Gebel Dakrur Siwa Egypten

Gebel Dakrur
Gebel Dakrur

Gebel Dakrur

Gebel Dakrur er et tre- toppet bjerg omkring fire km øst for byen. Udsigten fra toppen, over Siwa osen, er værd at gå op og se, men du behøver kun at gå halvvejs op for at blive belønnet med en skøn udsigt over oasen.

Gebel Dakrur, er et tredobbelt bjerg, der er fyldt med huler, ligger i Siwa Oasen, et par miles sydøst for byen Shali, ca. 5 km sydvest for centrum af byen Siwah.
Gebel Dakrur ligger ca. 2 km sydvest for “resterne af Amun-templet” og “Aghurmi- (Oracle-templet)”. Det tyske missionshus ligger i den sydvestlige side inde på stedet, det samme er en transmissions- / modtagestang til SCA. Gebel Dakrur er afgrænset af al-Dakrur-boliger i nord, derefter Siwah-al-Dakrour-asfaltvej, derefter palmer og Berket Agourmy. Fra øst og syd er det afgrænset af Siwah-al-Dakrour asfaltvej, og af sandede områder, der bruges af medicinske årsager, derefter al-Dakrur-boliger.

Siwa SandKur – Sandbad:

Bjerget er en kilde til kalk og det røde ler bruges til at dekorere det lokale keramik. Det menes at være stedet for de legendariske lapis, og var også smaragd og jern miner i oldtiden. Det er også stedet for en årlig tre dages festival kun til mænd og børn, der afholdes hvert år i oktober.

En anden grund til at besøge bjerget er for at opleve en sandkur, hvor patienten er – kort – begravet i sand og derefter bliver taget til et telt for at drikke suppe og urtete. Mennesker kommer fra hele Egypten også turister fra hele verden i sommermånederne for at blive blandet i sandbade, der har egenskaber til helende gigt. Sandbadet varer cirka 20 minutter, og du er begravet op til din hals i det varme ørkenesand; processen gentages sædvanligvis for enhver ømme del af kroppen i 3 til 5 dage. Terapien er fantastisk; det har næsten en magisk effekt, revmatiske og arthritiske smerter vil blive kraftigt spredt. Efter sandets varme har du brug for et par timer på at komme dig, det anbefales, at du sidder på et skyggefuldt sted og drikker te. Mange af dem, der oplever de helbredende egenskaber ved Gebel Dakrours sandbade vender tilbage gang på gang for at helbrede deres smerter.

Gebel Dakrur Historie:

Grotterne og stenbrudene på dette bjerg blev brugt i den sene periode (26/30 Dynastisk) og Ptolemaisk periode. Der er også senere grave på bjerget fra den romerske periode. Folkloriske fortællinger og historier antyder, at Gabal el-Takrour tilhører kongen “Ibrik”, en gammel Siwa-konge, og at hans skattekammer er begravet og skjult på dette bjerg. Der er også en historie, der siger, at der er en underjordisk tunnel, der forbinder Gabal al-Takrur, Amun-templet (Om Obeidah), Oracle-templet og Gabal al-Mauta-grave. I øjeblikket er der en stor fest, der udføres hvert år i fuldmåne-nætterne i oktobermåneden, hvor Siwa-folket går mod al-Takrur-bjerget for at bede, denne fest er kendt af ”Turismefesten”. Et rastehus for kong Ahmed Fouad blev oprettet i 1928 på en hævet side af (Qasr Hassouna) grund. “Al-Senousy” den store beboede en af .site’s grave i1938.

Gebel Dakrur Arkæologiske data:

Der er masser af grave i bjerget, og som Ahmed Fakhry sagde, at de er to, men arkæologer er uenige med ham i betragtning af dem to huler.
Grotterne i bjergens skråninger ser ud til at have været i brug siden i det mindste den Ptolemaiske periode, både som grave og boliger. Mod store huler nær toppen er dekoreret med søjler og blev brugt som grave. En af disse huler, der kaldes, skåret ned i midten af ​​bakken, besidder seks søjler og åbner mod nord. Der er ingen dekoration på væggene, kun moderne graffiti. Nærmere toppen har en anden hule, kaldet åbning nord, fire papyriforme søjler, hvor kun dele af deres hovedstæder er tilbage. I højre side af indgangen fundet lille rum, i slutningen af ​​hulen syd er det træ små værelser, hulen lider af indfødte mennesker i Siwa for at finde skatten af ​​den lokale konge i Siwa, kaldet (Apriq) Modsat denne hul er en græsk inskription af tre linjer.

På toppen af ​​bjerget er et gammelt kalkbrud, hvor sten til templerne i Siwah Oasis blev udtrækket. Ved siden af ​​kalkbrud fundet marmorbrud i den nordlige del af stedet. Flere grave fra den romerske periode er skåret i de nedre dele af bakken nær byen. Disse klippegraver er små og ikke-dekoreret.

 

Trusler mod Gebel Dakrur

Gebel Dakrur er truet af boligerne indgreb, især fra den sydvestlige del. Elektriske poler trænger ind på stedet fra nord til syd. De to huler har et presserende behov for restaurering, og de har brug for jerndøre. Også den moderne graffiti skal slettes, og et panel med navnet på stedet skal opføres.

Gebel Al Dekrour
Ørken Safari – Jeep 4 x 4

Hvordan kan man komme til Gebel Dakrur?

Sfinks Rejser tilbyder Siwa tur fra Cairo, Besøg Al Alamein på vej til Siwa oasen, der ligger i den vestlige ørken. Det er 738 km fra Cairo, Varighed: 8 timer, Besøg fæstningen i Shali, Cleopatras bad, Orakletemplet, Gebel og Mawta, Gebel Dakrur, Fatnas-søen og det store sandhav med 4×4 og, vide mere om Siwa oasen med din private dansktalende turist guide i Egypten