8 Dages Rundrejse med dansktalende guide

1

8 Dages Rundrejse i Egypten med dansk guide

8 Dages Rundrejse med dansktalende guide
8 Dages Rundrejse med dansktalende guide

Rundrejser & Nilkrydstogt i Egypten med danktalende guide

Den behageligste og mest fascinerende måde at opleve Ægypten på er ombord på et Nilkrydstogt, som i et behageligt tempo sejler ned ad Nilen. Fra skibet kan man iagttage det fantastisk smukke land og et sceneri der udspiller sig på land kun få meter borte.

På skibet vil vi gøre hold ved de største seværdigheder langs floden og på den måde også få et indblik i de lokale Ægypteres liv og dagligdag. På dette Nilkrydstogt vil du opleve en stor del af den fantastiske Ægyptiske historie sammen med vores Dansktalende guide, der vil ledsage jer på hele Nilkrydstogtet. Med dansktalende guide opnår I at få mest muligt ud af at opleve den Ægyptiske historie.

Dette Nilkrydstogt er oplagt til dig, som gerne vil opleve Ægyptens kulturelle historie og samtidig slappe af og nyde det solrige vejr i Ægypten.

Programmet for de 8 dage vil være følgende: (ændringer i programmet kan forekomme)

 

8 Dages Rundrejse højdepunkter:

Cairo – Giza Pyramider – Det Ægyptiske Museum – Khan El Khalili Basaren 

Aswan:  Aswan Dæmningen – Philae Templet – Nubisk Landsby (tilkøb)

Kom Ombo – Kom Ombo Templet – Edfu Templet 

Karnak Templet – Luxor Templet – Kongernes Dal – Hatshepsuts Dødetempel – Memnon Kolosserne

8 Dages Rundrejse i detaljer:

Dag 1: København – Cairo

Udrejse til Ægypten med fly – Salah El Din Citadellet – Det Koptiske Cairo

Efter ankomsten til Cairo lufthavn vil I blive mødt af vores agent, som vil hjælpe jer igennem den nødvendige procedure. Herefter starter vi vores 8 Dages Rundrejse. Vi besøger først Salah El Din Citadellet, hvor vi også vil se Alabaster Moskéen. Efter frokost på en fin restaurant i byen kører vi til det Koptisk Cairo. Efter denne introduktion til Ægypten kører vi til hotellet, hvor I vil blive indkvarteret.

Middag er inkluderet

8 Dages Rundrejse med dansktalende guide
alah El Din Citadellet
8 Dages Rundrejse
2

8 Dages Rundrejse

Dag 2: Cairo

Giza Pyramiderne – Det Ægyptiske Museum – Khan El Khalili Basaren – Aswan

Efter morgenmaden på hotellet, vil vi starte vores 8 Dages Rundrejse. Vi henter og køre til Giza plateauet, hvor en af Verdens Syv Vidundere (Kheops pyramiden) står, og vi vil også hilse på Sfinksen. Efter pyramiderne spiser vi frokost (ægyptisk mad), på en meget fin restaurant ved Nilen, inden vi kører til Det Ægyptiske Museum. På museet findes verdens ældste arv, på 122.000 skatte, bl.a. Tutankhamons gravudstyr samt hans guldmaske.

Efter museet kører vi igennem centrum og kigger på det moderne Cairo, mens vi kører til den gamle del, hvor 1001 Nats Eventyr stammer fra, og vi vil fornemme atmosfæren, når vi går en tur gennem Khan El Khalili Basaren. Vi slutter vores vidunderlige dag med en lækker middag i centrum, på Felfela restauranten, hvor vi smager på forskellig ægyptisk kogekunst.

Om aftenen flyver vi til Aswan, hvor vi tjekker ind på vores 5* Nilkrydstogtskib

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

8 Dages Rundrejse
3

8 Dages Rundrejse med dansktalende guide

Dag 3: Aswan – Nilkrydstogt Dag 1

Aswan Dæmningen – Philae Templet – Felucca – Nubisk Landsby (tilkøb)

Efter morgenmaden ombord besøger vi den store Aswan dæmning, en af de største bedrifter inden for arkitektur og ingeniørarbejde i det 20. århundrede. Fra dæmningen er der en storslået udsigt over Nasser-søen, der er verdens største menneskeskabte sø. Det kæmpestore vandreservoir, der er opstået bag dæmningen strækker sig 550 km sydpå og helt ind i nabolandet Sudan. Hele området var tidligere hjemsted for godt 40.000 mennesker fra Nubien og Sudan, der blev forflyttet i forbindelse med dæmningsbyggeriet.

Herefter kører vi til den lille havn, hvorfra vi vil sejle ud på Nasser-søen og besøge Philae Templet, der er tilegnet den vigtige egyptiske gudinde Isis. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 8 år langt projekt rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed.

Efter frokost vil vi nyde endnu en sejltur på Nilen, denne gang i en felucca. Der er også mulighed under vores 8 Dages Rundrejse for at opleve en ekstra sejltur mellem stenpuklerne og øerne i Nilen, til Den Nubiske Landsby, hvor vi besøger Nubierne og leger med krokodillerne.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

8 Dages Rundrejse i Egypten med dansk guide
Aswan – Isis Temple
4

Dag 4: Kom Ombo – Edfu – Nilkrydstogt Dag 2

Kom Ombo Templet – Edfu Templet

Efter morgenmaden ombord ankrer vi i Kom Ombo, og sammen går vi ind og besøger Ægyptens eneste dobbelttempel, der er dedikeret til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Det arkitektoniske mesterværk byder på dobbelte, perfekt symmetriske elementer med tvillingeindgange, gårdanlæg, søjler og helligdomme, der formentlig er udtryk for en slags dobbelt præsteskab. Templet står på et forbjerg ved en krumning i Nilen, hvor de hellige krokodiller i oldtiden lå og bagte i solen på bredden af Nilen, og man kan derfor se et lille museum med krokodillemumier.

