Tur til Abu Simbel med fly fra Aswan

Tur til Abu Simbel med fly & privat guide

Tur til Abu Simbel med fly
Tur til Abu Simbel med fly

Aswan Abu Simbel med fly

Vil du ikke bruge meget tid i en bil, og har du brug for at tilbringe mere tid ved Abu Simbel templer. Så tag flyveren til byen fra lufthavnen i Aswan og nyd templet! Må man ikke gå glip af besøget til Abu Simbel templer, som er det mest besøgte gamle monument i Egypten, efter pyramidern. Templet fejrer Ramses II´s sejr ved slaget ved Kadesh. Komplekset, som eren af Egyptens mest besøgte turistattraktioner, blev flyttet i forbindelse med bygningen af den nye Aswan Dæmning i 1960’erne for at undgå, at det blev oversvømmet af den kunstige sø, Nassersøen.

Tur til Abu Simbel med fly udflugt i detaljer:

Vi henter dig direkte fra din hotel dør om morgenen, hvor vores rejseleder vil bære et skilt med dit navn på, i hånden.

Idag vil vi besøge verdens mest imponerende monument – Abu Simbel, hvor fire gigantiske statuer af Ramses II, 22 m høje, er hugget ud af bjerget, og danner indgangen til et imponerende tempel. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 4 år langt projekt flyttede og rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed.

Projektet blev afsluttet i december 1968. Når man nærmer sig fronten, har Abu Simbel-templerne deres samme orientering og indstilling. Det blev dog besluttet, at den kunstige bakke, der blev rekonstrueret over templet, ikke skulle være skjult bagfra. Når besøgende nærmer sig stedet fra lufthavnen, er det den udjævne og kiggede klippefyld over kupplen, der kan ses.

Ramses II var en uudvikelig bygherre, og han gentog temaet for slaget, han kæmpede ved Kadesh ved floden Orontes i Syrien I det femte år af hans regeringsperiode på alle hans monumenter. Hans fjende var den hituitiske konge Muwatta og en koalition af nabohøvdinger. Langt fra den store sejr, han opnåede, fangede Ramses det næppe fra ydmygende nederlag ved den rettidige ankomst af to egyptiske divisioner: den ene fra Heliopolis under bannet af Ra-Harakhte og den anden fra Memphis under bannet af Ptah. Ramses havde kommando over den fremaddelte afdeling fra Luxor under bannet af Amon-Ra.

Der er to templer ved Abu Simbel: det store tempel af Ramses II og det lille tempel af Nefertari, hans store Roval Wife. Begge blev hugget ud af et bjergs solide klippe.

Tur til Abu Simbel med fly udflugt i detaljer:
Abu Simbel templet

Tur til Abu Simbel med fly

Templets facade, som faktisk er klippefladen, der er hugget til efterligning af en pylon, er kronet af en frisør af bavianer. Den stiger til en højde på 32 meter. Bredden ved basen 15 35 meter og 32 meter øverst. Dominerende af facaden er fire siddende statuer af en Vouthful Ramses II. De klynger sig i enorme dimensioner til ca. 20 meter og antages at have samme størrelse som den ødelagte granitkolossus i Ramesseum. Ramses sidder med hænderne på knæene. Hans ansigt er mild. På brystet og overarmen er aflange ‘kartoner med hans navn. På hans pande er den hellige uræus, kobra, simbol af kongedømme. Han bærer dobbeltkronen i Øvre og Nedre Egypten. Ifølge optegnelserne var Ramses, der regerede for 67 Vears, gift med mindst tre legitime koner og havde ikke færre Cle9 / end 170 børn. Nogle medlemmer af den kongelige familie vises sammen med ham. Til venstre for den anden koloss (b) er Ramses ‘mor.

Tur til Abu Simbel med fly

Tur til Abu Simbel med fly
Abu Simbel templer

Den indre del af templet blev hugget ud i klippen, med en længde på mere end 60 meter, og er smukt dekoreret med søjler, farverige relieffer og figurer skåret ud i klippen. Lidt derfra ligger et mindre tempel, der er dedikeret til hans ynglings hustru, dronning Nefertari. Vær venligst opmærksom på at du her ser noget unikt i Ægyptisk kunst – statuerne af kongen og dronningen, der pryder facaden, er lige høje.

Tur til Abu Simbel med fly
Prisen er ved min. 4 personer

Tur til Abu Simbel med fly

Tur til Abu Simbel med fly

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating