Derr Templet
Derr Templet

Derr templet

Derr Templet ligger 208 km syd for Aswan, og blev hugget af klippen under Ramses II. Templet blev dedikeret til guderne Ptah og Amon samt Ramses II,som senere guddommeliggjorde sig selv. Templets vægge er udsmykket med relieffer, der repræsenterer Ramses II’s militære kampagner mod Nubien, samt andre billeder hvor han offrer til templets guder.

Væggene er dekoreret med scener, der repræsenterer Ramses IIs militære kampagner mod Nubien og scener med offergaver til templets gud. Templet blev dårligt ødelagt gennem århundrederne og plyndret, og mange dele af det er genbrugt til anden bygning eller er gået tabt, men forbløffende detaljer og steder at udforske er stadig tilbage.

Derr templet – Ramsses II

Derr templet eller el-Derr er et speos eller klippehugget egyptisk tempel i Nedre Nubien. Det blev bygget under det 19. dynasti af farao Ramesses II. Det er det eneste klippehugget tempel i Nubien, som blev konstrueret af denne farao på højre (eller østlige) bredd af Nilen og plejede at stå ved el-Derr.

Templets unikke stilling “skyldtes sandsynligvis floden ved dens tilgang til Korosko-svingen i en ‘unaturlig’ sydøstlig retning.” Derr-strukturen blev kendt i gamle tider som ‘Templet af Ri’amsese-meryamun [Ramesses II] i Domænet af Re ‘ og blev dedikeret til guden Ra-Horakhty.

Forskere er uenige om sin nøjagtige konstruktionsdato: Den franske egyptolog Nicolas Grimal siger, at den blev bygget i det trettende år af Ramesses II, formodentlig for at falde sammen med hans første kongelige jubilæum.

I modsætning hertil skriver John Baines og Jaromír Málek, at Derr-templet “blev bygget i anden halvdel af kongens regeringstid”, sandsynligvis fordi dens “plan og dekoration ligner det store tempel i Abu Simbel (minus de kolossale siddende statuer mod facaden ). ” Abu Simbel templer blev bygget mellem 24 og 31 i Ramesses ‘regeringsperiode.

Ifølge Joyce Tyldesley blev Derr-templet bygget af Setau, der vides at have fungeret som Ramesses ‘Viceroy of Kush eller Nubien mellem år 38 og 63 i denne faraos regeringstid

Ramses II
Ramses II Ved Derr templet, Nubien, Nassersøen, Aswan

Dekorationer og arkitektur

Tempelruiner i 1960.

Relief af Ramesses II i Derr templet 

Derr templet er mere detaljeret end Beit el-Walis speos og “bestod af en række af to hypostylehaller (sandsynligvis forudgående med en forhal og en pylon), der fører til et tredobbelt helligdom, hvor en kult med statuer af Ramesses II, Amon -Re, Ra-Horakhty og Ptah blev fejret. ” Da Rens blev renoveret og restaureret i moderne tid, viste Derr sig at indeholde usædvanligt lyse og livlige lettelsesdekorationer, der kontrasterede skarpt” med de mere dæmpede farvetoner “fra andre egyptiske templer.

Godt at vide om Derr templet:

Dette tempel ligger 208 km syd for Aswan. Det blev flyttet til et nyt sted tæt på Amada-templet. I 1964 blev templet demonteret og flyttet sammen med Temple of Amada til et nyt sted. Tidlige rejsende besøgte det originale sted, og selve templet blev først undersøgt og udgivet af Aylward Blackman i 1913. Ligesom andre nubiske templer gik nogle af templets dekorationer tabt på grund af det blev brugt som kirke af de tidlige kristne. Det blev skåret i en klippe, de resterende dele består nu af to søjler i søjler og de bageste helligdomme. En af de to søjler er skåret i klippen. Den tredje række består af engagerede Osiride-søjler fra Ramesses II, der er større end de andre. Dette er et typisk tema i mange af hans nubiske templer.

Hvordan man kommer til Derr templet?

Derr templet er inkluderet i de fleste af Nassersøen-krydstogtture, der sejler fra Aswan, fordi det ligger i nærheden af Amada templet. Andre nærliggende gamle historiske steder, som ligger i nærheden af Derr templet ved Nassersøen. Normalt besøges alle disse seværdigheder sammen som en del af det unikke 5-stjernede luksus-Nasser-krydstogt eller ved at leje en båd fra Aswan for at udforske disse vidunderlige formationer sammen med Sfinks Rejser

Nassersøen krydstogter & De Nubiske templer

Udforsk det bedste af Egypten, specielt de nubiske templer og gamle nubien, og lad stress og bekymringer, du har bagved, sejle og opleve en afslappende rejse sydpå Nasser-søen for at se monumenter og ruiner i det gamle Nubia. Nyd at se en af de største menneskeskabte søer i verden og se på dens bredder mange af Egypts store vidundere som de ikoniske Abu Simbel-templer, og gå tilbage til det faraoniske Egypten og regeringen for Ramses II. Udforsk Nassersøen og de forskellige krydstogter at vælge imellem, som lover at være en oplevelse som ingen anden.

Dag 1 – Mandag

13:00 Indtjekning.
13:00 Frokost om bord.
17:00 Tea Time.
20:00 Middag om bord.
Over Night at Aswan.

Dag 2 – Tirsdag

08:00 Besøg KALABSHA Templer.
10:30 Sejle til WADI EL SEBOUA.
13:00 Frokost om bord.
17:00 Tea Time.19:15

Cocktailparty (præsentation af hovedafdelinger).
20:00 Middag om bord.
Over Night at Wadi ElSeboua.

Dag 3 – onsdag
08:00 Besøg WADI EL SEBOUA Templer.
10:30 Sejle til AMADA.
16:00 Besøg AMADA (Amada + Derr + Pennut grav).
21:30 Nubian Show (af personalet).
Over Night på AMADA.

Dag 4 – Torsdag
06:30 Sejle til KASR IBRIM.
Over View Kasr Ibrim (15 minutter kun for fotos Fra Sundeck).
08:45
Abu Simbel Temple Panorama (15 minutter til fotosKun fra Sundeck). 00:15
12:30 Besøg Abu Simbel-templet.
20:00 Valgfrit besøg i Sound & Light Show.
20:00 Over natten ved Abu Simbel.

Dag 5 fredag
09:00 Udtjekning