TA Certificate 2016

Dahab

Dahab, eller guld på arabisk, er en lille badeferie by, der ligger på den sydøstlige kyst af Sinai-halvøen i Ægypten. Byen var oprindeligt en beduin fiskerby og ligger omkring 80 km nordøst for Sharm El Sheikh.

Dahab betragtes som en af Sinais mest skattede dykkersteder. Efter Seksdageskrigen blev byen, ligesom resten af halvøen, besat af Israel, men Ægypten fik den tilbage efter fredstraktaten i 1979.

Mange internationale hotelkæder blev bygget samt andre hjælpefaciliteter, der siden har gjort byen til et populært turistmål. Skal man holde ferie Dahab, vil de fleste rejse via Sharm El Sheikhs Internationale Lufthavn.

Masbat (inden Dahab) er en populær dykker destination, og der ligger flere end dykkercentre lige inden for Dahab. Dahab er delt til tre store dele: Masbat, som omfatter beduinlandsbyen Asalah, ligger i nord, og er en populær dykker destination med mange dykkercentre.

Syd for Masbat ligger Mashraba, hvilket er mere turistmæssig og har betydeligt flere hoteller. I den sydvestlige del er Medina, som omfatter området Laguna, der er berømt for sit fremragende lave vand til windsurfing.

Turismen i byen

Dahab tiltrækker et stort antal turister, da byen er verdenskendt for sin windsurfing. Pålidelige vinde giver fremragende faldskærms- og vandforhold inde ved Dahabs sandtange.

Dykning, fridykning og snorkling er også populære aktiviteter, da mange rev umiddelbart støder op til havnefronten og hotellerne. Det nærliggende Blå Hul, der har tilnavnet som "Verdens farligste dykkersted" samt Canyon er internationale berømte dykkersteder.

Der er mange andre spændende aktiviteter såsom kamelridning, hesteridning, cykling, mountain bikes, jeep og ATV ture. Sinaibjerget, der ligger ca. to timers kørsel fra byen, med Skt. Katharinas Kloster er et populært turistmål.