Den Vestlige Ørken

Den Vestlige Ørken
Den Vestlige Ørken

Godt at vide om den vestlige ørken:

Den Vestlige Ørken dækker ca. 700.000 km2 og tegner sig for omkring 2/3 af Ægyptens areal. Den strækker sig fra Middelhavet i nord til den sudanesiske grænse mod syd, og fra Nildalen til den libyske grænse.
Der er syv vigtige depression, hvoraf de fem betragtes som oaser; Siwa, Bahariya, Farafra, Dakhla og Kharga.
Den største depression, Qattara betragtes ikke som en oase. Det er det næstlaveste punkt i Afrika på -133 m under havets overflade, og er dækket af saltpander, klitter og strandenge.
Al Faiyum betragtes kun som en halv-oase, da den er afhængig af vandet fra en lille kanal, der strømmer ud fra Nilen.

Der er også to store landbrugsordninger i syd, Sharq Oweinat (Øst Oweinat), nær den sudanesiske grænse og Tushka nær Nasser Søen.

Den Vestlige Ørken Historie:

For de gamle ægyptere begyndte og endte civilisationen ved Nildalen og Deltaet, også kendt som “det Sorte Land”, pga. farven på Nilens rige aflejringer. Til gengæld lå “det Røde Land”, ørkenen, hvis betydning var praktisk pga. de mange mineraler, vest for floden. Dette var Seths rige, guden over ørkenen, storme, uorden, vold og ondt, hvilket gjorde ørkenen mystisk for de gamle ægyptere.

 

Den Vestlige Ørken
Den Vestlige Ørken

Ægyptens herskere regnede med den vestlige ørkens oaser som kilder til eksotiske råvarer, men også som potentielle rastepladser for angribere. Selvom civilisationen var knyttet til Nildalen siden oldtiden, har oaserne altid været anderledes – og forbliver sådan.

Egyptens vestlige ørken er svær at beskrive på én gang. den er enorm. Det er en af de tørreste områder på jorden. Tyske, engelske og italiesnke turister har solbadet i de vame kilder og udforsket de gamle artefakter i århundreder. Det var først og fremmest opdagelsesrejsende fra disse lande, der åbnede op for ørkenen for omverdenen i det 19. årh.

Historien alene kan ikke lokke rejsende til den vestlige ørken, men der findes mange andre muligheder. Der tilbydes eventyr på flere niveauer, så der er noget for enhver smag: mild, for dem der insisterer på en god bruser og en swimmingpool efter en lang dag; stærk, for dem der kan lide at gå ud i ørkenen til lejren, eller dem der vil tage på eventyr fra tusind og en nat og kigge på de gamle hulemalerier, Silika Dalen og Det Store Sandhav.

Den vestlige ørken
Bahariya oasen
Hvordan kan man komme til den vestlige ørken?

Sfinks Rejser arrangerer en usædvanligt fascinerende indsigt til den vestlige Ørken Egypten, og alle dens største attraktioner på en rundvisning til Siwa oasis, Bahariya Oasis, Dakhla oasis, Farafra oasis og Kharga oasis. Denne fascinerende rundvisning omfatter alle de store attraktioner bl.a. Amon templet, den hvide ørken, osv. Din guide giver dig historien om disse tre attraktioner, mens du har tid til at se dig omkring og udforske dig selv.