Fatnas
Fatnas

Fatnas eller fantasi

Fatnas eller fantasi er en lille ø i Birket Siwa, en af saltsøerne. Fra den frodige grønne ø er der udsigt over søen og de omkringliggende bjerge bl.a. det hvide og det røde bjerg, og ved solnedgang er farverne ofte spektakulære. Et andet spektakulært sted er øen Fatnas, der ligger på kanten af ​​oasen på bredden af ​​Siwa-søen omkring 6 kilometer fra byens centrum. Den varme forår er en berømt attraktion på dette smukke sted, hvor du kan svømme og nyde fordelene ved det helbredende vand samt caféer og restauranter. Udsigt over søen ved solnedgang er spektakulær.

“Fantasy Island”

På grund af et dræningsprojekt fra den lokale regering, var vandstanden i søen faldet i de senere år og omdannet til myr, omkranset af rør og et godt sted at se på fugle. Hvad et afslappende sted at være væk en times tid.”Fantasy Island” eller Fantas udspring er en temmelig afsondrede pool ligger på en lille ø i det salte Birket Siwa, tilgængeligt på tværs af en smal gangbro. Poolen, der er kaldet “Fantasy Island” for sin idylliske omgivelse, ligger ca. 6 km fra Siwa byen og omgivet af palmer og frodigt grønne omgivelser. Det er et idyllisk sted at se solnedgangen, og der er en lille café blandt palmerne, som er godt til et sted te eller et pust med shisha.

Birket Siwa
Birket Siwa

Birket Siwa

Birket Siwa er den visuelt mest attraktive af de to saltsøer i Siwa. Det starter, hvor palmelundene slutter, og det er indrammet af borde på bordpladen. Den største er Adrar al-Milal eller White Mountain.
I dag forsvinder søen, og den bliver mere og mere saltvand. Meget af det har nu en overflade af tyk skorpe.
Birket Siwa er bedst besøgt som en del af en tur til Fatnis Island. Der kører passager fra øen og ud i søen. Dette giver ikke indtryk af, at du krydser søen der

Fantas eller fantasi
Fantas eller fantasi – caféen

Godt at vide om Fantas eller fantasi:

Fatnas Island er kaldet ‘Fantasy Island’ for sin idylliske omgivelse. Poolen ligger ca. 6 km fra Siwa Town og er omgivet af palmer og frodigt grønt. Selvom det er et sikrere sted at svømme end Cleopatras bad, bør kvinder ikke svømme alene og igen skulle forlade deres bikinier til Rødehavets strande.

Der er en lille café blandt håndfladerne, som er god til at sidde og puste på en sheesha eller drikke en kold øl, hvis den er tilgængelig. Dette er et idyllisk sted at se solnedgangen på. Et landbrugsministeriumsprojekt for at forsøge at forbedre søens dræning har efterladt øen høj og tør, så caféen nu ser ud over salte mudderflader snarere end vand.

Fatnas Island Siwa
Fatnas Island Siwa

Siwa Solnedgang på Fatnas Island Egypten:

Skumringen faldt, da vi kørte hen over motorvejen på Fatnas ø, omgivet af rør og saltvands lavvandede vand. Dette blev anset for at være et af de bedste steder i Siwa for at se solen gå ned midt i denne oase i den egyptiske ørken. Fra skyggerne dukkede en mand op for at byde os velkommen til den lille ø. Dette var et sted, som hans familie havde ejet i generationer, nu forvandlet til et middel til at tjene nogle penge ved at tilbyde besøgende til Siwa et sted at komme og sidde et stykke tid under datapalmerne for at se solnedgangen.
Vi stod omkring det cirkulære vægge ved indgangen til øen, fortryllet af det blågrønne vand og de kontinuerlige vandløb af bittesmå bobler op til overfladen. Derefter tog vi plads i rottingstolerne for at afvente aftenens vigtigste begivenhed. Vores vært bragte os små kopper sød myntete og kom for at snakke et stykke tid om dette og det; fejringerne til datterens bryllup, det nye hus, han byggede ved søen, og hvordan prins Charles og Camilla havde opholdt sig i øko-lodgen lige over søen fra hvor vi sad.
Et par glas myntete og en stor solnedgang senere, vi var så soporific, at vi næppe kunne prise os ud af vores stole til at forlade. Vi lyttede til stilheden og raslingen af ​​palmeblader i den varme aftenluft, med den krøllende cigaretrøg fra vores chauffør, der jagede enhver myg væk.