Safaga Egypten

Safaga Egypten

Safaga Windsurfing
Safaga Windsurfing

Safaga

Safaga er en havneby ved Det Røde Hav, og ligger ca. 61 km syd for Hurghada. Denne lille havneby er også et turist område, der består af flere bungalows og hytter, men også en del fine hoteller. Da der er mange fosfat-miner, betragtes byen som fosfat eksportens hjerte.

Safaga til Luxor

En asfalteret vej på ca. 164 km forbinder byen med Qena by i det Øvre Egypten og derfra kører man videre til Luxor. Derfor kan alle turister fra Hurghada eller Safaga køre til Luxor på den vej der kører gennem den østlige ørken og rødehavsbjergene. Så har man en stor mulighed for at træffe med beduinerne.

Havnebyen

Havnen i byen er også porten til Dubai havn i Saudi Arabien hvortil pilgrimme eller rejsende til Saudi Arabien rejser med færge. Byen er en charmerende havneby, hvorfra hovedsagelig fosfat udskibes, men derudover foretrækker mange dykkere at bo her, da byen ikke er præget afså mange turister som Hurghada. For dykkere ligger de vigtigste rev ca. 6-8 km fra kysten mellem Safaga Island og Ras Abu Soma, hvortil man kommer med båd.

Windsurfing

Byen har nogen turistindustri, særlig indstillet på dykning. I 1993 blev verdensmesterskabet i windsurfing afholdt hende. Mens Luxor’s templer og pyramiderne i Giza er højdepunkter for rejsende, der er interesseret i egyptisk kultur, betragtes Safaga som et drømmested for windsurfere og kitere.

Byen tilbyder ikke kun adskillige dykkerbaser, men er uden tvivl en af de bedste windsurfing- og kitesurfepladser i Egypten. Rummelige sandstrande strækker sig rundt om Safsas dybhavshavn, og et af vores største og bedst udstyrede centre ligger lige på en af de smukkeste og bredeste strande af dem alle!

Sandkur i Safaga

Safaga Sandkur 

Byen har endnu en vigtig turist attraktion, der tiltrækker mange turister fra hele verden ”Sandkur”. Man har fundet ud af, at sandet i området indeholder radioaktive grundstoffer og mineraler, der er effektive ved rheumatoid arthritis (leddegigt) terapi. Analysen viste også, at jorden indeholder sort sand, hvilket er nyttigt til at kurere akut og kronisk arthritis, gigt og hudirritationer såsom psoriasis.

Patienter, der lider af rheumatoidiske lidelser, kommer til byen hvor de bliver begravet i det sorte sand, med undtagelse af hovedet, maven og brystet, to gange om dagen, efter solopgang og før solnedgang. Behandlingen varer omkring en måned.

Modsat bader psoriasispatienter i havet og ligger i solen, dog også to gange dagligt. Tidsrummet hvori de bliver ​​eksponeret for solen, bliver ordineret af terapeuten og patienten skal kunne se hurtige forbedringer i løbet af en måned, alt efter omstændighederne. I akutte tilfælde bliver patienter bedt om at gentage behandlingsforløbet.

Salt kur 

På grund af overfloden af koralrev i området, er vandet 35 % mere salt end i andre have, hvilket i høj grad hjælper til behandlingen af psoriasis. Mere salt, som det kan ses i Det Døde Hav, betyder også mindre tyngdekraft, og dette menes at forbedre blodcirkulationen. Balancen i saltkon.

centration i og uden for kroppen påvirker også behandlingen positivt ifølge NRC (National Research Centre).