1

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Privat Rundrejse med dansktalende guide

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan
Det første pylon ved Philae templet

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan højdepunkter:

Karnak Templet, Luxor Templet, Kongernes Dal, Hatshepsuts Dødetempel, Memnon Kolosserne

Edfu: Edfu Templet – Kom Ombo: Kom Ombo Templet – Abu Simbel Templet – Aswan

Aswan Dæmningen, Philae Templet, Nubisk Landsby (tilkøb)

5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor to Aswan i detaljer:

Dag 1: Indtjekning på vores Nilkrydstogtskib – Luxors østbred

Nilkrydstogt – Karnak TempletLuxor Templet

Om morgenen tjekker vi ind på vores Nilkrydstogtskib, hvor vi vil starte vores 5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor to Aswan. Efter frokost besøger vi først det berømte Karnak Tempel, et stort open-air museum der blev opført over en periode på mere end tusinde år. Oplev den fantastiske hypostylhal med de gigantiske søjler og de store obelisker rejst af Tuthmoses I og dronning Hatshepsut.

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Herefter besøger vi Luxor Templet, der blev opført under Amenhotep III, og var dedikeret til guderne Amun, hans kone Mut og deres søn Khonsu. Du kan også her opleve en gammel kirke samt en moské der er bygget ovenpå templet. Efter besøget kører vi en lille tur igennem byen, og kigger på det moderne Luxor med de fine huse og butikker, og de gamle kvarterer og deres snævre gader og marked.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan med dansk guide
Karnak tempel

5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

2

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Dag 2: Luxors vestbred

Tur i luftballon (tilkøb) – Kongernes Dal – Hatshepsuts dødetempel – Memnon Kolosserne

 1. Der er mulighed under vores 5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor to Aswan for at prøve en tur i luftballon om morgenen, på vestbredden, hvor man kan flyve sammen med fuglene, mens man ser den nye dag står op nedenfor!!

Tidligt om morgenen kører vi til Luxors vestbred og besøger Kongernes Dal hvor faraonerne blev begravet fra det 18. dynasti og indtil det 20. dynasti, efter at have forladt Memphis området. Du kan her få adgang til gravene og opleve de farverige malerier og historier skrevet med hieroglyffer, på væggene.

Herefter kører vi til dronning Hatshepsuts Dødetempel. Hun var en af de mest fascinerende herskere i det gamle Ægypten, en kvindelig farao, som beviste sine evner til at regere succesfuldt over et imperium, og endeligt skabte hun også et arkitektonisk ekstraordinært dødetempel til hende selv, med tre terrasser adskilt af søjlegange, en hypostylhal og mange statuer, malerier og relieffer. Her kan du se relieffer af transporten af obeliskerne til Karnak, samt fødslen af Dronning Hatshepsut. Relieffer på sydsiden af den midterste terrasse viser dronningen ekspedition til landet Punt, som var kendt for deres røgelse.

Inden vi kører tilbage til vores skib gør vi ophold ved de 3400 år gamle Memnon Kolosser, de enorme statuer af Amenhotep III, som engang stod vagt foran hans, nu ikke eksisterende, daltempel, som engang var større end Karnak Templet. Når vi ankommer tilbage til vores skib spiser vi frokost og starter vores sejltur mod Aswan. Resten af dagen slapper vi af, og nyder udsigten, mens vi sejler mod Edfu, men inden vi når dertil, skal vi igennem Esna Slusen.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan med dansk guide
vest bredden / Luftballon tur Luxor

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

3

Dag 3: Edfu – Kom Ombo

Edfu Templet – Kom Ombo Templet

Efter morgenmaden ombord kører vi til Ægyptens mest velbevarede tempel, Horus templet i Edfu.der er det mest intakte faraoniske tempel i Ægypten. Templets tårnlignende søjle blev rejst af Ptolemæus IX og du kan her se et par smukke statuer af falkeguden Horus. Oplev her den smukke offerhal, og nyd synet af de mange smukke og kunstfærdige relieffer på væggene. Når vi er færdige med templet kører vi tilbage til vores krydstogtskib, og fortsætter vores sejltur mod Kom Ombo.

Om eftermiddagen ankrer vi i Kom Ombo, og sammen går vi ind og besøger Ægyptens eneste dobbelttempel, der er dedikeret til krokodilleguden Sobek, og falkeguden Horus. Det arkitektoniske mesterværk byder på dobbelte, perfekt symmetriske elementer med tvillingeindgange, gårdanlæg, søjler og helligdomme, der formentlig er udtryk for en slags dobbelt præsteskab. Templet står på et forbjerg ved en krumning i Nilen, hvor de hellige krokodiller i oldtiden lå og bagte i solen på bredden af Nilen, og man kan derfor se et lille museum med krokodillemumier.

Når turen er færdig sejler vi videre mod Aswan, mens vi nyder vores sidste middag om bord.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan
Haroeris falkegude ved Komombo templet

4

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Dag 4: Aswan – Abu Simbel

Abu Simbel Templet

Efter morgenmaden kører vi til Abu Simbel, hvor vi besøger verdens mest imponerende monument – Abu Simbel, hvor fire gigantiske statuer af Ramses II, 22 m høje, er hugget ud af bjerget, og danner indgangen til et imponerende tempel. Den indre del af templet blev hugget ud i klippen, med en længde på mere end 60 meter, og er smukt dekoreret med søjler, farverige relieffer og figurer skåret ud i klippen. Lidt derfra ligger et mindre tempel, der er dedikeret til hans ynglings hustru, dronning Nefertari. Vær venligst opmærksom på at du her ser noget unikt i Ægyptisk kunst – statuerne af kongen og dronningen, der pryder facaden, er lige høje.

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Vi spiser frokost i byen og slutter dagen med Ægyptens bedste og mest moderne lys og lyd show med laser, der viser kærlighedshistorien mellem Ramses II og dronning Nefertari. Herefter kører vi tilbage til Aswan.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

5
5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Dag 5: Aswan

Aswan Dæmningen – Philae Templet – Felucca – Nubisk Landsby (tilkøb)

Så er vi nået til Aswan, og efter morgenmaden vil vi slutter vores 5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor to Aswan med besøget til  den store Aswan dæmning, en af de største bedrifter inden for arkitektur og ingeniørarbejde i det 20. århundrede. Fra dæmningen er der en storslået udsigt over Nasser-søen, der er verdens største menneskeskabte sø. Det kæmpestore vandreservoir, der er opstået bag dæmningen strækker sig 550 km sydpå og helt ind i nabolandet Sudan. Hele området var tidligere hjemsted for godt 40.000 mennesker fra Nubien og Sudan, der blev forflyttet i forbindelse med dæmningsbyggeriet.

Herefter kører vi til den lille havn, hvorfra vi vil sejle ud på Nasser-søen og besøge Philae Templet, der er tilegnet den vigtige egyptiske gudinde Isis. Templet blev reddet fra oversvømmelse i forbindelse med opførslen af Aswan dæmningen af UNESCO, der gennem et 8 år langt projekt rekonstruerede templet sten for sten på sin nuværende beliggenhed.

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

Efter frokost vil vi nyde endnu en sejltur på Nilen, denne gang i en felucca. Der er også mulighed under vores 5 Dages Nilkrydstogt fra Luxor to Aswan for at opleve en ekstra sejltur mellem stenpuklerne og øerne i Nilen, til Den Nubiske Landsby, hvor vi besøger Nubierne og leger med krokodillerne.

Morgenmad, frokost og middag er inkluderet

 

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan med dansk guide
Prisen er ved minimum 4 personer

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan med dansk guide Prisen inkluderer:
 • Indenrigs flybilletter
 • Indkvartering på et 5 stjernet Nilkrydstogtskib
 • Alle måltider
 • Alle udflugter og adgangsbilletter
 • Dansk guide
 • Alle fly-skatter og afgifter
 • Ægyptisk visum
5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan med dansk guide Prisen inkluderer ikke:
 • Udenrigs flybilletter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til alt personale
 • EU Produktionsansvarsforsikring
 • Rejse- og sygeforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Andet der ikke er specificeret

Børn under 12 år betaler kun for flybilletter, mad og adgangsbilletter ved seværdigheder!!

Børn under 4 år betaler kun flybilletter og ikke mere end det!!

5 Dage Nilkrydstogt fra Luxor til Aswan med dansktalende guide i Egypten

Sfinks Rejser står for at gennemføre alle vores kulturelle udflugter, rundrejser og Nilkrydstogt med en faglig dygtig dansktalende guide & egyptolog. Vores dansktalende guide i Egypten har læst til turisme & egyptologi i 4 år på universitetet. De er godkendte hos de ægyptiske myndigheder og har også en licence fra ministeriet af turismen.

Elephantine øen Aswan

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating