TA Certificate 2016

Gebel Al Mawta

Også kendt som Dødsbjerget, er fuld af gamle grave, hvoraf fire er værd at besøge.

1. Niperpathot’s grav er en af de ældste og største med tre værelser på begge sider. Det er dekoreret med inskriptioner.

2. Krokodille graven er en tre-værelses grav med dekorationer, der viser Hathor ko-gudinden, Osiris og nogle dyr, herunder en krokodille. Fakhry fortæller en historie om, hvordan de lokale indbyggere, der aldrig havde set en krokodille, blev fascinerede af maleriet da det blev opdaget i 1941 og spekulerede over hvor store de kan blive i virkeligheden. "Med hensyn til længde, varierede deres estimater fra ti til hundrede meter! Nogle af dem ønskede at kende sandheden fra mig, men jeg afstod fra at sige noget, der kan ødelægge deres sjov. “(Fakhry, Siwa-oasen. AUC, s.187.)

3. Mesu–Isis’s grav er en ufærdig grav, men har en velbevaret rød og blå frise af hellige kobraer over indgangen. Ejerens navn kan ikke tydes på grund af skader, så graven er kendt ved hans kones navn

4. Si–Amun’s grav er den mest farverige og smukkeste af alle gravene på Gebel Al Mawta. Højdepunktet i denne grav er et maleri af gudinden Nut, der står under et morbærfigentræ.