Fatnas Siwa Oasen

Fatnas
Fatnas

Fatnas eller fantasi

Fatnas eller fantasi er en lille ø i Birket Siwa, en af saltsøerne. Fra den frodige grønne ø er der udsigt over søen og de omkringliggende bjerge bl.a. det hvide og det røde bjerg, og ved solnedgang er farverne ofte spektakulære.

“Fantasy Island”

“Fantasy Island” eller Fantas udspring er en temmelig afsondrede pool ligger på en lille ø i det salte Birket Siwa, tilgængeligt på tværs af en smal gangbro. Poolen, der er kaldet “Fantasy Island” for sin idylliske omgivelse, ligger ca. 6 km fra Siwa byen og omgivet af palmer og frodigt grønne omgivelser. Det er et idyllisk sted at se solnedgangen, og der er en lille café blandt palmerne, som er godt til et sted te eller et pust med shisha.

Birket Siwa

Birket Siwa
Birket Siwa

Birket Siwa er den visuelt mest attraktive af de to saltsøer i Siwa. Det starter, hvor palmelundene slutter, og det er indrammet af borde på bordpladen. Den største er Adrar al-Milal eller White Mountain.
I dag forsvinder søen, og den bliver mere og mere saltvand. Meget af det har nu en overflade af tyk skorpe.
Birket Siwa er bedst besøgt som en del af en tur til Fatnis Island. Der kører passager fra øen og ud i søen. Dette giver ikke indtryk af, at du krydser søen der