Philae templet, Den Høje Dæmning og Ufærdig obelisk udflugt

Philae templet, Den Høje Dæmning og Ufærdig obelisk Aswan
Philae templet

Philae templet, Den Høje Dæmning & Ufærdig obelisk

Når man opholder sig i Aswan eller i nærheden enten på hotellet eller Nilkrydstogt må man ikke gå glip af at tage på en udflugt til Philae templet, Den Høje Dæmning og Ufærdig obelisk.

Philae templet et græsk og romersk tempel, der blev bygget ovenpå et tidligere gammelt ægyptisk tempel.

Templet er en del af et større tempelkompleks, der idag står på Agilkai-øen syd for den gamle dæmning. Dets oprindelige plads var på en lidt sydligere beliggende ø, Philae, der nu er skjult under vand, og der havde de stolte monumenter knejst i mere end 2000 år. Allerede da den første dæmning ved Aswan blev bygget, og specielt da den senere blev forhøjet, stod templet under vand en stor del af året, og turister måtte nøjes med at sejle rundt imellem søjlerne i Trajans Pavillon, der som det eneste stak op af vandet. Da man påbegyndte den nye dæmning i 1960, trådte UNESCO til med en evakueringsplan. Et Italiensk firma opdæmmede hele øen, pumpede vandet ud og skilte omhyggeligt, sten for sten, i alt 47,000, fra hinanden. Hver sten blev renset, nummereret og placeret på naboøen, der forinden var blevet hugget til, så den lignede Philae. Den officielle genopåbning foregik i marts 1980.

Philae templet, Den Høje Dæmning og Ufærdig obelisk
Den Høje Dæmning, Aswan

Den Høje Dæmning er et af de vigtigste projekter, bygget i det sidste århundrede, da den forsyner Ægypten med vand og elektricitet samt sikrer landet mod risiko for oversvømmelse. Inden dæmninger blev bygget, oversvømmede Nilen hvert år bredderne, hvor vandet strømmede ned i Nil dalen fra dets østafrikanske afvandingsområde (Etiopien). Disse oversvømmelser medbragte højvande og naturlige næringsstoffer og mineraler, der årligt berigede den frugtbare jord langs flodsletten og deltaet, hvilket gjorde Nildalen ideel til landbrug siden oldtiden.

Arbejdet begyndte d. 9. Januar 1960 og den færdige dæmning blev åbnet i foråret 1971. Denne gigantiske bygning er 111 m høj, 3.830 m i længden og ca. 1 km bred! Den har et vandkraftværk med 6 kanaler og 12 turbiner, der kan producere 2,1 mil. kilowatt (2,100 MW).

Philae templet, Den Høje Dæmning & Ufærdig obelisk Aswan
Philae templet, Den Høje Dæmning & Ufærdig obelisk Aswan

Vores daglige ture vil tage dig til den høje dæmning, der skabte Nasser-søen, såvel som den ubehandlede obelisk for at se, hvordan gamle egyptere skærer disse enorme stensøjler, og til sidst Philae-templet, dedikeret til gudinden Isis. Vi henter dig fra din hotel i Aswan for at nyde en dagstur i den fantastiske by Aswan. Start din tur med et besøg i Højdammen, et teknisk mirakel, der blev bygget i 1960 og beskyttede Egypten mod årlige oversvømmelser fra Nilen. Derefter fortsætter du med at besøge den uafsluttede obelisk, der viser teknikkerne, som de gamle egyptere har brugt til at skære obelisker. Denne obelisk hører sandsynligvis til dronning Hatshepsut, en af herskerne i det 18. dynasti og kongens kone af kong Tuthmosis II. Denne dronning var ejeren af sit tempel på den østlige bred af Luxor. Der er også en udtalelse om, at den hører til dronning Nefertiti. Gå videre for at besøge det majestætiske Philae-tempel, der blev bygget til ære for gudinden Isis, øens hovedguddom. Senere vender du tilbage til dit hotel.

Kontakt Os via vores kontaktformular for pris og bestilling !

Turen inkluderer:

Hotel afhentning og aflevering
Professionel guide
Transport med moderne airconditioneret køretøj
Flaskevand

Philae templet, Den Høje Dæmning og Ufærdig obelisk

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating