Snorkleudflugt til Tiran Øen

Snorkleudflugt til Tiran Øen
Snorkleudflugt til Tiran Øen

Tiran-øen, der ligger ved indgangen til Tiranstrædet, skal ses, når man holder ferie i Sharm el-Sheikh. Øen, der er omgivet af klart, blåt vand, er et paradis for dykkere. Selve øen er også den 1-times bådudflugt fra Sharm værd, fordi dens bjergtagende strande er ligeså pragtfulde som de skatte, der skjuler sig under havets overflade. Vandet er 1800 m dybt i denne del af Aqaba-bugten, og der er stor sandsynlighed for at se hajer, djævlerokker og barracudaer i den dybere ende.

Jackson Reef, – Woodhouse Reef – Thomas Reef – Gordon Reef

Der er fire korallrev i en linje over sundet, nemlig Jackson Reef, Woodhouse Reef, Thomas Reef og Gordon Reef. Disse blev opkaldt efter de britiske kartografer, der skabte det første nautiske kort over regionen. I dag kan dykkere nyde koralrevplateauer, der vrimler af fisk og stejle murafleveringer, der tilbyder spændende pelagiske møder. Især hammerhajer og lejlighedsvis tigerhaj ankommer på de stærke strømme, der gør dykning i sundet til et evig eventyr. En række vrag står på kanten af ​​revene som en advarsel til passerende skibe. Et par af disse er inden for rekreative grænser og tilbyder lidt forskellige til dykkere i området.

Snorkleudflugt til Tiran Øen i detaljer

Der ligger også en del skibsvrag omkring øen, der sank på deres rute mellem Israel og Jordan. På de dybere vande er det også muligt at møde delfiner, og hvis du er heldig kan du svømme med dem lige her i deres naturlige miljø.

Mens vi sejler kan du nyde solen fra dækket, og nyde det slående syn over den ægyptiske kystlinje på den ene side, og Saudi Arabien på den anden side.

NB! Hvis du ønsker at prøve at dykke, er det muligt at få en prøvetime.

 

Snorkleudflugt til Tiran Øen

NB! Snorkleudflugt til Tiran Øen regler for Børn op til 3 år: – gratis; børn op til 12 år – 50 % rabat

Snorkleudflugt til Tiran Øen Prisen inkluderer:
  • Transport fra/til dit hotel i førsteklasses køretøjer med A/C
  • Bådtur med tre stop
  • Guide assistance
  • Frokost ombord
Snorkleudflugt til Tiran Øen Prisen inkluderer ikke:
  • Drikkepenge til chauffører og safariguider
  • Personlige ejendele, måltider, drikkevarer eller ydelser, som ikke er nævnt
  • Snorkleudstyr (kan lejes mod et lille gebyr)
  • Badetøj og håndklæde
  • Visum

Tiran øen

Snorkleudflugt til Tiran Øen fra Sharm El Sheikh
Snorkleudflugt til Tiran Øen fra Sharm El Sheikh

Tiran øen er en ø inden for de maritime grænser i Saudi-Arabien, der blev administreret af Egypten i fortiden. Imidlertid blev suveræniteten over de to Rødehavsøer, Tiran og Sanafir, officielt afgivet til Saudi-Arabien som led i en maritim grænseaftale mellem Egypten og Saudi-Arabien. Aftalen blev derefter godkendt af det egyptiske parlament og endelig ratificeret af den egyptiske præsident den 24. juni 2017.

Øen er placeret ved indgangen til Tiran-strædet, der forbinder Det Røde Hav med Akaba-bugten. Det har et areal på ca. 80 kvadratkilometer. Det er en del af Ras Muhammad Nationalpark. Tiran-strædet er Israels eneste adgang fra Akaba-bugten til Røde Hav, og Egypts blokade af Tiran-strædet den 22. maj 1967 var casus belli for Israel i seks-dages krigen.

Tiran Island er af strategisk betydning i området, da den udgør den smaleste del af Tirans stræder, som er en vigtig søpassage til de vigtigste havne i Aqaba i Jordan og Eilat i Israel. Israel overtog kort Tiran Island under Suez-krisen og igen fra 1967 til 1982 efter seks-dages krigen. Øen er kun beboet af militært personel fra Egypten og Multinational Force and Observers (MFO).

Snorkleudflugt til Tiran Øen

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating