TA Certificate 2016

Montaza Paladset

Montaza Paladset er et palads med omfattende haver, beliggende i Montaza distriktet i Alexandria. Det blev bygget på et lavt plateau øst for det centrale Alexandria med udsigt over en strand ved Middelhavet.

Historie
Den omfattende Montaza Palads' grund havde først Salamlek Palads bygget i 1892, bygget af Khedive Abbas II, den sidste hersker af Muhammad Ali dynastiet, der havde titlen over khedivatet Ægypten og Sudan. det blev brugt som en jagthytte og opholdssted for hans følgesvend.
Det større Al-Haramlik Palads og de kongelige haver blev føjet til Montaza Paladsets grunde, og blev bygget som et sommerpalads af Kong Fuad I i 1932. Stilen er en blanding af tyrkisk og florentinsk design, med to tårn, hvoraf det ene er markant højt med fyldestgørende design med detaljer fra den italienske renæssance. Slottet har lange åbne arkader ud mod havet langs hver etage.
Præsident Anwar El-Sadat renoverede det oprindelige Salamlek Palads til en officiel præsident residens. Det blev senest brugt af den tidligere præsident Hosni Mubarak.

Offentlig adgang
Al Montaza Parken, de tidligere ekspansive kongelige haver på 150 acres (61 ha) er åbne en offentlig landskabspark og skovreservat.
Al-Haramlik - Montaza Paladset er et offentligt museum med Muhammad Ali dynastiets slægtshistorie og kunstgenstande. Salamlek Paladset er nu et tilstødende hotel.