Udskriv

Mindesmærker

Det græske mindesmærke
Er beliggende efter togstationen og blev opført i året 1971 for at ære og minde de 320 græske soldater, der blev dræbt under krigen i den nordlige del af Afrika.
Mindesmærket er bygget i form af et gammelt klassisk romersk tempel og ligger i begyndelsen af slagmarken.

Det sydafrikanske mindesmærke
Ligger mindre end 1 km vest for det græske. Udover er der andre sydafrikanske soldater, der er begravet ved det britiske mindesmærke.

Det britiske mindesmærke
Blev bygget af Sir Hubert Worthington og ligger ca. 1 km vest for det sydafrikanske mindesmærke og ca. 2 km fra det græske.
Her ligger ca. 7342 spldater fra Storbritanien, New Zealand, Australien, Sydafrika, Grækenland, Frankrig, Indien, Malaysia og Polen.
De 6425 af dem er identificerede briter, mens de resterende 815 er ukendte, og på deres grav står der: "Kendt hos guden". Her ligger Desuden er der 102 andre uidentificerede personer fra andre nationaliteter.

Mindesmærket indeholder også navnene på mere end 12.000 soldater fra forskellige lande, soldater der aldrig blev fundet, eller mistede livet på ukendte steder.

600 soldater blev brændt under krigen fra 1940-1943
3000 piloter fra luftvåbnet
8500 landstyrker der døde i Ægypten og Libyen

De brittiske soldater begravede i 1943 de tyske og italienske soldater sammen, men i 1949 blev deres jordiske rester taget og begravet igen ved hhv. det tyske og det italienske mindesmærke.

Det tyske mindesmærke
ligger ca. 9,6 km vest for det græske mindesmærke, og er en enkel ottekantet bygning opførst i 1959. Den står ved den nordlige del af vejen på toppen af Gebel Alam Abd al-Gawad-højen med udsigt over havet. Mindesmærket indeholder ligene af 4280 tyske soldater.

I centrum af den indre gård står der en 11,5 m høj obelisk, der er beskyttet af fire falke. Dette monument har en dobbelt betydning.
I det faraoniske Ægypten fremkaldte en obelisk omgivet af falke traditionelt guden Horus, der menes at være beskytter af de døde.
Falken er også et symbol på den tyske arv. Da tyskerne fandt det betryggende at vide, at deres soldater døde i et land med en historie for at ære de døde, valgte de en obelisk som deres krigsmindesmærke.

Det italienske mindesmærke
Ligger ca. 5 km vest for det tyske og ca. 14,6 km vest for byen. Det er den største krikegård med sine 4800 italienske grave.