Ain Sokhna

Ain Sokhna
Ain Sokhna

Ain Sokhna Byen ligger ca. 55 km syd for Suez bugten og ca. 120 km øst for Cairo. Nylige arkæologiske udgravninger har vist, at der var en gammel faraonisk havn og bosættelse i dette område. Havnen blev primært brugt til at krydse over til den sydlige del af Sinai-halvøen på den anden side af bugten. Der findes nogle vigtige klippe-inskriptioner i området – især er der en inskription af Mentuhotep IV, den sidste konge af det 11. dynasti (ca. 2000 f.Kr.).

Ain Sokhna Industriområdet

Industriområdet i Ain Sokhna, East Port Said, Silicon Valley og Qantara giver store landområder til let, mellemstor og tung industri. Potentielle muligheder er tilgængelige inden for farmaceutiske produkter, fødevareforarbejdning, bilindustri, elektronik, tekstiler, petrokemiske produkter og andre industrier.

Beskrivelse:

Ain Sokhna ligger 45 km syd for Suez City, regionens administrative centrum.
Regionen er forbundet med det nationale og regionale transportsystem;
Vejnettet: Kystvejen, Wadi Hagol-vejen, Den gamle Kairo-vej, Den nye Kairo-vej.
Jernbane: En eksisterende jernbanelinje mellem Ain Sokhna og Suez planlægges opgraderet ved at tilføje yderligere tre passagerstationer.

Infrastruktur:

Industriområdet serveres og er fuldt forbundet med el- og vandnet. Der er også et nyt vandanlæg under opførelse til dækning af det nuværende vandunderskud.

Vedvarende energi

Fornybar sektoren er meget lovende med et stærkt potentiale for udvikling af sol- og vindmølleparker og for etablering af rene energisektorer.

Maritime tjenester

Med over 17.000 skibe, der passerer gennem Suez-kanalen hvert år, er Suez Canal Economic Zone ideelt placeret til udvikling af maritime relaterede aktiviteter, herunder skibsbygning og reparation af skibe, bunkring, skrotning og genbrug af skibe.

Ain Sokhna er vært for økonomisk betydningsfulde reserver af råolie og naturgas, der er udvundet på området. Regionen har derudover sukkerfabrikker og andre tunge industrier bl.a. keramik og cement.

Ain Sokhna badeferie

Ain Sokhna’s placering nær Cairo har gjort det til en vigtig destination for Cairenske turister, som ønsker at komme ud af hovedstadens berygtede sommervarme. Med en motorvej bygget i slutningen af ​​2000’erne, er Ain Sokhna lidt mere end en times kørsel fra Cairo, og er således hovedsagelig en weekend destination, mens længere ferier ofte afholdes i Alexandria eller ved den vestlige del af den nordlige kyst i stedet. Det er en af ​​de få ressorter på Ægyptens Rødehavs Riviera, der primært er optaget af ægyptere; de fleste andre ressorter er optaget af europæiske turister.

Galala Mountain-projektet

Med en bevægelse på 76 km 2 på ”al-Galala al-Bahareya”, der ligger 700 meter over havets overflade i Rødehavsområdet mellem Ain Sokhna og Zafarana, opretter den væbnede styrker Engineering Authority og mere end 100 lokale civile virksomheder en integreret by på El-Galala Plateau.

Projektet blev lanceret i januar 2014 og giver mere end 150.000 jobmuligheder til arbejdstagere, ansatte og ingeniører og består af tre dele: hovedvejen (82 kilometer, der strækker sig fra Wadi Hagoul-tunnelen på Sokhna-vejen indtil kilometer 10 på Beni Suefs Zafarana vej), den integrerede by og en integreret turistby i Ras Abu Al-Darag.

Projektet skaber et nyt civiliseret samfund med alle tilgængelige tjenester og beskæftigelsesmuligheder, herunder et universitet, der i øjeblikket er under opførelse, og fosfatfabrikker. King of Abdullah bin Abdulaziz universitet ligger også kun 7 kilometer væk.

I overensstemmelse med Egypts plan om at diversificere turismetyper i landet, der spænder fra kulturelle, medicinske, religiøse og professionelle såvel som andre typer turisme, vil Plateau-projektet også have et turiststed på 1.000-feddan, et hotel ved hotellet strand og et andet hotel på toppen af ​​bjerget – som begge nyder en betagende natur, en Aquapark, der er hjemsted for tre svømmebassiner og 18 forskellige rides med international standard, lystbådehavn, et indkøbscenter og den største telepherique (svævebane) ) i Mellemøsten-regionen; som alle er beregnet til at sikre, at El-Galala Plateau Project tiltrækker mange lokale og internationale turister. Kysthotellet inkluderer 297 værelser, 28 villaer knyttet til hotellet og 48 hytter.

Vand- og energiressourcer til platået vil blive leveret gennem opførelse af afsaltningsanlæg med en daglig kapacitet på 150.000 kubikmeter og opgradering af Suez’s Ataqa kraftværk og Zafranas vindmølleparker. Den integrerede by er indstillet på at have energi, der hovedsageligt leveres gennem nye og vedvarende energikilder.

Galala Mountain-projektet

Under en inspektion af by- og servicebyen af ​​præsident Abdel Fattal al-Sisi i september 2018 erklærede præsidenten vitaliteten af ​​projektet med at nå et bysamfund – præsident Sisi havde fokuseret på at skabe afrundede byer i løbet af hans første og andet (nuværende) periode som præsident – hvor borgerne kan nyde en anstændig livsstil.

”Præsident Sisi lyttede til detaljeret forklaring af det integrerede udviklingsprojekt. Sisi besøgte også det gigantiske afsaltningsanlæg i Galala by med en kapacitet på 150.000 kubikmeter om dagen. Derefter flyttede han over den øverste bro og besøgte Aquaparken i Galala Marina, ”sagde præsident talsmand Bassam Radi i en erklæring.

”Sisi roste indsatsen for at afslutte projektet i overensstemmelse med internationale standarder,” understregede Radi.

Præsidentens talsmænd forklarede videre, at den egyptiske præsidents fokus på projektet kommer som et resultat af den positive effekt, det vil have på investeringsmuligheder, turisme, fosfatindustrien og give borgerne et rent miljø at bo i.

Galala Mountain-projektet

Galala Mountain-projektet er et af over 253 nationale projekter, som den militære ingeniørmyndighed overvåger landsdækkende. Generelt er fast ejendom og infrastrukturprojekter, der gennemføres af landet, afgørende for at sikre, at der er plads nok til den stadigt voksende egyptiske befolkning og til at lokke til udenlandske, såvel som lokale, investorer, og bringe flere turister ind i landet, alt sammen hvoraf vil bidrage til at vende økonomien rundt.

El-Galala Plateau kommer som en del af et skridt på Egypts vegne for at vende sig mod integrerede byer.

Galala Mountain-projektet