Al Alamein betyder de to bjerge, og er beliggende ca. 106 km vest for Alexanderia og 240 km nordvest for Cairo. Det er en lille havneby ved middelhavets kyst med ca. 7500 indbyggere og tilhører Mersa Matrouh provinsen., for at ære og minde de

Under 2. Verdenskrig var AlAlamein en skueplads for blodige kampe om kontrollen over det nordlige Afrika mellem de allierede tropper under ledelsen af Montgomery og de italienske-tyske tropper under ledelsen af feltmarskal Rommel. Mere end 80.000 blev soldater omkom eller sårede under kampene mellem 1939 til 1943.

Mindesmærker

Slaget ved Al Alamein

I juli 1942 var den italiensk-tyske Panzer Armee Afrika efter sejren i slaget ved Gazela trængt langt ind i Egypten og truede den britiske kontrol over Suez-kanalen. General Auchinleck havde trukket 8. arme tilbage til 80 km fra Alexandria til et punkt, hvor Qattara-sænkningen var blot 65 km fra kysten. Det gav forsvarerne en relativt kort front og sikre flanker, da kampvogne ikke kunne trænge gennem Qattara-sænkningen. Her blev aksestyrkerne stoppet i juli under det Første slag ved Al-Alamein.

Slaget ved Al Alamein

8. armes modoffensiv i juli endte resultatsløst, da Rommel besluttede at grave sig ned for at lade sine udmattede styrker omgruppere sig. I slutningen af juli afblæste Auchinleck alle offensive operationer, med henblik på at genopbygge hærens styrke. I starten af august besøgte den britiske premierminister Winston Churchill og general Sir Alan Brooke, den britiske øverstkommanderende for imperiestaben Cairo og udskiftede Auchinleck med general Sir Harold Alexander som øverstkommanderende i Mellemøsten. Generalløjtnant William Gott skulle have overtaget kommandoen over 8. arme, men blev dræbt undervejs til at overtage posten, da hans fly blev skudt ned af et tysk jagerfly. I stedet blev generalløjtnant Bernard Montgomery udpeget til at lede 8. arme.

Rommel stod overfor en situation, hvor hans forsyningslinjer var uholdbart lange, og han vidste, at de allierede ville få forstærkninger af både mænd og udstyr, og derfor besluttede han at angribe de allierede, inden deres opbygningsfase var tilendebragt. De to pansrede divisioner fra Afrikakorpset og en styrke bestående af opklaringsenheder fra Panzer Armee Afrika stod i spidsen for angrebet, men den 30. august 1942 stoppede de allierede dem ved Alam el Halfa bakkekammen og Point 102. Angrebet mislykkedes i dette andet slag ved Alamein linjen, kaldet Slaget ved Alam el Halfa. I forventning om et modangreb fra Montgomerys 8. arme, gravede Panzer Armee Afrika sig ned.

Slaget ved Al Alamein

Den korte frontlinje og de sikre flanker, der havde hjulpet 8. arme i det Første slag om el-Alamein, var nu i stedet til fordel for aksestyrkerne. Hertil kom, at Rommel havde god tid til at forberede sine forsvarspositioner, og han lod udlægge store minefelter med omkring ½ mio. miner og pigtråd. 8. arme måtte gennemføre et frontalangreb mod veletablerede stillinger, og Alexander og Montgomery var indstillede på at skaffe sig en overlegenhed i styrker, som var tilstrækkelig til ikke blot at opnå et gennembrud, men også til at udnytte det og nedkæmpe Panzer Armee Afrika. I alle de tidligere kampagner der bølgede frem og tilbage gennem ørkenen havde ingen af siderne haft tilstrækkelig styrke til at udnytte en sejr afgørende. Den tabende side havde altid kunnet trække sig tilbage og omgruppere sig nærmere ved sine forsyningsbaser.

Efter yderligere seks ugers opbygning var 8. arme klar til at slå til. 220.000 mand og 1.100 kampvogne under Montgomery rykkede frem mod de 115.000 mand og 559 kampvogne i Panzer Armee Afrika.

Al Alameins Landminer

Al Alamein Egypten
Al Alameins landminder

Al Alameins landminder Ud af i alt ca. 110 mio. landminer der er plantet rundt omkring i verden, har Ægypten de 23 mio., hvoraf de 17,5 mio. af dem findes i byen. Mest berygtet var Djævlens Haver, hvor landminerne blev lagt af aksestyrkerne, ledet af den tyske leder Rommel, for at dække sin tilbagetrækning fra Al Alamein og forhindre forfølgelse af de allierede styrker.

I løbet af de sidste 25 år er omkring 7,923 mennesker blevet ofre for landminer, herunder 3,200 døde og 4,723 sårede, i henhold til lokale og internationale statistikker.

