Giza Pyramiderne, Memphis og Sakkara - Cairo

Giza Pyramiderne, Memphis og Sakkara Dagstur

Giza Pyramiderne, Memphis og Sakkara
Sakkara (trinpyramiden)

Giza Pyramiderne, hvor der står de tre største og mest berømte pyramider i landet og hele verden, bygget til faraoerne Khufu, Khafre og Menkaure. Memphis, der engang var hovedstad i landet. Sakkara kirkegården, som er en af de vigtigste forbindelser, vi har til historien om det gamle Egypten, hvor du blandt andet kan se pyramiden Djoser: den ældste af Egyptens store og mest berømte pyramider. Vores dansktalende guide og egyptolog vil tage dig næsten 5.000 år tilbage til faraoernes land.

Giza Pyramiderne, Memphis og Sakkara udflugt i detaljer:

Vi henter dig fra dit første hotel om morgenen og kører mod Giza, en by, der findes 20 kilometer fra Kairo.

Når der først er der, har vi tre timer til at nyde seværdigheder, der vil blive ætset permanent i dit sindes øje – Sfinksen og de tre største og mest berømte pyramider i landet, bygget til faraoerne Khufu, Khafre og Menkaure.

Løbende udgravninger på Giza-platået sammen med opdagelsen af en pyramidebyggerbosættelse komplet med områder til storstilet fødevareproduktion og medicinske faciliteter har givet mere bevis på, at arbejderne ikke var slaverne i Hollywood-traditionen, men en organiseret arbejdsstyrke for egyptiske landmænd. I oversvømmelsessæsonen, hvor Nilen dækkede deres marker, kunne de samme landmænd have været omdisponeret af det stærkt strukturerede bureaukrati til at arbejde på faraos grav. På denne måde kan pyramiderne næsten ses som et gammelt jobskabelsesprogram. Og oversvømmelsesfarvandet gjorde det lettere at transportere byggesten til stedet.

Giza Pyramiderne, Memphis og Sakkara - Cairo
Giza Pyramider

De fleste besøgende laver en direkte linje til de fire mest berømte seværdigheder; den store pyramide i Khufu, Khafre-pyramiden, Menkaure-pyramiden og sfinxen. Men for dem, der ønsker at udforske videre, er ørkenplatået omkring pyramiderne fyldt med grave, tempelruiner og mindre satellitpyramider.

Ved frokosttid stopper vi for at nyde en typisk menu, der blandt andet retter lækker grillet kyllingekebab med grøntsager, hummus, tahini og arabisk brød. Til dessert: søde kager og en forfriskende frugtsalat.

Derefter, med energi til at møde eftermiddagen, tager vi vej til Sakkara-nekropolis, et af de vigtigste forbindelser, vi har til historien om det gamle Egypten, hvor du blandt andet kan se Pyramiden i Djoser: den første af Egypts store pyramider.

I Sakkara besøger vi også graven til vizier Mehu, som for nylig blev åbnet for offentligheden for første gang siden dens opdagelse i 1940’erne. Denne højtstående embedsmand i det sjette dynasti blev begravet med hæder væk fra rækkevidden til gravrøverne, hvilket betyder, at hieroglyferne, der dekorerer det, stadig er usædvanligt godt bevaret.

Vores sidste stop er Memphis, den gamle hovedstad i Egypten, et ægte friluftsmuseum, hvor du blandt andet kan se den imponerende 83 ton, 11 meter høje skulptur af Ramses II og Alabaster Sfinks.

Turen slutter derefter tilbage på dit hotel.

Se indersiden af pyramiderne
Hvis du er modig nok og ikke er klaustrofob, kan du gå ind i pyramiderne i Khafra og Menkaure (100 egyptiske pund, ca. 6 USD) eller Den Store Pyramide (360 egyptiske pund, ca. 21 USD – anbefales stærkt!). Billetter købes på stedet i kontant i lokal valuta.

Giza Pyramiderne, Memphis og Sakkara
Den Store Sfinks
Prisen er ved min. 4 personer
Dansktalende guide i Cairo

Sfinks Rejser står for at gennemføre alle vores kulturelle udflugter, rundrejser og Nilkrydstogt med en faglig dygtig dansktalende guide & egyptolog. Vores dansktalende guide i Egypten har læst til turisme & egyptologi i 4 år på universitetet. De er godkendte hos de ægyptiske myndigheder og har også en licence fra ministeriet af turismen.

Cairo -Sakkara

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating