Dagstur til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster
Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

 Udflugt til Sinai bjerget

Kom med os til det kulturelle sted for muslimer og kristne (Sinai bjerget), hvor Gud talte til profeten Moses, en chance for at opleve den hellige dal. Vi beder dig bare om at tage tøflerne af efter alt hvad du er i Holy Valley. Gå til toppen af bjerget og se på solopgangen ved siden af Moses-hulen, hvor profeten Moses modtog de ti bud. Besøg det ældste kloster, der er berømt for at være hjemsted for historien om Moses og den brændende busk. St. Catherine er stadig hjemstedet for munke, der bygger det og fortsætter med at beskytte det gennem århundreder.

Sinai bjerget eller Gebel Musa på arabisk, er også kaldt Tur Sinai. Det er et bjerg i Sinai-halvøen, der også er nævnt mange gange i2. Mosebog i Toraen, Biblen og Koranen. I følge den jødiske, kristne og islamiske religion, var det bibelske Sinai bjerget dette sted, hvor Moses modtog de ti bud.
Sinai Bjerget er 2.285 m høj, og står i nærheden af byen Skt. Katharina, og ved siden af Skt. Katharinas Bjerg, der anses for at være det højeste bjerg i Egypten (2.642 m høj). Det er omgivet på alle sider af højere toppe af bjergkæden.
Sinaibjerget viser en kompleks ring, der består af alkalisk granit, der er trængt ind i forskellige bjergarter bl.a. vulkansk sten.

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster i detaljer

 Udflugten til Mosesbjerget

Vi henter dig direkte til vores Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster fra din hotel dør tidligt om aftenen, hvor vores rejseleder vil bære et skilt med dit navn på, i hånden. Vi vil nu køre til foden af Sinai bjerget, også kaldt Jebel Musa eller Mosesbjerget, hvor det, ifølge Biblen, siges at Moses modtog de 10 Bud fra Gud udhugget på stentavler.

Når vi ankommer, vil vi starte vores vandretur mod toppen. Da turen foregår om natten, vil vi få udleveret lommelygter til at oplyse vores vej. Det menes, at den, der bestiger bjerget syv gange, til fods, vil blive tilgivet sine synder, men hvis du føler, at du ikke kan klare den lange og delvist udmattende tur, så bare rolig – for et mindre beløb kan kameler bære jer det meste af vejen, eller bare et stykke. Det er kun de sidste skridt du skal gå alene, op ad en trappe (the ‘Steps of Repentance’), før I når til bjergets top. Undervejs kan I nyde den enestående atmosfære, når I går op ad det hellige bjerg under stjernehimlen.

Mosesbjerget 10 bud

Inden solopgang vil vi nå toppen, hvor man kan se det Hellige Treenigheds Kapel, samt en moské. Find nu et godt sted at sidde, for om lidt vil I få et vidunderligt syn – solopgangen. Du vil blive henrykt over dette øjebliks skønhed, og den spirituelle atmosfære, og du vil helt sikkert komme til den konklusion, at denne oplevelse var al anstrengelsen værd.

Toppen af Mosesbjerget

På Toppen af Mosesbjerget eller Sinai bjerget findes en moské, der stadig bruges af muslimer. Der findes også et græsk-ortodoks kapel, som blev bygget i 1934 ovenpå ruinerne af en kirke fra det 16. århundrede – dette kapel er ikke åben for offentligheden. Kapellet omslutter klippen, som anses for at være kilden til de bibelske stentavler.
På toppen findes også “Moses’ hule”, hvor Moses blev beskyttet af stenene, der faldt fra bjerget, hvorefter han besvimede, da han talte med Gud og modtog de Ti Bud. Der er ikke noget jødisk sted for tilbedelse eller mindesmærke forbundet med Sinai Bjerg.

NB! Toppen af Mosesbjerget ligger i ca. 2285 meters højde. Medbring derfor varmt tøj!

Skt. Katharinas Kloster

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster
Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Efter solopgangen vil vi vandre ned mod Skt. Katharinas Kloster, og gøre ophold for at spise morgenmad, inden vi besøger klosteret. Klosteret ligger for foden af Mosesbjerget, på det sted, hvor Moses sagde, at han havde set den Brændende Busk. De første tegn på klosterliv på dette sted, formodes at have fundet sted allerede i det 4. århundrede e.Kr, hvilket gør klosteret til et af de ældste i verden. Kejserinde Helena, mor til Konstantin I, beordrede i det tidlige 4. århundrede e.Kr, at der skulle bygges et kapel på det sted, hvor den Brændende Busk efter sigende står. Klosteret i sin nuværende form blev bygget af kejser Justinian I, i det 6. århundrede e.Kr., med stærke fæstningsværker, for at beskytte munkene. Dette sted anses som helligt for både jøder, kristne og muslimer, og under Fatimide tiden blev en moské bygget her, da muslimer beskyttede klostret, kirken og munkene mod beduiner.

Du kan her se bygningerne, murerne og dekorationerne i deres næsten oprindelige form, samt utallige værdifulde genstande, som har overlevet indtil i dag, og har vist sig at være en ekstraordinær skat for moderne videnskabsmænd, gennem historien. Biblioteket omfatter den næststørste samling af gamle håndskrifter og manuskripter i verden – kun overgået af biblioteket i Vatikanet!

Klosteret huser stadig ortodokse munke og er et af de ældst fungerende klostre i verden ifølge UNESCO, som også satte det på UNESCO’s Verdensarvsliste fra 2002.

Skt. Katharinas Kloster Historie

Skt. Katharina boede i Alexandria under forfølgelsen af kristne under Maximinus’ regeringstid i (305-313 e.v.t.), og da hun konverterede til kristendommen torturerede romerne hende, og endelig slog de hende ihjel i 307 e.v.t. Fem hundrede år senere, havde en munk en vision, hvor resten af Skt. Katharinas krop blev båret af engle, og blidt placeret på toppen af det højeste bjerg i Sinai.

Derfor bar munkene hendes rester til Transfiguration kirken i klosteret. Både kirken og klosteret er opkaldt efter hende. Munkevæsenet var en flugt fra den romerske vold, der spredtes i det 4. årh. e.v.t. Især i Firan dalen, El Tur, og Moses bjerget. De første kristne tog ly i forskellige områder i Ægyptens ørken, især ved de områder nær vandkilder såsom oaserne. Det var Kejserinde Helena (250-330 e.v.t.), mor til Konstantin I, der byggede klosteret, herunder et kapel, der er kendt som Jomfru Marias Kapel, ved den brændende busk, ved siden af Mosesbjerget hvor Moses modtog de ti bud.

I det 6. årh. opførte kejser Justinian kirken mellem 527 og 565 e.kr., som i dag er kendt som Transfigurations Kirken. Både kirken og klosteret blev senere opkaldt efter Skt. Katharina. Justinian byggede også en høj fæstningsstenmur, med tårne til at beskytte klosteret mod angreb. Stedet anses for et helligt sted for både jøder, kristne og muslimer. Derfor blev en moske bygget senere, under fatimide tiden, da muslimer beskyttede klostret, kirken og munke mod beduiner. Klosteret er blevet æret af herskere i hele sin historie. Disse omfatter Kejserinde Helena, Kejser Justinian, Profeten Mohammed, Sultan Slim I, Kejserinde Katarina af Rusland og Napoleon Bonaparte. Moderne statsoverhoveder fortsætter med at vise deres interesse for klosteret.

Klosteret anses i dag, som en veritabel ark for sine åndelige skatte. Disse omfatter de håndskrifter og tidlige trykte bøger, der er bevaret på biblioteket, og de flotte ikoner.

NB! Før du kan træde ind i klosteret, skal du dække dine ben, arme og dit hoved.

Efter dette besøg vil vi køre dig tilbage til hotellet, hvor vi vil ankomme om eftermiddagen.

NB! Børn op til 3 år: – gratis; børn op til 12 år – 50 % rabat

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Prisen inkluderer:

  • Transport fra/til dit hotel i førsteklasses køretøjer med A/C
  • Guide assistance
  • Morgenmad på en lokal resturant
  • Adgangsbillet til Skt. Katharinas Kloster

Prisen inkluderer ikke:

  • Drikkepenge til chauffører og safariguider
  • Personlige ejendele, måltider, drikke
  • Varer eller ydelser, som ikke er nævnt

Mosesbjerget

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating