Gebel Al Mawta
Gebel Al Mawta

Gebel  Al Mawta

Egypten er et land med en rig historie, og det er muligt at se arkæologiske monumenter i alle regioner i landet. Gebel  Al Mawta i Siwa er endnu et af disse arkæologiske vartegn og blandt andet anbefales, når du tager ture fra Kairo til Siwa Oasen. Siwa Oasen ligger omkring 560 kilometer fra Kairo, og her er et af de vigtigste gravsteder i det 26. dynasti, Mountain of the Dead.

Mountain of the Dead

Mountain of the Dead, på arabisk (Gabal Al-Mawta), der ligger i Siwa Oasis er et bjerg, hvor adskillige graver blev udskåret på dens base, terrasser og øverst. De fleste af dem er graver for romere, og de adskiller sig med hensyn til form og størrelse, nogle af dem er bare små gruber på jorden, mens andre grave er symmetrisk udskåret med udsparinger og værelser inde.

Bjerget er en af ​​de vigtigste attraktioner i Siwa Oasen. Opdagelsen af ​​Mountain of the Dead fandt sted i 1944 under 2. verdenskrig.

Gebel Al Mawta Historie:

Historien fortæller, at befolkningen i Siwa gik til bjerget for at skjule, da tyske, britiske og italienske tropper kæmpede mod denne del af ørkenen. Undervejs opdagede de eksistensen af ​​de faraoniske grave.
Lokal legende siger, at Alexander den Store også kan blive begravet der. Dog blev hans grav aldrig fundet endnu. Når du tager på Siwa oasen fra Kairo, besøger du Mountain of the Dead, som indeholder tusinder af grave, der er skåret i sin stenede seng, hvor inskriptionerne hjalp med at datere de ældste grave for forskere og lærde. Begravelser fortsatte på denne kirkegård indtil slutningen af ​​romertiden.

Gebel Dakrur
Gebel Dakrur

Under Muhammad Ali, den osmanniske hersker af Egypten, fik den franske konsul fra Kairo og andre fornemme venner lov til at ledsage tropperne og besøge bjerget, men Drovettis bemærkninger tilføjer ikke meget til tidligere besøgendees skrifter. Senere samme år besøgte den tyske konsul fra Egypten, Von Minutoli, imidlertid Siwa, og han henviste til gravene og sagde, at nogle af dem var malet med grønne, røde, gule og blå farver og indeholdt hieroglyfer. Han nævnte også, at Siwanerne boede i nogle af gravene, og at der under hans ophold boede et par hundrede beduiner fra Mjabir-stammen fra Tripoli i gravene.

Gebel  Al Mawta er også kendt som Dødsbjerget, er fuld af gamle grave, hvoraf fire er værd at besøge.

1. Niperpathot’s Grav

Er en af de ældste og største med tre værelser på begge sider. Det er dekoreret med inskriptioner. og dens vægge med røde malerier, og det er det mest velbevarede af dem alle.

2. Krokodille Graven

Er en tre-værelses grav med dekorationer, der viser Hathor ko-gudinden, Osiris og nogle dyr, herunder en krokodille. Fakhry fortæller en historie om, hvordan de lokale indbyggere, der aldrig havde set en krokodille, blev fascinerede af maleriet da det blev opdaget i 1941 og spekulerede over hvor store de kan blive i virkeligheden.

“Med hensyn til længde, varierede deres estimater fra ti til hundrede meter! Nogle af dem ønskede at kende sandheden fra mig, men jeg afstod fra at sige noget, der kan ødelægge deres sjov. “(Fakhry, Siwa-oasen. AUC, s.187.)

konstruktionen blev inspireret af guden Sobeks forening med et af Egyptens vigtigste indfødte dyr, krokodillen, som de gamle egyptere bruger til at symbolisere de onde sjæle som krokodillefigurer og andre mytologiske skabninger.

3. Mesu–Isis’s Grav

Er en ufærdig grav, men har en velbevaret rød og blå frise af hellige kobraer over indgangen. Ejerens navn kan ikke tydes på grund af skader, så graven er kendt ved hans kones navn

4. Si–Amun’s Grav

Er den mest farverige og smukkeste af alle gravene på Gebel Al Mawta. Højdepunktet i denne grav er et maleri af gudinden Nut, der står under et morbærfigentræ. på gravens vægge kan vi se en klar blanding af egyptiske og græske kunstneriske stilarter.

Der er også et berømt bjerg kaldet det romerske bjerg, hvor du finder fordybninger i grave for dem, der kan lide at klatre bjerge og Egypt Desert Safari Adventure. Alt dette og mange flere venter på dig, når du booker turen fra Cairo til Siwa Oasen hos Sfinks Rejser

Hvordan kan man komme til Gebel Al Mawta ?

Med køretøj: Hvis du har brug for en privat transport, kan Sfinks Rejser arrangere det for dig med aircondition-moderne køretøj hvor som helst i Kairo eller Giza.