Cleopatras bad
Cleopatras bad

Cleopatras bad eller Cleopatras udspring

Cleopatras bad eller Cleopatras udspring er også kendt som Solens Kilde – Ain Juba eller Hammam. Dette udspring blev nævnt af Herodot tilbage i det 5. årh. f.v.t. og er beliggende ca. 750 m fra Amon Templets ruiner.

Cleopatras bad er en af mange i området og er placeret på stien, der fører til Oracle-templet. Det er en stenbassin fodret med naturligt kildevand og sandsynligvis den bedst kendte pool i området. Tilsyneladende var puljen ikke varierende indbydende fra rapporter i de senere år, men der er gjort en indsats for at forbedre den.

Vandtemperaturen blev anset for at være mirakuløs, da den i løbet af dagen ændrede sig i henhold til brugernes behov. Om morgenen var den svag og komfortabel, og blev brugt af folk til at vaske sig, ved middagstid var det køligt og kunne bruges til at vande planter og i løbet af dagen blev den varmet op, så i den kølige nat blev det anset for at koge.

Cleopatras bad er en af Siwas bedste vand kilde. I dag bruges det af lokale mænd såvel som turistgrupper til badning. Det blev tidligere brugt af lokale brude til badning, men denne praksis er nu flyttet til det nærliggende Tamusi-bad, som er mere afsondret. Der er et lille dejligt kaffehus ved poolen, der er beskyttet mod solen og godt til varme dage.

Det er nu fastslået, at det er lufttemperaturen, der ændrer vandtemperaturen og den formodede kogning var simpelthen bobler af gas der kommer fra revne eller sprækker i bunden af kilden.

Vandet, der kommer fra dette forår, er så klart, at det ville være usynligt, hvis det ikke var i konstant bevægelse. Det fylder en naturstenpool, der kan bruges til badning, svømning og afslapning.

Uden tvivl er Cleopatras bad den mest foretrukne af alle fjedre i Siwa Oasis-området, og legenden siger, at dronningen selv valgte det til sit eget badning.

Godt at vide om Cleopatras bad

Cleopatras bad ligger i byens centrum, og det er godt befolket. Derfor bør folk passe på at vælge at bade her.

Husk, at kvinder fra andre dele af verden kan se på tøj meget anderledes end folket i Egypten. Hvis du vælger at træde ud i vandet, og du er en kvinde, ville det være bedst at forblive fuldt klædt. Hvis du er en kvinde, skal du forvente stirrer uanset hvad du måtte være klædt i. Hvis du vælger at skifte til andet tøj, inden du træder ind i badet, vil du opdage, at omklædningsrum er åbne for offentligheden på Tanta Waa Café , der støder op til selve badet.

Cleopatras bad set fra Tanta Waa Café
Cleopatras bad er en af ​​de mest foretrukne attraktioner i Siwa-oasen, så du kan forvente, at en hel del turister er i området.

Det er placeret på den samme rute, som du bliver nødt til at tage for at nå Oracle-templet. Derudover er badet lige nede ad vejen fra Temple of Umm Ubayed. De fleste mennesker, der besøger området, finder tid til at stoppe ved alle disse attraktioner, når de er i Siwa-området.

Hvordan man kommer til Cleopatras bad?

Siwa Oasis i er omkring 752 km fra Kairo. Der er et par kommercielle flyvninger, der lander direkte ved oasen, hvis du foretrækker at flyve fra Cairo.

Derudover har busser fra Kairo en regelmæssig tidsplan, der kører dig direkte til oasen. Dagbusserne stopper undervejs, hvilket giver dig mulighed for at se flere steder, og det tager cirka fem timer at komme til Oasen. En direkte natbuss fra Kairo fører dig til Siwa Oasis uden at stoppe.

Siwa Oasis fra Alexandria er til rådighed. Du bliver nødt til at foretage en busskift for at komme til oasen.

Vi anbefaler naturligvis, at Cleopatras bad arrangeres hos Sfinks Rejser.