1

VIP 2 dages tur til Cairo med dansk guide

Cairo er kaos på sit mest storslåede, irriterende og smukke. Fra oven gentager det forvrængte brøl fra muezzins ‘opfordring til bøn sig fra duellerende minareter. Nedenunder bælger bilhjørner tunløse symfonier midt i falmede 19. århundredes storhed, mens æselvogne skraller ned i støvede baner foret med kolossale Fatimid- og Mamluk-monumenter. Hvis du har lidt ekstra tid og vil udforske Egyptens hovedstad og verdens 3. største by med knap 25 mio indbyggere bestil denne tur med dansk guide i Cairo

2 dages tur højdepunkter:

1- Saladin Slottet & Muhammed Ali (Alabast) moskéen

2- Cairo Museum

3- Pyramider & Den Store Sfinks

4- Det gamle Cairo

5- Khan El Khalili basaren

Turen i detaljer:

Dag 1 – Vi henter dig til vores VIP 2 dages tur til Cairo direkte fra din hotel dør om morgenen, hvor vores guide vil bære et skilt med dit navn på, i hånden. Nu starter køreturen mod Cairo. Undervejs er der mulighed for at se de mange olieboringer i ørkenen, delfiner, et lille stykke af Danmark, når vi kører forbi Vestas vindmøllepark, samt den sydlige del af Suez Kanalen.

Muhammed Ali (Alabast) moskéen

VIP 2 dages tur til Cairo
VIP 2 dages tur til Cairo

Når vi kommer frem til Cairo vil viunder vores VIP To dages tur til Cairo først tage dig med til Salah el Dins Citadel og Alabast moskéen, Ægyptens største moské, som er designet efter den Blå Moské i Istanbul, og bygget i 1830.

Cairo Museum – Tutankhamon

Derefter kører vi gennem Cairo, hvor du kan se de gamle bydele samt den moderne by, og Tahrir Pladsen, hvor Cairo Museum ligger. Cairo Museum rummer en umådelig stor samling af artefakter, smykker, statuer, sarkofager, mumier og mange andre genstande, ca. 122.000 skatte. Oplev skattene fra det faraoniske Ægypten og dyk ned i historien om den fascinerende civilisation. Du har også mulighed for at se Tutankhamons skatte bl.a. hans berømte guldmaske, samt andre af hans skatte.

Efter denne spektakulære oplevelse, er det tid til frokost på en lokal restaurant ved Nilens bred. Hvis du ønsker det, er det muligt at sejle på verdens længste flod, Nilen, fra museet til restauranten, hvor man kan kigge på centrum og det moderne Cairo fra båden.

Nu kører vi til hotellet, hvor vi vil tjekke ind, og tilbringe resten af dagen på at slappe af.

2

Dag 2: VIP 2 dages tur til Cairo fra Hurghada:

Vip 2 dagestur til Cairo
Vip 2 dagestur til Cairo

Pyramider & Den Store Sfinks

Efter morgenmad på hotellet vil vi køre til de enorme Pyramider i Giza. Du vil blive imponeret over denne sidste af Oldtidens syv vidundere. Bygget for mere end 4.500 år siden, som evige monumentale grave for faraonerne Kheops, Khefren og Mykerinos, er de stadig en arkitektonisk hemmelighed. Du kan også dele et hemmeligt smil med den mystiske Sfinks, en skulptur med løvekrop og et ansigt af en farao. Hvis du har lyst kan du frivilligt ride på en kamel, træde ind i en pyramide eller besøge ”Solbåds Museet”, som ligger ved siden af Den Store Pyramide. Den legendariske ”Solbåd” er et stykke ekstraordinært ingeniørkunst, hvori Kheops, som byggede den Store Pyramide, ønskede at sejle gennem Underverdenen.

 

VIP 2 dages tur til Cairo
VIP 2 dages tur til Cairo

Efter frokost vil vi køre til den koptiske del af Cairo, hvor vi vil vise dig Ægyptens ældste kirke, hvor jomfru Maria, Josef og Jesus gemte sig i krypten. Den hængende kirke, som er bygget oven på det romerske fort, og minder om den hængende kirke i Rom. Vi vil også besøge en synagoge, der lå ved Nilens bred, hvor det siges, at Moses blev fundet liggende i sivkurven af faraos hustru.

Khan el Khalili basaren

Nu er de blevet tid til at besøge den gamle bydel, hvor du vil opleve amosfæren fra 1001 nats eventyr, når vi går gennem Khan el Khalili basaren. Khan el Khalili markedet er en berømt bazaar og souq (eller souk) i det historiske centrum af Kairo, Egypten. Basarområdet, der blev oprettet som et handelscenter i Mamluk-æraen og opkaldt efter en af dets mange historiske campingvogne, er siden blevet en af Kairos største attraktioner for både turister og egyptere.Det er her muligt at shoppe krydderier og souvenirs, ja alt hvad hjertet kan begære, men husk at bruge den ældgamle fremgangsmåde, nemlig det at forhandle.

 

NB! Der er mulighed under turen for at besøge Djosers trinpyramide i Sakkara og/eller den gamle hovedstad Memphis, efter besøget i Giza, for et ekstra beløb.

Efter denne indholdsrige tur, er det nu tid til at køre tilbage til Hurghada.

(min. 4 personer)

Er man kun 2 personer der gerne vil afsted er prisen 1975 kr

Prisen inkluderer:

 • Privat transport fra/til dit hotel og mellem seværdighederne i førsteklasses køretøjer med A/C
 • Privat dansktalende guide
 • Adgangsbilletter til de ovennævnte seværdigheder
 • Frokost på lokale restauranter
 • Overnatning på et 5* hotel i Cairo
 • Morgenmad på hotellet
 • Mineral- og sodavand

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkepenge til chauffør og turguide
 • Personlige ejendele, måltider, drikkevarer eller ydelser, der ikke er nævnt
 • Internationale og nationale flyvninger
 • Visum

Yderligere aktiviteter, som vi kan tilbyde mod et ekstra tillæg:

 • Kamelridning ved Pyramiderne
 • Adgangsbillet til enten Kheops, Khefrens eller Mykerinos’ Pyramide i Giza
 • Sejltur på Nilen
12 Dages Rundrejse med dansktalende guide i Egypten
VIP 2 dages tur til Cairo

Tour Reviews

maj 22, 2017

Som en af gæsterne på denne tur kan jeg med stor glæde anbefale at gøre brug af Sfinks Rejser…
For det første føler man at det handler om gæsterne, og at give en som gæst den oplevelse man forventer (og mere til)
Ud over dette var det med en guide der talte dansk, og havde en enorm viden, samt fantastisk evne til at videregive den…
(Samt gode evner til at læse sine gæster, og både gøre plads til humor og hygge)

Der var intet tidspunkt man følte sig stresset eller uønsket…
Vil klart give 5 af 5 stjerner…

Leave a Review

Rating