Om eftermiddagen kører til Ægyptens mest velbevarede tempel, Horus templet i Edfu, der er det mest intakte faraoniske tempel i Ægypten. Templets tårnlignende søjle blev rejst af Ptolemæus IX og du kan her se et par smukke statuer af falkeguden Horus. Oplev her den smukke offerhal, og nyd synet af de mange smukke og kunstfærdige relieffer på væggene. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Luxor.

Når turen er færdig sejler vi videre mod Luxor, mens vi nyder middag om bord.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

8 Dages Rundrejse

5

Dag 5: Luxors Østbred – Nilkrydstogt Dag 3

Karnak Templet – Luxor Templet

Om morgenen vil vi fortsætte vores 8 Dages Rundrejse og vi besøger først det berømte Karnak Tempel, et stort open-air museum der blev opført over en periode på mere end tusinde år. Oplev den fantastiske hypostylhal med de gigantiske søjler og de store obelisker rejst af Tuthmoses I og dronning Hatshepsut.

Herefter besøger vi Luxor Templet, der blev opført under Amenhotep III, og var dedikeret til guderne Amun, hans kone Mut og deres søn Khonsu. Du kan også her opleve en gammel kirke samt en moské der er bygget ovenpå templet. Efter besøget kører vi en lille tur igennem byen, og kigger på det moderne Luxor med de fine huse og butikker, og de gamle kvarterer og deres snævre gader og marked.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

6

Dag 6: Luxors Vestbred – Nilkrydstogt Dag 4 – Cairo

Tur i luftballon (tilkøb) – Kongernes Dal – Hatshepsuts dødetempel – Memnon Kolosserne

 1. Der er mulighed for at prøve en tur i luftballon om morgenen, på vestbredden, hvor man kan flyve sammen med fuglene, mens man ser den nye dag står op nedenfor!!

Tidligt om morgenen kører vi til Luxors vestbred og besøger Kongernes Dal hvor faraonerne blev begravet fra det 18. dynasti og indtil det 20. dynasti, efter at have forladt Memphis området. Du kan her få adgang til gravene og opleve de farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene.

Herefter kører vi til dronning Hatshepsuts Dødetempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Her kan du se relieffer af transporten af obeliskerne til Karnak, samt fødslen af Dronning Hatshepsut. Relieffer på sydsiden af den midterste terrasse viser dronningen ekspedition til landet Punt, som var kendt for deres røgelse.

Inden vi kører tilbage til vores skib gør vi ophold ved de 3400 år gamle Memnon Kolosser, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet. Når vi kommer tilbage til vores skib spiser vi frokost og slapper af inden vi tjekker ud og kører mod lufthavnen. Om aftenen flyver vi tilbage til Cairo og tjekker ind på vores hotel 

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

8 Dages Rundrejse med dansktalende guide
Kongernes Dal Luxor
7

Dag 7: Alexandria

Qaitbay Citadellet – Montazah Paladset – Biblioteket – Pompejis Søjle – Katakomberne i Kom El Shoqafa

Efter morgenmaden på hotellet henter vi jer og kører mod Alexandria, Ægyptens næststørste by, hvor vi vil slutte vores 8 Dages Rundrejse. Her vil vi se Qaitbay Citadellet og Montazah Paladset, den tidligere kongelige sommer residens med dens eventyrlige slot og idylliske haver. Efter frokost besøger vi biblioteket, som er en værdig efterfølger, efter det gamle legendariske bibliotek, og huser utallige bøger og kopier, museer, videnskabelige faciliteter og et læseområde med plads til 2.000 mennesker. Endvidere vil besøge Pompejis Søjle, en triumferende romersk søjle, der er en af de største monolitiske søjler, der nogensinde er blevet rejst. Inden vi kører tilbage til Cairo besøger vi katakomberne i Kom El Shoqafa, som er en stor underjordisk kirkegård.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

8

Dag 8: Hjemrejse til Danmark

Cairo – København

I dag kører vi til lufthavnen hvor vi siger farvel og på gensyn, inden I stiger på flyet til Skandinavien.

Morgenmad er inkluderet

 

 

8 Dages Rundrejse Prisen er ved minimum 4 personer

Dansktalende guide i Egypten

Sfinks Rejser står for at gennemføre alle vores kulturelle udflugter, rundrejser og Nilkrydstogt med en faglig dygtig dansktalende guide & egyptolog. Vores dansktalende guide i Egypten har læst til turisme & egyptologi i 4 år på universitetet. De er godkendte hos de ægyptiske myndigheder og har også en licence fra ministeriet for turismen.

8 Dages Rundrejse Prisen inkluderer:
 • Indenrigs flybilletter
 • Indkvartering på et 5 * hotel i Cairo
 • Indkvartering på et 5 * Nilkrydstogtskib
 • Alle måltider
 • Alle udflugter og adgangsbilletter
 • Dansk guide
 • Alle fly-skatter og afgifter
 • Ægyptisk visum
8 Dages Rundrejse Prisen inkluderer ikke:
 • Udenrigs flybilletter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til alt personale
 • EU Produktionsansvarsforsikring
 • Rejse- og sygeforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Andet der ikke er specificeret
8 Dages Rundrejse

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating