Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster
Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster i detaljer

Vi henter dig direkte til vores Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster fra din hotel dør tidligt om aftenen, hvor vores rejseleder vil bære et skilt med dit navn på, i hånden. Vi vil nu køre til foden af Sinaibjerget, også kaldt Jebel Musa eller Mosesbjerget, hvor det, ifølge Biblen, siges at Moses modtog de 10 Bud fra Gud udhugget på stentavler.

Når vi ankommer, vil vi starte vores vandretur mod toppen. Da turen foregår om natten, vil vi få udleveret lommelygter til at oplyse vores vej. Det menes, at den, der bestiger bjerget syv gange, til fods, vil blive tilgivet sine synder, men hvis du føler, at du ikke kan klare den lange og delvist udmattende tur, så bare rolig – for et mindre beløb kan kameler bære jer det meste af vejen, eller bare et stykke. Det er kun de sidste skridt du skal gå alene, op ad en trappe (the ‘Steps of Repentance’), før I når til bjergets top. Undervejs kan I nyde den enestående atmosfære, når I går op ad det hellige bjerg under stjernehimlen.

Inden solopgang vil vi nå toppen, hvor man kan se det Hellige Treenigheds Kapel, samt en moské. Find nu et godt sted at sidde, for om lidt vil I få et vidunderligt syn – solopgangen. Du vil blive henrykt over dette øjebliks skønhed, og den spirituelle atmosfære, og du vil helt sikkert komme til den konklusion, at denne oplevelse var al anstrengelsen værd.

NB! Toppen af Mosesbjerget ligger på ca. 2285 meters højde. Medbring derfor varmt tøj!

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster
Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Efter solopgangen vil vi vandre ned mod Skt. Katharinas Kloster, og gøre ophold for at spise morgenmad, inden vi besøger klosteret. Klosteret ligger for foden af Mosesbjerget, på det sted, hvor Moses sagde, at han havde set den Brændende Busk. De første tegn på klosterliv på dette sted, formodes at have fundet sted allerede i det 4. århundrede e.Kr, hvilket gør klosteret til et af de ældste i verden. Kejserinde Helena, mor til Konstantin I, beordrede i det tidlige 4. århundrede e.Kr, at der skulle bygges et kapel på det sted, hvor den Brændende Busk efter sigende står. Klosteret i sin nuværende form blev bygget af kejser Justinian I, i det 6. århundrede e.Kr., med stærke fæstningsværker, for at beskytte munkene. Dette sted anses som helligt for både jøder, kristne og muslimer, og under Fatimide tiden blev en moské bygget her, da muslimer beskyttede klostret, kirken og munkene mod beduiner.

Du kan her se bygningerne, murerne og dekorationerne i deres næsten oprindelige form, samt utallige værdifulde genstande, som har overlevet indtil i dag, og har vist sig at være en ekstraordinær skat for moderne videnskabsmænd, gennem historien. Biblioteket omfatter den næststørste samling af gamle håndskrifter og manuskripter i verden – kun overgået af biblioteket i Vatikanet!

Klosteret huser stadig ortodokse munke og er et af de ældst fungerende klostre i verden ifølge UNESCO, som også satte det på UNESCO’s Verdensarvsliste fra 2002.

NB! Før du kan træde ind i klosteret, skal du dække dine ben, arme og dit hoved.

Efter dette besøg vil vi køre dig tilbage til hotellet, hvor vi vil ankomme om eftermiddagen.

NB! Børn op til 3 år: – gratis; børn op til 12 år – 50 % rabat

Prisen inkluderer:

  • Transport fra/til dit hotel i førsteklasses køretøjer med A/C
  • Guide assistance
  • Morgenmad på en lokal resturant
  • Adgangsbillet til Skt. Katharinas Kloster

Prisen inkluderer ikke:

  • Drikkepenge til chauffører og safariguider
  • Personlige ejendele, måltider, drikke
  • Varer eller ydelser, som ikke er nævnt

Udflugt til Mosesbjerget og Skt. Katharinas Kloster

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating