TA Certificate 2016

Kom Ombo Templet

Kom Ombo Templet blev bygget ovenpå ruinerne fra et andet tidligere tempel, der var opført af Thutmosis III og dedikeret til krokodille guden Sobek.

Kom Ombo er et unikt tempel, da det er et dobbelt tempel, hvor den ene side er dedikeret til falkeguden Haroeris (Den yngre Horus) og den anden side til Sobek.

Den højre side er dedikeret til Sobek - Re (krokodille guden kombineret med solguden Re). Sobek er forbundet med Seth, der var Horus’ fjende.

I myten om Horus og Seth, forvandlede Seth og hans tilhængere sig til krokodiller for at flygte væk, men senere troede de gamle ægyptere, at de kunne beskytte dem selv fra krokodillerne ved at ære dem. Den venstre side er dedikeret til falkeguden Haroeris, "Lægeguden" med hans kone Ta - Sendt Nefer, (en anden form for Hathor.

I Kom Ombo findes en sjælden indgraveret illustration af medicinske kirurgiske instrumenter, bl.a. skalpeller, curettes, pincet, dilator, saks og medicinflasker stammer fra de gamle Ægypten. Afbildningen af de kirurgiske instrumenter ved Kom Ombo, viser også recepter samt de to gudinder Isis og Nephthys.

Ved templet findes også et Nilometer, der bruges til at måle flodens vandniveau.