 Alamein landminder i Egypten – Devil’s Garden

På 72-årsdagen for Al-Alamein-slaget, hvor tusinder af tyske og allierede soldater omkom i 1942, annoncerede EU sit første bemærkelsesværdige tilskud til Egypten til at rydde miner, der blev plantet af europæerne under 2. verdenskrig.

Tilskuddet på $ 6 millioner er kun tredjedel af udgifterne til den anden, men ikke sidste fase af minehandlingen.

Mere end 20 procent af verdens landminer finder hjem i Egypten.

Billederne viser miner og våben fundet i minefelter, der henvises til af den tyske feltmarskalk Rommel, der førte de 3. rigs kampagner i Nordafrika som Djævelhaven.

Devils Garden

New Alamein

Alamein
New Alamein

New Alamein, officielt New Alamein City (er en ny by i det nordvestlige Egypten, der blev indviet af den egyptiske præsident Abdel-Fattah al-Sisi den 1. marts 2018. New Alamein ligger ved Middelhavet, cirka 85 km vest for Borg El Arab International Airport. Stadig under opførelse blev New Alamein udtænkt af den egyptiske regering som et center for turisme, uddannelse, og regering. Byen har sit eget præsidentpalads og ministeriets bygning. Byggeriet pågår ved New Alamein for tre universiteter, femten skyskrabere og høje tårne og 10.000 hotelværelser. Arbejdet med fase II i New Alamein-megaprojektet, der inkluderer yderligere ti kysttårne, er påbegyndt

New Alamein

Godt at vide om El Alamein:

El Alamein kontrollerede den nordafrikanske kyst, der åbner vejen til hele Egypten og handelsruterne til Fjernøsten via Rødehavet og Det Indiske Ocean. Under den anden verdenskrig ønskede aksemagterne at dominere Egypten for at lukke Storbritanniens havruter til dets koloniale imperium, som briterne desperat vil beskytte. begyndte i 1940 med den italienske invasion til Egypten via Libyen, kystbyen Al Diffa var scenen for det igangværende slag.

Fra Cairo til El Alamein, Al Alameen, Egypten.
Kørselsafstand: 259 km.
Varighed: 2 timer 44 min.

Hvordan man kommer til til El Alamein?

Nyd en privat dagstur til El Alamein dagstur fra Cairo, El Alamein Kontrolleret den nordafrikanske kyst, der åbner vejen til hele Egypten og handelsruterne til Fjernøsten via Røde Hav og Det Indiske Ocean. Under den anden verdenskrig.

Vi anbefaler naturligvis, at Cleopatras bad skal arrangeres hos Sfinks Rejser.

Al Alamein turistattraktioner

Al Alamein Museum:

Det lille El Alamein museum, cirka 1 km vest for det britiske mindesmærke, er placeret på den nordlige side af vejen for alle interesserede i krigsmemorabilia. det er værd at stoppe. Oprettet i 1965 af affald fundet på slagmarken, og indeholder uniformer, våben, flag og andre krigsartikler. Skærme inkluderer fotografier og kampsteder

Al Alamein krigskirkegård

Det er designet af Sir Herbert Worthington og vedligeholdes af den britiske krigsgravskommission i Kairo, her begraves 7.367 mænd fra Storbritannien, Newz Zealand, Australien, Sydafrika, Grækenland, Frankrig, Indien og Malaysia i individuelle grave, mens 11.945 mænd, hvis krop blev aldrig fundet, hædres i klostret, der går foran kirkegården

Ud over klosteret er de enkelte graver, hver med toppet med hvid markør. Cirka 815 soldater blev identificeret, og deres navne er indskrevet over gravene

Det tyske krigsminde:

Disse kilometer, vest for den italienske markør, er det tyske krigsminde en enkelt ottekantet bygning opført i 1959 med udsigt over havet, mønsteret efter slottet del Monte. Mindesmærket indeholder ligene af 4280 tyske soldater, ved indgangen står det en imponerende gylden mosaik til højre for indgangen er et lille kapel, hvor familier og venner hæder de døde med kranser, fotografier og mindebånd.

Det italienske mindesmærke

Det elegante, hvide marmor, italienske mindesmærke, den største struktur i El Alamein. Står 5 kilometer ud over det tyske mindesmærke, det er designet af Paolo Caccia dominoni, der tjente i El-Alamein og skrev også en bog om det

I indgangen er der et lille museum og i kapellet er indskrevet (Til 4800 italienske soldater, sejlere og flyvere, gav ørkenen og havet ikke 38.000 tilbage, der mangler)

Hovedmonumentet har udsigt over havet øverst