TA Certificate 2016

Landsbyen Balat

Landsbyen Balat ligger nordøst for Bashindi, og er mest berømt for to af de vigtigste arkæologiske steder i den vestlige ørken; Qila El Dabba Nekropolisen og Ain Asil, hovedstaden i Oasen under det Gamle Rige.

Disse to vigtige historiske steder blev udgravet og undersøgt af det franske Institut for Oriental Arkæologi i samarbejde med Ægyptens Øverste Råd for Antikviteter.

I Qila El Dabba Nekropolisen, udgravede arkæologerne nogle grave i Mastaba stil, der er bygget af lersten, og som tilhørte oasens herskere og deres familier i det 6. dynasti.

Blandt de mest imponerende gravene er kapellet til Khentikau-Pepi, hersker over oasen under kong Pepi II’s regeringstid, i perioden fra 2246 - 2152 f.v.t.

Der er også en Mastaba grav til Khentika, herskeren over oasen under kong Pepi I’s regeringstid, i perioden fra 2289 - 2255 f.v.t. med lighuskammeret dekoreret i vidunderlig lyse farver.

Udgravningsarbejdet, der blev udført i 1986 viste, at kapellets kamre havde fire grave; en af ​​dem var forbeholdt den afdøde, mens de andre tre var for medlemmer af hans familie.

Arkæologer var i stand til at finde vidunderlige skatte inde disse grave, der indeholdt kobber elementer, terrakotta keramik og kobber smykker. Disse bemærkelsesværdige skatte er nu udstillet i Kharga Arkæologiske Museum.