roterer under dig, mens du flyver over træerne og det spektakulære Luxor-landskab. Luftballon tur er lige som en drøm, at flyde over byen sammen med fuglene, og i fuldstændig harmoni med dine omgivelser.

Kongernes Dal

Efter en tidlig morgenmad, henter vi dig for at tage turen til Vestbredden, hvor vores første stop er den berømte Kongernes Dal, hvor de gamle ægyptere begravede deres konger, og embedsmænd, igennem 500 år, og hvor mumierne af de mest berømte og glamourøse personer fra faraonisk tid er fundet. Fra det 18. til det 20. dynasti forlod kongerne gravpladsen i Memphis byggede deres grave i Theben. Kongernes Dal blev brugt som gravplads fra ca. 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. og indeholder 63 grave. Dalen er især berømt for sine mange grave der tilhører de mest betydningsfulde faraoer, og at gravene er så godt velbevaret. I dalen er faraoer som Seti I, og Ramses II begravet, hvis begge grave er udsmykket med Egyptisk maling, Hieroglyffer og offergaver. Desværre er gravene blevet udsat for gravtyve der har berøvet gravene for alt med værdi, som f.eks deres gyldne ædelsdele, skulpturer og deres sarkofag.

Du kan her gå ned i gravene, som tilhører de Ægyptiske herskere, og opleve de velbevarede farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene. Kongens formelle navne og titler er indskrevet i hans grav, sammen med billeder af ham.

VIP 2 dages tur til Luxor

Memnon Kolosserne
VIP 2 dages tur til Luxor
VIP 2 dages tur til Luxor

Herefter er vi nu er vi klar til et andet højdepunkt – nemlig Hatshepsuts Tempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. En avenue af træer og sfinkser ledte op til templet, og ramper leder dig fra den ene terrasse til den næste. Søjlegangene og malerierne på den nederste terrasse er helt ude a proportioner i forhold til hvad man ellers kan se i resten af bygningen. De blev restaureret i 1906 for at beskytte de berømte relieffer, der skildrer transporten af obeliskerne til Karnak, samt dronning Hatshepsuts fødsels. Reliefferne på den sydlige side af den midterste terrasse viser dronningens ekspedition til landet Punt, landet der var kendt for røgelse.

Hatshepsuts dødstempel
VIP 2 dages tur til Luxor
VIP 2 dages tur til Luxor

Nu er det tid til en lille pause fra de mange fortællinger fra Det Gamle Ægypten, mens vi besøger en alabast fabrik, hvor det er muligt at se, hvordan man laver ting i alabast, samt købe nogle souvenirs.

Efter frokost på en lokal restaurant, gør vi ophold ved de 3.400 år gamle Memnon Kolosser, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet. Memnon kolosserne er lavet af quartzite (kvartsit sandsten), der blev stenbrudt ved el-Gabal el-Ahmar (nær det moderne Cairo) og transporteret 675 km (420 mi) over land til Theben (Luxor). Stenerne antages at være for tunge til at være transporteret opstrøms på Nilen. De blokke, som senere romerske ingeniører har brugt til at restaurere den nordlige kolossi, kan være kommet fra Edfu (nord for Aswan). Inkluderet stenplatforme, som de står på – selv omkring 4 m (13 ft) – når colossi en tårnhøjde 18 m (60 ft) i højden og vejer anslagsvis 720 ton hver. hvorefter vi kører over Nilen til østbredden, og videre tilbage til dit hotel efter vores VIP 2 dages tur til Luxor.

Vi vil returnere til hotellet i Hurghada sent om aftenen.

(min. 4 personer)

Er man kun 2 personer der gerne vil afsted er prisen 1975 kr

VIP 2 dages tur til Luxor

VIP 2 dages tur til Luxor Prisen inkluderer:

 • Privat transport fra/til dit hotel, og mellem seværdighederne, i førsteklasses minibus med A/C
 • Privat dansktalende guide
 • Adgangsbilletter til de ovennævnte seværdigheder
 • Middag
 • Overnatning på et 5* hotel eller Nilkrydstogt
 • Morgenmad på hotellet eller Nilkrydstogtet
 • Frokost på lokale restauranter
 • 2 x 0,5 l flasker mineralvand per person

VIP 2 dages tur til Luxor Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkepenge til turguide
 • Drikkepenge til buschaufføren og restauranten
 • Personlige ejendele, måltider, drikkevarer eller ydelser, der ikke er nævnt
 • Internationale og nationale flyvninger
 • Visum

Yderligere aktiviteter under VIP 2 dages tur til Luxor, som vi kan tilbyde dig mod ekstra tillæg:

 • Besøg til Dronningernes Dal

Endagstur til Luxor med bus

Tour Reviews

5.00 based on 2 reviews
maj 21, 2017

Igen har Sfinks rejser og Nader Ahmed givet oplevelser for livet.
Først ankomsten til Hurghada hvor Nader ventede med simkort, også selv om han bare lige skulle rejse fra Luxor for at aflever det ☺Så udflugt til Dolphin House hvor vi sejlede med delfinerne og svømmedede med de skønneste fisk.
Turen til Luxor / Karnak og Kongernesdal blev igen en oplevelse. Nader have sørget for en lokal oplevelse, så vi fik et lille indblik i en normal egyptisk bydel. Inden turen gik til Kongernes dal med oplæg om gravene og hvordan man tyder nogle af billederne i gravene.
Jeg kan kun på det varmeste anbefale Nader og Sfinks rejser. Det er som at ha fået en bror mere i familien.
Mvh
Familien Alexandersen

oktober 21, 2018

Ahmed var en fantastisk guide. Meget hjælpsom, punktlig og imødekommende og forklarede alt på godt dansk. Mahmoud som kørte os frem og tilbage fra Hurghada til Luxor i privat bil var ligeledes punktlig og en god chauffør-

Hesteturen gennem Luxor var en overraskende positiv oplevelse og de steder Ahmed tog os hen og spiste var varieret mad af fin kvalitet.

Vores søn var meget betaget af at se Tutankhamon i Kongernes Dal. Også gensynet med Karnak tamplet var et højdepunkt.

Leave a Review

Rating