TA Certificate 2016

Nasser Søen

Som en resultat af opførelsen af Den Høje Dæmning, blev en kæmpe stor sø dannet Nassersøen.

Nassersøen er verden største vandreservoir, beliggende syd for Den Høje Dæmning og strækker sig ned til det nordlige Sudan. Den blev skabt af Aswans høje dæmning i 1960-1971.

Nasser Søen er ca. 550 km lang (300 km indenfor Ægyptens grænser), 35 km bred på det bredeste sted og max 180 m dyb, som ligger nær Krebsens vendekreds. Den dækker et samlet areal på 5.250 km2 og har en lagerkapacitet på ca. 132 km3 vand.

I 1978 godkendte Ministeriet for Kunstvanding opførelsen af ​​Tushka kanalen for at lede overskydende vand fra Søen til Den Nye Dal Projektet i den Vestlige Ørken.

Søen er opkaldt efter Ægyptens præsident, der havde magten under byggeriet, Gamal Abdel Nasser

Da søen hævede sig, blev over 100.000 nubiske indbyggere fordrevet og mange gamle ægyptiske monumenter såsom Abu Simbel Templet, der blevbygget af Ramses II omkring 1200 f.Kr., blev flyttet, men andre steder og monumenter af historisk betydning blev oversvømmet.

Oprettelsen af søen i begyndelsen af ​​1970'erne førte til en international redningsindsats for at redde verdens største arv, der ligger bag dæmningen.

UNESCO hjalp Ægypten med at redde mange monumenter ved at demontere og rekonstruere dem på sikker grund.

I begyndelsen af ​​1980'erne begyndte landindvindingsarbejdes projekter i ørkenen omkring søen.

Sportsfiskeri blandt turister, især efter Nil Aborre og Tiger Fisk er blevet stadig mere populært, både på kysten og fra båd, da den vestlige bred af søen indeholder flere næringsstoffer i forhold til den østlige bred. Der findes også flere arter af havkat; den legendariske gigant Vundu er den største, samt to arter af Tilapia. Der fanges i søen ca. 80.000 tons fisk om året.

Omkring 100 arter af fugle er blevet registreret i søen. Vilde ænder, ægyptiske gæs, pelikaner, hejrer, egrets og forskellige arter af høge, glenter, falke og ørne er blandt de fugle, som man kan se.

På de fleste landområder omkring søen er der andre former for dyreliv, der bl.a. omfatter Dorcas gazeller, sjakaler, ørkenræve, og forskellige mindre ørken pattedyr.

Man kan på søen sejle på luksus Nilkrydstogt, og nyde sejladsen i ro, fra Aswan til Abu Simbel eller omvendt, mens man kigger på den jomfruelige natur og de gamle monumenter.